problem sa peugeot 307 sw
- imager
- Početnik
- Vozim: peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
problem sa peugeot 307 sw
Ovih dana kad je hladnije ujutru kad upalim auto mora odraditi par minuta i kad vozim stisnem gas do daske on ne razvija brzinu ,u drugoj brzini jedva 40km u trecoj 50-60 km i nazad crni dim izbacuje kroz auspuh i tako sve dok ne postigne radnu temperaturu onda normalno radi auto je 79 kw 2.0 hdi kad se zagrije onda bez problema u drugoj razvija brzinu i ispali se jel imao ko slicnih problema? Sta bi moglo biti?
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: problem sa peugeot 307 sw
Problem je sa el. ventilom i leptirom toplog zraka koji je blokiran masnoćama. Čitaj teme obrađivano je nekoliko puta.
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- pohvaljen: 16 puta
-
Ne mora znaciti odmah da je ovo sto kolega dino kaze, nemoj na prvu. Najbolje je na dijagnostiku i da znas na cemu si.
De mi reci kad ti se to desava jel ti "zakuca" obrtaje na malo ispod 3000 ili mozes i dalje od toga. Imal kakvih gresaka, lampica?
De mi reci kad ti se to desava jel ti "zakuca" obrtaje na malo ispod 3000 ili mozes i dalje od toga. Imal kakvih gresaka, lampica?
- imager
- Početnik
- Vozim: peugeot 307
-
Nema gresaka nikakvih ne izbacuje ni lampica, nemozes iznad 3000 ja do daske gas al on po svom dok se nezagrije, a svo to vrijeme dimi nazad crno kad procepi onda standardno
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Tako kod mog druga isto, auto mu je dok ne nabije temp jako bucan. Ja sam citao ove teme sto dino kaze i savjetovao mu sta da uradi, medjutim nije me poslusao. U nasem gradu nema iskusan majstor za peugeot, pa je neki "majstor" mijenjao diznu, drugi pumpu goriva i problem se nije rijesio. Odradili smo to citajuci komentare s foruma, i problem je rijesen
Sent from my HTC One X using Tapatalk
Sent from my HTC One X using Tapatalk
- pezoV 206
- Aktivan član
- Vozim: Pezo 206 1.4hdi
-
Moj Peugeot 206 1.4hdi je imao takve simptome , kad je hladan nece gasa vuceee see , trese se..
Svi su govorili " Protokomjer Zraka " senzor otiso... ja ga iskopcam nista.. Odem na dijagnostiku TUP 2 dizne mi crkle , i uradim reparaciju , i sad auto da kucnem u drvo radi isto i kad je hladan i kad je vruc.... leti , skace kad das Gas...
Svi su govorili " Protokomjer Zraka " senzor otiso... ja ga iskopcam nista.. Odem na dijagnostiku TUP 2 dizne mi crkle , i uradim reparaciju , i sad auto da kucnem u drvo radi isto i kad je hladan i kad je vruc.... leti , skace kad das Gas...
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- pohvaljen: 16 puta
-
Armine, kod kolege dine je bilo do klapne toplog zraka i on je uspjesno rijesio problem.
Najbolje je otidji na dijagnostiku i znat ces do cega je, ovako samo nagadjamo.
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
Najbolje je otidji na dijagnostiku i znat ces do cega je, ovako samo nagadjamo.
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk