Zimske gume

Odgovori
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Re: Zimske gume

Post Postao/la Struja »

Ja sam vozio 207 1.4 75ks benzin i to je jedini benzinac vrijedan pomena,jer ovi ostali se apsolutno nisu pokazali,jer saradnja sa BMW-om se nije bas pokazala uspjesnom,iako i ovaj od 75ks ima fabricku boljku,a to je da mu bali dihtung glave motora i to im je neizljecivo,za dizele ne mogu ista reci,jer sve sto sam cuo je rekla-kazala,a nemam licnog iskustva,mada bi 1.6hdi trebao biti dugotrajniji :),sto se tice prednjeg trapa nisam imao problema,zamijenio sam jedan stabilizator,ali sa orginalnim plocicama i diskovima nisam zadovoljan,jer za 60 000 zamijenio sam tri seta plocica i jedan set diskova(opet kod mene je benzinac bio i nizbrdo motor bas ne drzi),ali diskovi im se brzo trose tj jave se rovovi,sijalica sam se namijenjao,mislim da sam mogao kupiti bixenon komotno i najgore od svega kod kocenja na manjim brzinama skripi kao da voz zaustavlja(odgovor servisa je bio da nema vise azbesta pa su tvrdje plocice,kao duze traju,ali zato diskove deru),ali opet udoban je,prednja sjedista su predebela sto utice na prostor na zadnjoj klupi(ali kazem udobann je :)),na rupama se osjeti koliko je mekan prednji trap,lupkanje te nekad natjera da pomislis da je nesto popustilo(licno sam mislio na neravninama da je otisla kugla ili nesto sl) volan je prelagan i za zensko super iako ne bas direktan,na zadjem loncu od auspuha cesto se desi da nosac popusti(malo glupo je napravljen),ali se da rijesiti,pa eto provjeri da neko nije nesto vec improvizovao...E sad mislim da kod njih najmanje problema ces imati sa motorom,naravno ako ne daj Boze ne naletis na neki bas ishaban,kod njih su najcesce gluposti neke i komplikovana rjesenjaa problem,npr meni su zapekle spone i krajnice i sreca spura je dobra bila na vozilu,ali da sam morao mjenjati krajnice su uzasno skupe,a pri tome su mi rekli pri provjeri da ima serija vozila kojima je krajnica u sklopu sa letvo,tad sam se ukakio bukvalno :D,ali eto mimoisla me ta verzija...Ja licno bih isao na motor 1.6 sa 90 ks,koliko znam nema plutajuci zamajac i velika vecina nema cak ni fap filter,a opet ima vise snage i ponavlja trebao bi biti dugovjecniji :)
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 743 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Da se nadovezem samo za gume.. Nakon duzeg perioda imao sam jednu snijeznu relaciju, izmjenile su se sve vrste snijega, poledice i bljuzge. Mogu samo reci da su me bas pozitivno iznenadile Savine gume, auto nije mrdnulo nigdje sekunde jedne, iako pozadi imam Sportivu ljetnu :D
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Post Postao/la Struja »

Nekad davno Sava S3 je bila na ADAC testu i ako se dobro sjecam imala je veoma dobru ocjenu za snijeg i led,a medju najlosijim ocjenama za mokro,sto nosi najveci postotak ukupne ocjene mislim...Ja sa Savom stvarno nikad nisam imao problema na snjeznim i hladnim uslovima,malo kad otopli znala se cudno ponasati na vlaznoj podlozi,ali sve ostalo je super bilo,samo sto bez obzira na pravilno skladistenje nakon ljetne sezone plafon im je 2 ili max 3 godine(bez obzira koliko sare imale) i onda vec nije preporucljivo voziti

Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ko ga sisa, ovo mi je vec 2.godina da ih vozim, dogodine svakako nove idu naprijed. Za moje potrebe odlicno se pokazala, a i po kisi vozim skoro kao i po suvom. Sve u svemu, od mene preporuka za low cost gumu.

Sent from my LG G2 using Tapatalk
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ima li iko iskustva sa ovom novom Savinom gumom?

slika

U pitanju je Sava Eskimo HP2. Guma je izasla prije par mjeseci, pa nema nekih puno testova po netu. Sto se tice ovjena, C i C, 71dB.
ro.OXy'
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
Ima zahvala: 18 puta
 pohvaljen: 19 puta
garage

Post Postao/la ro.OXy' »

definitivno najprodavanija guma poslije eskima,barem sto se tice moje firme...
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Sta kazu, valja li ista po kisi? :) koliko su 16" otprilike?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ro.OXy'
VIP Član
garage

Post Postao/la ro.OXy' »

Daj mi tocnu dimenziju koja te interesuje da ti provjerim
Tom
Moderator
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Vozim: 204, 208, 308
Motor: 1.6 hdi
Ima zahvala: 241 put
 pohvaljen: 482 puta
garage

Post Postao/la Tom »

Ne znam ima li marke KELLY kod vas, ali samo da vas upozorim da se ne za**bete da to stavite na auta, kao zimsku, jer po mokrome bolje na balon da vozite.

Savu Eskimo, s3, one ranije modele brat preporucuje, i bas je zadovoljan, montirao ih je na stotine kaže, i vozio, i kaze da su za te pare best bay.

poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

S3 vise ni pod razno ne kupujem, na kisi je nidje veze guma, za snijega medju boljima, ali posto meni snijeg nije bitan, ne bih je vise uzeo.

Dimenzija mi je 205/55-r16.

bojan2906
Iskusan član
Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 7 puta
garage

Post Postao/la bojan2906 »

Pogledaj ove Uniroyal MS Plus 77 što sam ja stavio, za sada sam zadovoljan, a nisu skupe.

Послато са EVA-L09 уз помоћ Тапатока
mumi
Početnik
Vozim: Peugeot 307 2.0hdi 100kw
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la mumi »

Vozim na Savi Eskimo HP 205-50/17 jedno mjesec dana i mogu reci da sam bas zadovoljan sa njima po mokrom. Mislim da ce biti odlicna po snjegu a kakva je po ledu vidicemo... Pretpostavljam da je hp2 otisla korak naprijed...:)
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Pa i ja se nadam da su ok, mada na netu se slabo sta moze naci o njima.
Uzecu u razmatranje i Uniroyal ;)
ro.OXy'
VIP Član
garage

Post Postao/la ro.OXy' »

Kolega mi je javio da nema u ponudi hp2 u toj dimenziji...
Ja sam sebi uzeo sve 4 eskimo 3 i sad za sad sam zadovoljan,ne znam kakve si ti probleme imao ?
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

A nije da su problemi, ali nesto su mi nesigurne po kisi (sto je meni prioritet). Slabo vodu rasprsuju i ne drze bas najbolje u krivini. Za snijeg sve pohvale, nisam vozio na Premium gumama, ali meni je i ono odlicno.
Vidio sam na nekim sajtovima da kostaju oko 110km u toj dimenziji.

Odgovori

Natrag na “Gume”