Hvala ljudi :)
U sustini nije tesko. Potrebno dosta strpljenja. Ideje imao poredane u glavi i kada je stiglo sve sto sam narucio- samo slagao i radio. 1,5-2h posla u prvom dahu. Mada je poslije bar mjesec dana potrajalo oko korekcija (uvjek nesto upadne u oko dodatno ili se sjetim neceg sto u prvih mah nisam "idealno" izveo).
Najvise nedoumica imao oko zutog. Vidjao sam neke slicne radove, ali su ga svi stavljali gore na armaturu (navodno od kineske 408ice kuciste), nije mi se svidjalo jer je armatura gubila svoju liniju. Skontam da mi je bolje izvaditi pepeljaru (struju odveo u sanduce na suvozacevoj strani), skratiti sjecenjem postolje od zutog pa ga "nakalemiti" po potrebnoj duzini. I sjede. Nije najpregledniji, ali se sve osim vanjske temparature moze lako ocitati.
Kosta,.. Najskuplji tablet (Nexus 7) oko 100 eura polovan, zatim maska od originalne navigacije (od Japana do Argentine sve prelistao, nema. Jedna jedina na Ebay-u, i hoce 50 eura,.. Al haj´). Ostalo uglavnom kablici, raznorazni.
Radio Flash ROM (Kernel) na Androidu, pa je i tu potrebno malo znanja. Tema je bila da se tablet "nauci" da se ukljuci i iskljuci na kontakt (dobijanjem napona), da bi bio praktican u svakodnevnici. I da na jedan izlaz moze istovremeno i da puni i da prima podatke (postoji inace zastita pa nije moguce).
Aktivirao AUX na originalnom radiju, tako da je zvuk pun i odlican.
Kod volana dovukao USB "lopova", tako da tu ubacijum muziku itd,..
Ugradio ON/OFF dugme na ramu (umjesto one providne plastike), tako da ako se desi neka greska itd, mogu da ga iskljucim bez izgradnje.
OBD2 citac preko bluetooth povezao sa tabletom, tako da za prvu ruku mogu ocitati ili obrisati gresku na autu, ili koristiti tablet kao instrumental tablu (sat sa brzinom, obrtajima, temparaturom, trenutnim pritiskom na turbu, trenutnu konjsku snagu itd).
Jos dao komande da na tabletu svaki put kada se startuje- nakon 3s krene automatski player, tako da u praksi: Kljuc/kontakt, tablet se ukljucuje, muzika krece. Izvuci kljuc- player pravi pauzu, tablet ide u mirovanje.
U principu- igracka. Nije mi nikakva posebna potreba bila, ali, em sto volim "cackati", em,.
Ja se ispisah oko ovoga, no dobro. Neko koga bude intresovalo ili pomisljao o necem slicnom- neka ima za procitati. Ja kada sam radio- sve zivo okrenuo po guglu, nigdje nista konkretno.
Nastajanje kroz par slika: