Peugeot 207 1.6 hdi check engine

Odgovori
adis91
Početnik
Vozim: Peugeot 207 1.6 hdi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Peugeot 207 1.6 hdi check engine

Post Postao/la adis91 »

Pozdrav,

pomozite mi prije par dana na auto putu mi se upalila lampica "system depollution fault" auto u safe modeu.Stanem na zaustavnu traku i ugasim auto,ponovo ga upalim normalno ide.Odem do majstora na dijagnostiku i pokaze mi gresku kao prevelik protok zraka tako nest i EGR mi nije ocitavao nikakve vrijednosti.
Napravim se pametan odem kupim EGR i kod majstora da mi zamijeni EGR imam sta vidit.Neko ga je vec blokirao stavio plocicu i ono crijevo povrata od EGRa isto kao fabricki zatvoreno. :angry: :angry:
Osjetim razliku na autu turbina mi se palila tacno na 1800 osjetis,dok sada 2100.

Jeli imao neko slicnis problema,ako ne preporuka sta mi je radit?
Sasa D
VIP Član
Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
Motor: 2.0hdi 110kw
Ima zahvala: 31 put
 pohvaljen: 140 puta
garage

Re: Peugeot 207 1.6 hdi check engine

Post Postao/la Sasa D »

Kad se blokira egr ventil ,poveca se kolicina protoka vzaduha na protokomijeru i odstupa od zadane i ostvarene vrijednosti,a egr naravno ne prikazuje nista.Ovo znam jer sam testirao na mom autu na dijagnostici kad mi je dzek egr-a istekan i ustekanKad je istekan tad je egr zatvoren.
Tebi je najvjerovatnije protokomijer pravio problem,posto ti je egr bio blindiran.
Koliko je auto kod tebe i jel do sad auto islo kako treba?
Jesi li postavio novi egr i razblindirao sve sto je bilo blindirano i kaki su utisci?
adis91
Početnik
garage

Post Postao/la adis91 »

Auto je kod mene vec godinu dana i stvarno nisam imao nikakvih problema sa njim osim mijenjanja podloski na diznama jer im je to mana.Od mijenjanja podloski na autu,pocela mi se malo kasnije paliti turbina kako sam i rekao a auto vuce normalno i ide ne pravi probleme samo me lampica nervira.Sutra idem do majstora da mi vidi sta je u pitanju jer sam sada postavio taj egr otvoren je na ulazu egr-a a zablindiran na onoj povratnoj cijevi ili fruli koja vraca gasove.Nisam za to da mi bude blokiran egr.Zanima me samo kako se moze provjeriti jeli ispravan egr radi li.
Javim ako rijesim problem sta je bilo i kako.
Sasa D
VIP Član
Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
Motor: 2.0hdi 110kw
Ima zahvala: 31 put
 pohvaljen: 140 puta
garage

Post Postao/la Sasa D »

Koje marke je novi egr?Samo valeo i pierburg su top marke,topran i ostalo izbjegavaj u širokom luku.Desavalo se da covjek postavi novi egr(Topran) i isti problemi.+ nece da ga ocita i da ugasi lampicu.Ako si stavio novi egr onda razblokiraj sve pa onda vidi kako ce reagovati, jer postoji sansa da je softverski ugasen kod prvog egr-a.Dijagnostikom ces otkriti da li egr radi.
adis91
Početnik
garage

Post Postao/la adis91 »

fabricki je egr Valeo i vidio sam kad sam skidao stari isti su nema razlike.
Odgovori

Natrag na “Općenito”