Davno sam prestavio svog Pezoa, ali bih volio sa vama podijeliti pricu, avanturu koju sam prosao
U ljeto 2015, sa 2 druga sam krenuo u Strugu, u blizini Ohrida, tamo prijatelj ima porodicu, nas 3, ni jedan nije imao 19 godina, sjeli smo u Pugija ranom zorom. Preko Mostara, Stoca, Herceg Novog, u Albaniju smo prešli negdje iznad Ulcinja, cekali smo nekih sat ipo na +40, klima je puhala pola sata, poslije je stala, nikad ne znam sto, kad smo nastavili voznju uredno je nastavila puhati. Poseban dogadjaj je bio kruzni tok u Tirani, napravljen sa 3-4 trake, ali Albanci su to pretvorili u 10 . Dalje preko nekog brda, gdje nema bankina, visina preko 100 metara, strahota, bilo je nesto malo auto puta, sjecam se da sam dao drugu da vozi, ja da odspavam, drekno se nakon 10 minuta i stao na prosirenje. U isto vrijeme su ga prestizala 2 Albanca, jedan sa lijeve, drugi sa desne strane na magistrali. Na ulazu u MKD opet neki veliki uspon, temperatura motora je isla do 110 stepeni, i tih silnih 50 kw u borbi sa usponima i klimom, nas 3 mamlaza i sve nase stvari.
Tamo dok smo bili, isli smo na neki vidikovac, Galicica, penje se oko 1000 metara nadmorske, a sa vrha se vidi Albanija Makedonija Grčka, Prespansko i Ohridsko jezero, Svi znakovi uz put su bili izresetani...
U povratku su nas bila samo dvojica, isli smo na Skoplje, tu smo dosli ujutro u 5. Na putu za Skoplje je bio neki dugi uspon, govorio sam da je isto ko Bradina samo 10 puta duza, i fkt je tako. Posto je bilo rano, ufurao sam ga ispod ove trijumfalne kapije. Tu bili do 8, onda dalje do BG, ponovo borba, samo ovaj put autoput. U BG smo bili od 12 do 6, i u 6 preko Zvornika i Kladnja za Sarajevo i pravo na shishu
Taj dan smo okrenuli 950 km, te za 24 sata posjetili 3 glavna grada, sve sa pugijem i njegovih 50 kw...