P206 | Instrument Tabla
- pezoV 206
- Aktivan član
- Vozim: Pezo 206 1.4hdi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
P206 | Instrument Tabla
Pozz ekipa :) Imam jedan problemcic.. u vezi struje ^^
Znaci Upalim auto... " Dio gdje pokazuje kolko je preso i bord displej tamo " normalno se vide.. mozemo rec " punom jacinom "
Kad upalim svjetla , automatski se ono tako tako smanji.. da se jedva vidi.. mrak kad padne , bas je ruzno vozit jer se ne vidi ni kolko idem na sat.. ni nista, cim ugasim svijetla vrati se " svjetlost na broj predzenih kilometara i displej bord "
Nadam se da sam dobro objasnio , ako nisam snimit cu kratki klip da vidite , Jel zna neko rijesenje za ovo?
Znaci Upalim auto... " Dio gdje pokazuje kolko je preso i bord displej tamo " normalno se vide.. mozemo rec " punom jacinom "
Kad upalim svjetla , automatski se ono tako tako smanji.. da se jedva vidi.. mrak kad padne , bas je ruzno vozit jer se ne vidi ni kolko idem na sat.. ni nista, cim ugasim svijetla vrati se " svjetlost na broj predzenih kilometara i displej bord "
Nadam se da sam dobro objasnio , ako nisam snimit cu kratki klip da vidite , Jel zna neko rijesenje za ovo?
- Mirza22
- Početnik
- Vozim: Peugeot 206
- pohvaljen: 8 puta
-
Re: P206 | Instrument Tabla
Moras imati ili pored volana ono za pojacavanje svjetlosti, a ako nemas onda imas ona dva stapica na kilometar satu, desni ti sluzi za resetovanje predjenog puta, a lijevim pojacavas i smanjujes svjetlog kompletne table na nacin da kada prvi put pritisnes i drzis svjetlost se povecava do svog maksimuma, zatim pustis i opet pritisnes i drzis i smanjuje se i tako sebi namjestis, tako je bar kod mene. Jedino ako ti nisu sijalice pregorile pa se ne vidi onda moras sijalice zamjenit.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Trebas pojačati svjetlo na tabli, imaš ona dva dugmeta što vire iz kilometar sata jedan je za poništavanje kilometraze, a drugi za pojačavanje ili smanjivanje svjetlosti.
Clapton is God!
- pezoV 206
- Aktivan član
-
lol , ima ona dva klinca.. al ne kontam zar se to moze vrtit? lijevo desno..
probat cu ujutru !! MOLIM BOGA da je do tog !!
- ElComandante91
- Moderator
-
Re: RE: Re: P206 | Instrument Tabla
Ne vrtis samo pritisnes i držiš. Mislim da je lijevi.pezoV 206 je napisao/la:lol , ima ona dva klinca.. al ne kontam zar se to moze vrtit? lijevo desno..
Clapton is God!
- pezoV 206
- Aktivan član
-
BRATEEEEEEEEEEEEE, HVALA TI !!!!!
JESTE do TOGA JE , lijevi KLIK jaooooo , mislio sam da je alternator !!!! Reko ode STOJA iz dzepa.... HVALA BRATE MOIII <3 Hvala puno !
JESTE do TOGA JE , lijevi KLIK jaooooo , mislio sam da je alternator !!!! Reko ode STOJA iz dzepa.... HVALA BRATE MOIII <3 Hvala puno !
- ElComandante91
- Moderator
-
Ma ništa, drago mi je da sam pomogao!pezoV 206 je napisao/la:BRATEEEEEEEEEEEEE, HVALA TI !!!!!

Clapton is God!
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Lijepo je vidjeti ovakvo odusevljenjepezoV 206 je napisao/la:BRATEEEEEEEEEEEEE, HVALA TI !!!!!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- Tom
- Moderator
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: 204, 208, 308
- Motor: 1.6 hdi
- Ima zahvala: 241 put
- pohvaljen: 482 puta
-
Hahahha, prepao se brat da je vrisnulo pola auta! Hahahahahahahaha
Inače se ovo desava na vecinu lavova, kad se upale svijetla rasvjeta na displeje se smanji za nijansu.
poslato s Jadrana
Inače se ovo desava na vecinu lavova, kad se upale svijetla rasvjeta na displeje se smanji za nijansu.
poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
- pezoV 206
- Aktivan član
-
Joj brate :$ Da mi ne bi ovog momka tacno bi se sjebo..
Sto je najgore upravo to " nekad se zna desit kad upalis blago se smanji " a inace imam kilowat ipo muzike , sve je to spojeno.. na akumulator i to.. kontam da to nije sjebalo nesto to...
I neki dan sjedem , vjerovatno je stariji buraz to mozda diro.. i ja doso , reko eto gaa.. malo po netu , citam dosta otiso " alternator " gledam na netu oko 100 km , aauu jbt.. a bilo mi malo cudno pali ko MINA , a to zeza... kad na kraju ono se smanjilo.. ma joj hvala vam <3 !!
Sto je najgore upravo to " nekad se zna desit kad upalis blago se smanji " a inace imam kilowat ipo muzike , sve je to spojeno.. na akumulator i to.. kontam da to nije sjebalo nesto to...
I neki dan sjedem , vjerovatno je stariji buraz to mozda diro.. i ja doso , reko eto gaa.. malo po netu , citam dosta otiso " alternator " gledam na netu oko 100 km , aauu jbt.. a bilo mi malo cudno pali ko MINA , a to zeza... kad na kraju ono se smanjilo.. ma joj hvala vam <3 !!
- Небојша.Гогић
- Početnik
- Vozim: Peugeot 206 1.1
-
Isti problem kada ukljucim kratka svetla smanji mi se osvetljenje displeja od kilometraze a i na centralni displej gde se nalazi samo sat(vreme) s tim sto ovaj drugi nekada sam od sebe se poveca osvetljenje pa se opet kasnije samnji??. Da napomenem da sam menjao nove sijalice u kompletu na kilometar satu a i da nemam uopste nikakav prekidac-dugme za pojacavanje osvetljenja koliko sam video. Dole levo pored volana imam samo prekidac za nivelisanje visine fara a na kilometar satu imam samo jedan desni koji sluzi za reset kilometraze
- svirexx
- Početnik
- Vozim: peugeot 206, GOLF mk5
-
Mozda je stara tema a da ne otvaram novu... Po danju se isto nikako ne vide oznake na displeju kad upalim svjetla, kad ugasim svjetla osvjetljenje radi a tockic za povecavanje osvjetljenja reaguje samo na ostalo osvjetljenje a na osvjetljenje displeja ne reaguje. Na km satu ima samo jedna puljka mislim za reset km i ne desava se nista kad pritisnem. Ima li jos kakvih caka? PUG 206 2001g