Kvacilo
-
- VIP Član
- Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
- Motor: 2.0hdi 110kw
- Ima zahvala: 31 put
- pohvaljen: 139 puta
-
Re: Kvacilo
Dobro su ti rekli,ako ti smeta zvuk i imas viska para ti mijenjaj,ako ne onda vozi dok radi kako treba.
- klol
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 SW
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
GazdaPaja je napisao/la:Takvo je vrijeme doslo,guraj dok moze.
Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока
Iskustvo prva ruka:
Kupio sam auto sa upravo tim istim zvukom, pritisnem kvačilo ne čuje se, na leru se čuje, u brzini ne čuje, na odvajanju malo tvrđe kvačilo i blage vibracije su bile prisutne. Odem do nekoliko majstora svi kažu set kvačila, i kaže mi majstor jedan, možeš tako voziti dok ne otpadne, jer je takav set i može te služiti još brat bratu 20-30 hiljada km, ako znaš voziti kako treba, ili te može sutra izdati.
Vođen svojom vožnjom dosad ostavio sam još malo da radi onako kako radi, dočim s vremenom onaj zvuk lupkanja dvomasenog zamajca se povećao, da bi nakon nekih 6 mjeseci zamijenio čim sam do para doš'o, stavio fiksni set i evo 15-ak hiljada km prešao na njemu dosad bez ikakvih problema, nikakve promjene nisam osjetio na kvačilu niti u zvuku dobio išta ili izgubio, sve je isto kako je bilo, snagu nije izgubio ni sekunde.
- GazdaPaja
- Iskusan član
- Vozim: peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 3 puta
-
Za sad nek ovako ide,poslike fiksni. Ja znam da sam na proslom imao fiksni i bio je bucniji od ovoga sad trenutno sto ima plivajuci i malo je teze saltao brzine.