P207 ''Economy Mode is active'' na boardu

Odgovori
Igzy
Aktivan član
Vozim: Peugeot 207 1.4 HDI
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
Kontakt:
garage

P207 ''Economy Mode is active'' na boardu

Post Postao/la Igzy »

Pozdrav!

Sad navečer sam prao auto i nakon što sam završio išao sam se parkirati natrag na mjesto i prilikom otvaranja vrata kad se upali instrument tabla primjetio sam da blica ikonica akumulatora.
Kad sam stavio ključ i dao kontakt na board compu se pojavila poruka ''Economy mode is active'' koja je zablicnula par puta i ugasila se.

Auto sam nakon toga normalno upalio i preparkirao se. Izvadio sam ključ, vratio natrag, probao opet upaliti i sve normalno, nije više ni akumulator blicao niti se javila ta poruka.
Probao sam i kasnije otići do auta i otključati ga, tabla se normalno upali i ništa ne blica.

Ne znam dal je to povezano, ali popodne sam nešto radio u autu i htio sam upaliti radio bez ključa u kontakt bravi i kad sam pritisnuo na radiu da se upali on se na sekundu upalio i odmah se ugasio. Probao sam par puta, ali uvijek je isto napravio pa sam odustao misleći da je stvar u tome što mora biti ključ u bravi.

Dal je moguće da je od pranja možda malo vode otišlo, pa se zblesirao samo ili je najava nekog problema u pitanju?
GazdaPaja
Iskusan član
Vozim: peugeot 307
 pohvaljen: 3 puta
garage

Re: P207 ''Economy Mode is active'' na boardu

Post Postao/la GazdaPaja »

Sami ti naslov kaze . Nakon 30 min sto radi radio ili neki potrosac na kontaktu ili bez on upali economy mode i pogasi sve potrosace. Da bi opet sve aktivirao trebas upaliti auto.

Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока
Igzy
Aktivan član
Kontakt:
garage

Post Postao/la Igzy »

Ma fora je u tome da ništa nije ni bilo upaljeno, niti je ključ bio u kontaktu, pa me zbog toga zabrinulo.

E sad, moguće je jedino da kad sam popodne probavao to sa radijom da se kasnije pokušavao sam upaliti, a da nisam primjetio (čitao sam da se na nekim modelima htio sam radio paliti) , pa je to vuklo struju. Dobra stvar je da je auto normalno upalio i da se kasnije nije javila poruka.

Vidjet ću sutra kakvo stanje bude. Ako se ne pojavi ujutro ništa i normalno upali, ignorirat ću.

Kao što već rekoh, auto imam tek par mjeseci, a zbog nekih problema sa starim autom i nakon kvara kuplunga na ovom stalno sam u nekom strahu da ću imati peh i da će se opet nešto pokvariti ili otkazati tako da se sad držim one stare: ''bolje pitati i ispasti glup na 5 minuta, nego ne pitati i ostati glup cijeli život''.
Tom
Moderator
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Vozim: 204, 208, 308
Motor: 1.6 hdi
Ima zahvala: 241 put
 pohvaljen: 482 puta
garage

Post Postao/la Tom »

Igzy jedstavnije ti je postaviti pitanje u temi o dvojci nego otvarat nove teme. Meni ne smeta, nego pravis posao moderaciji.

A to je zastita da ne dodje do potpunog praznjenja akumulatora. Sam se čuva, i gasi sve potrošače. I dok ne startujes motor ne možeš ništa od njih koristiti(tioa radio, podizaci stakala, brisaci...). Cim startujes motor on izlazi iz tog safe moda i radis sto oces dok sledeci put ne ostavis ugasen auto a upaljen potrosac. U osnovi samo ti čuva akumulator.

U meniju mozes da ugasis tu opciju, ali ja je smatram korisnom pa ne bih na tvom mjestu.

poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Post Postao/la Struja »

Economy mode se zna aktivirati,ako otkljucas i zakljucas vozilo vise puta,a da pri tome ne startas motor,cuva nas od nas samih,kao predostroznost...

1921
Igzy
Aktivan član
Kontakt:
garage

Post Postao/la Igzy »

@Tom: razmišljao sam dal da stavim pitanje u temu ili da otvorim novu, nisam znao što je pametnije. Isprike moderatorima i ako je potrebno slažem se da se tema premjesti.

@Struja: hmm.. sad kad si to spomenuo, moguće da je to razlog jer sam otključavao i zaključavao auto par puta, a nisam ga palio.

Ujutro me mučilo i morao sam ići provjeriti kakva je situacija. Daljinskom otključavanje radi, kad dam kontakt ne radi radio niti spuštanje prozora, ali čim auto upali (pali iz prve, bez ikakvog problema) sve normalno radi. Što se mene tiče smatram da tema može pod ključ jer je problem riješen.
Tom
Moderator
Vozim: 204, 208, 308
Motor: 1.6 hdi
Ima zahvala: 241 put
 pohvaljen: 482 puta
garage

Post Postao/la Tom »

Problema nije ni bilo :D
Opustite se malo, ponasate se kao vlasnici Alfi, oni se smiju samo dva puta - "kad kupe alfu romeo, i kad je prodaju!"

poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
Harun
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la Harun »

Ma to on pali economy mode i kad unutrasnje osvjetljenje radi vise od pola sata, pa zato ti je upalio kad si prao auto.
A zakljucavanje i otkljucavanje nema nikakve veze sa ovim.

Poslano sa mog GT-I9070 koristeći Tapatalk
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Post Postao/la Struja »

Harun je napisao/la:Ma to on pali economy mode i kad unutrasnje osvjetljenje radi vise od pola sata, pa zato ti je upalio kad si prao auto.
A zakljucavanje i otkljucavanje nema nikakve veze sa ovim.

Poslano sa mog GT-I9070 koristeći Tapatalk
Kako nema? Svaki put kad otkljucas vozilo pale se zmigavci,unutrasnje osvetljenje i sl,ako to ponovis vise puta,a vozilo ne palis automobil ce uci u economy mode,desavalo mi se na 207,pogotovo na moru kad koristim gepek,a vozilo ne mice par dana,desava se na 5008,jer svijetli ko Manhattan kad ga otkljucam,jer kolica vadim iz gepeka...
jovovicvlada
Početnik
Vozim: 207
 pohvaljen: 8 puta
garage

Post Postao/la jovovicvlada »

Moja 207 2011 god. Kad oslabi akumulator to počne da se dešava uključi ekonomski mod i onda neradi ni zaključavanje na daljinski ni svetlo u kabini ni radio sve dok nedaš kontakt. A drugi mogući uzrok postoji opcija u setingu da bude uspavan tj. Proveri ću danas tačno korak po korak kako se pali i gasi ali taj mod kad je aktivan onda čim ga ugasiš posle trideset sekundi aktivira se i gasi sve u autu čak i radio prijemnik za zaključavanje auta. Ja sam jednom ga slučajno upalio i dosta mi je trebalo da provalom. On služi kad nova vozila se transportuju i stoje na placu za prodaju kako auto nebi vukao struju i onda možeš na ključ otvoriti i upaliti al čim ga ugasiš on se opet aktivira. Ili ako nećeš voziti auto neko vreme onda to aktiviraš

Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka
Worf
VIP Član
Vozim: Peugeot 308 T9 2.0 110kw
Motor: 2.0 BlueHdi 110kw
Ima zahvala: 2 puta
 pohvaljen: 5 puta
garage

Post Postao/la Worf »

Economy mode zna biti jako cudan, ja sam imao situaciju kad sam tek uzeo ovaj auto da sam isprobavao mp3 player i kopirao muziku sa ugasenim autom, ne znajuci da je akumulator los, i on je u neka doba upalio Economy mode. To bi trebala biti zastita da se ne isprazni skroz akumulator da bih ga mogao upaliti, medjutim kad sam probao da ga upalim uopste nije htio ni da vergla. Iz nekog razloga, Economy mode mi je zakljucao i paljenje auta, sto mi je besmisleno jer bi trebao da cuva akumulator upravo za to da mogu da upalim. Morao sam promijeniti akumulator.

U svakom slucaju, ne bi trebao biti to nikakav problem.
mara-
Site Admin
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

Pa nije ti dao da upališ jer nije bilo dovoljno struje. Jednostavno je bio preloš akumulator i za economy da ga sačuva.
Worf
VIP Član
Vozim: Peugeot 308 T9 2.0 110kw
Motor: 2.0 BlueHdi 110kw
Ima zahvala: 2 puta
 pohvaljen: 5 puta
garage

Post Postao/la Worf »

Cudno mi je to, bilo bi mi logicno da se economy mode pali kada detektuje da se akumulator priblizava kriticnom podrucju, ali prije nego sto dodje do kriticnog, i da se na vrijeme upali tako da ostane dovoljno struje za paljenje. Pitanje je samo da li BSI uopste ima uvid u to koliko u akumulatoru jos ima struje.
Izgleda da je podesen da se pali nakon nekog vremena kada rade neki potrosaci, potpuno nevezano za stanje akumulatora.
sheky
VIP Član
Vozim: Peugeot 307sw
Ima zahvala: 847 puta
 pohvaljen: 209 puta
garage

Post Postao/la sheky »

Mislim da BSI mjeri potrosnju struje bez dopunjavanja aku, a nakon odredjenog protoka "ampera" ukljuci "safe mode"bez obzira koliko struje ima aku. čudno jeste ako ne dopusta startovanje motora? Slab aku je druga situacija koju ni BSI ne moze kontrolisati..
wicked red
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”