Moj aviJon 307 sw
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Moj aviJon 307 sw
Neka si nam se vratio, ja se bio zabrinuo, reko` ode čovjek a ni pozdrava.
Lav ti je dobar i lijepo izgleda i nakon 4 (četiri) mjeseca.

Lav ti je dobar i lijepo izgleda i nakon 4 (četiri) mjeseca.

- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
- klol
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 SW
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Hahahaha hvala svima na lijepim riječima
@dino nije me dugo bilo im'o sam dosta problema s poslom pa i zdravljem zadnjih mjesec dana ali evo me u velikom comebacku hahaha
@mara- nisam te skont'o baš skroz za linkove, pogledaću tutorial temu opet možda sam nešto oful'o
>>> znam gdje sam fulio, neće se ponoviti hahaha
@Avicii kako ću je skinuti prvo, pa tek onda rastaviti xD Imaš li kakvog iskustva, možeš ovdje sa slikama ili na pm poslati pa da se za vikend s tim poigram, pa ako ne mogne naredne sedmice majstoru voziti haha

@dino nije me dugo bilo im'o sam dosta problema s poslom pa i zdravljem zadnjih mjesec dana ali evo me u velikom comebacku hahaha

@mara- nisam te skont'o baš skroz za linkove, pogledaću tutorial temu opet možda sam nešto oful'o
>>> znam gdje sam fulio, neće se ponoviti hahaha

@Avicii kako ću je skinuti prvo, pa tek onda rastaviti xD Imaš li kakvog iskustva, možeš ovdje sa slikama ili na pm poslati pa da se za vikend s tim poigram, pa ako ne mogne naredne sedmice majstoru voziti haha

- klol
- VIP Član
-
Evo me sa jednim velikim postom
Malo se radilo svašta nešto, malo se slikalo i poziralo, malo se pralo, ali došlo je vrijeme da se pozdravimo s "autobusom". U subotu bi trebao mijenjati za neku 206icu, ali više detalja naravno ako je kupim
Zasad ovako kaže poziranje na poslu dva najbrža auta:
Pa poziranje pugaša iz firme (iako fali jedan 307sw bio je treća smjena haha):
Pa slučajno parkiranje dva skoro ista auta
:
Pa se pregazilo 200.000 km sa autobusom:
I onda sam skont'o u neka doba da ga treba i oprati
:
Čistilo se i unutra s ovim sredstvima i sa Mannol-ovim Textile cleaner-om, da usporedim rezultate, Mannol je bolji u spreju nego ova pjena Nigrin-ova iz razloga što pjene treba puno više za isti rezultat, a duplo (ako nije i više) skuplji; slike nemam prije i poslije jer nisam puno nade polagao u rezultate ali uglavnom je kao novo unutra sad:
Pošto nisam imao namjeru da ulažem više u vozilo, išao sam na jeftinije opcije uljepšavanja, kupio sam u Bingu za 6 KM zaštitu za volan jer se pola ogulilo, a ogulila se i ručica, pa sam skinuo sve ono ljepilo i kožu i sve što je ostalo, izvadio ručicu, očistio, ošmirglao i prefarbao i zalijepio ponovo onu shemu sa brzinama, to izgleda ovako trenutno:
Malo je grublja u ruci jer je mat sprej, ali je ok sve u svemu, za nijansu manje se grije to sam primijetio i udobno je na ruci nije velika razlika.
I konačno sam dobavio sve plastike na motoru, ostao je šushpleh da se kupi ali neću vjerovatno to nikad, uglavnom sad izgleda ovako unutrašnjost motora:
Eto jedan major update.
Auto se prodaje do subote ujutro, tad idem po drugo i mijenjam. Ako imate koga za pare da dogovorimo cijenu, meni se više isplati s parama nego mijenjati.
Eto, toliko. :)

Malo se radilo svašta nešto, malo se slikalo i poziralo, malo se pralo, ali došlo je vrijeme da se pozdravimo s "autobusom". U subotu bi trebao mijenjati za neku 206icu, ali više detalja naravno ako je kupim

Zasad ovako kaže poziranje na poslu dva najbrža auta:

Pa poziranje pugaša iz firme (iako fali jedan 307sw bio je treća smjena haha):

Pa slučajno parkiranje dva skoro ista auta

Pa se pregazilo 200.000 km sa autobusom:

I onda sam skont'o u neka doba da ga treba i oprati

Čistilo se i unutra s ovim sredstvima i sa Mannol-ovim Textile cleaner-om, da usporedim rezultate, Mannol je bolji u spreju nego ova pjena Nigrin-ova iz razloga što pjene treba puno više za isti rezultat, a duplo (ako nije i više) skuplji; slike nemam prije i poslije jer nisam puno nade polagao u rezultate ali uglavnom je kao novo unutra sad:

Pošto nisam imao namjeru da ulažem više u vozilo, išao sam na jeftinije opcije uljepšavanja, kupio sam u Bingu za 6 KM zaštitu za volan jer se pola ogulilo, a ogulila se i ručica, pa sam skinuo sve ono ljepilo i kožu i sve što je ostalo, izvadio ručicu, očistio, ošmirglao i prefarbao i zalijepio ponovo onu shemu sa brzinama, to izgleda ovako trenutno:

Malo je grublja u ruci jer je mat sprej, ali je ok sve u svemu, za nijansu manje se grije to sam primijetio i udobno je na ruci nije velika razlika.
I konačno sam dobavio sve plastike na motoru, ostao je šushpleh da se kupi ali neću vjerovatno to nikad, uglavnom sad izgleda ovako unutrašnjost motora:

Eto jedan major update.
Auto se prodaje do subote ujutro, tad idem po drugo i mijenjam. Ako imate koga za pare da dogovorimo cijenu, meni se više isplati s parama nego mijenjati.
Eto, toliko. :)
- Tom
- Moderator
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: 204, 208, 308
- Motor: 1.6 hdi
- Ima zahvala: 241 put
- pohvaljen: 482 puta
-
Kakav cirkus na Bmw-u!
Koliko znace lijepu tockovi na autu, to se tek vidi kad stavis dva ista auta jedan pored drugog...
Ostajes pri Lavovima pa onda nek se srećna zamjena ako dosje do nje.
Ja isto mucim muku sa plastikom motora, ne mogu je naći nikako, a bez nje mi bas bezveze izgleda.
poslato s Jadrana
Koliko znace lijepu tockovi na autu, to se tek vidi kad stavis dva ista auta jedan pored drugog...
Ja isto mucim muku sa plastikom motora, ne mogu je naći nikako, a bez nje mi bas bezveze izgleda.
poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Fin update, steta sto sad ode auto kad je sve fino sredjeno, nadam se da ces biti zadovoljan i tom zamjenom 
Reci mi valja li ista ovaj Cockpit sprej, jel sljalsti previse kad se naprska?

- andrej
- VIP Član
- Vozim: 306 XT 1.6
- Ima zahvala: 14 puta
- pohvaljen: 39 puta
-
Steta sto sw odlazi, kada predjes u 206, videces da si se zaj.... Bice ti sve tesno unutra! ;-)
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Ja bih se isto vrlo teško vratio na 206, koji sam prije imao. Nije da je to loš auto, ali se ne može porediti sa 307.
- klol
- VIP Član
-
Tom je napisao/la:Kakav cirkus na Bmw-u!
poslato s Jadrana
BMW je cirkus jaro sam po sebi, dijete ga vozi i sve hoće a ni na što nalik nije.
Helem nejse nije moje auto ne zanima me puno xD
Avicii je napisao/la:Fin update, steta sto sad ode auto kad je sve fino sredjeno, nadam se da ces biti zadovoljan i tom zamjenom
Nema veze što ide, koliko mi je drago auto toliko mi i nije bio cilj kupiti ovakav model ali u to vrijeme je bilo drugačije odlučeno.
Što se spreja tiče, radi upravo suprotno od "šljaštenja"

andrej je napisao/la:Steta sto sw odlazi, kada predjes u 206, videces da si se zaj.... Bice ti sve tesno unutra! ;-)
Naviknut sam ja na tijetno druže hahaha

Bez šale, treba mi manje auto ovo mi je preveliko za moje potrebe a ova 206 sve u svemu izgleda dovoljno dobra da se ode pogledati i proba dogovoriti. Nije ništa još 100% sigurno doduše ali vidjećemo

mara- je napisao/la:Ja bih se isto vrlo teško vratio na 206, koji sam prije imao. Nije da je to loš auto, ali se ne može porediti sa 307.
Znam druže sve mane i prednosti i jednog i drugog auta, prihvatio sam to tako kako jeste, ako bude dobar auto mijenjam, ako ne bude ne diram svoj autobus još neko vrijeme dok ne naleti opet fina prilika

- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Neka tebi bude sretno sa prodajom i da nam budeš zdrav još puno godina. Dobra je 206 i jako startna. Ja ponekad uzmem od sestre njenu 206 i baš se nekako ušušno osjećam u njoj, kao da obućeš jaknu koju si kupio po mjeri. 

- VIP Član
-
Kasniš prijatelju, auto na prodaji bilo pola godine hahahaPhantom je napisao/la:Trebao si se javiti da mijenjamo

Helem autobus je prodat u Zenici, uzeo 206. Ovu ćemo temu lockati pa nastaviti na novom mjestu. U oglasu ispod se prodaju felge, pa se zainteresovani mogu javiti.
http://www.olx.ba/artikal/22192388/alu- ... er-i-gume/
Ovdje lock i dok se s vremenom sastavim otvaram novu temu oko 206.
//kratka najava gti