ALARM SE SAM UKLJUCUJE PEUGEOT 307
ALARM SE SAM UKLJUCUJE PEUGEOT 307
Kad zaklucam auto prodje 15-20 minuta i alarm krene sam od sebi bez neko da dira auto,onda sam deaktivirao i opet zakljucao auto i opet isto.Morao sam da deaktiviram alarm sa malim kljucem tago da sad kao da nemam alarm.Zna li neko u sta je problem?
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: ALARM SE SAM UKLJUCUJE PEUGEOT 307
Od kada ti se to desava , tj koliko dugo . Alarm moze aktivirati ako se nesto krece unutra , tipa leptir , musica i sl.
To je se meni desilo na moru , citav komsiluk navece alarm probudio , razlog je bio nocni leptir
poprilicnih dimenzija 
Edit : Zaboravio sam ti reci da unutarnje senzore mozes iskljuciti a da ti ostale funkcije alarma rade , tj na otvaranje vrata.
To je se meni desilo na moru , citav komsiluk navece alarm probudio , razlog je bio nocni leptir

Edit : Zaboravio sam ti reci da unutarnje senzore mozes iskljuciti a da ti ostale funkcije alarma rade , tj na otvaranje vrata.
Pa desava se odavno i nisam se znao snaci pa sam isljucio alarm s onim malim kljucem ispod haube.Evo danas sam se opet zainteresovao da resim problem pa sam opet ukljucio alarm i testirao sam sad ima razlike alarm se ispravno aktivira ali kad ga testiram udaram na gume s nogama ili probam da otvorim vrata lupam na staklo ali se alarm ne odziva? Poima nemam je li ikad bio ispravan jer sam auto u takvom stanju kupio.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Na lupanje i pokusaj otvaranja vrata ne reagira , jer nema shock senzor . Aktivira se na unutarnje kretnje i na otvaranje vrata. Probaj ga na daljinski zakljucati pa klucem otkljucati direktno na bravi vrata , trebalo bi da ga tada aktivira. Osim toga sjedi u auto i zakljucaj ga na daljinski , ne mrdaj se nekoliko sekundi nakon sto zakljucas auto . Nakon toga se pomjeri bez da otvaras ista i tada bi se trebao aktivirati
Nista od ovoga sve sam probao alarm ne reauguje bas na nista kao da ne postoi a ipak ta lampica kaze da je aktivan.Cudno ponasanje valjda je neki kvar mozda osigurac,moram vidjeti na elektricara.Hvala na pomoci "kula"!!!
To je resetiranje kompjuter auta putem vadenje i opet stavljanje glavnog osiguraca? Jel to resetira i neke druge funkcije,jel mogu nesto da pokvarim?
Inace najnovii update je da alarm ispravno radi unutra ali ne aktivira se kad na pr. lupis na tockovima ili probas nasilno otvoriti vrata.Jel moguce da je alarm samo za unutrasnost auta?
Inace najnovii update je da alarm ispravno radi unutra ali ne aktivira se kad na pr. lupis na tockovima ili probas nasilno otvoriti vrata.Jel moguce da je alarm samo za unutrasnost auta?