Pa ima i to svoje, u pravu ste. Teško je biti pametan u ovoj situaciji.
Obije solucije imaju svoje ZA i PROTIV.
Kako ja to gledam:
Zatvoren sistem ne dozvoljava potencijalnim novim forumasima da vide ovaj forum kao zabimljiv i pridruze mu se.
Otvoren će djelovati kao jeftina/besplatna pomoć www predatorima koji žele nesto sad odmah, i džabe.
Lično nikad ne pristupam zatvorenim forumima jer ne zelim da trošim vrijeme na registreaciju ako nema sadrzaja koji me zanimaju, i kao nov ne bih se registrovao ovdje.
Ima dosta korisnika koji su se regali zbog toga, iznesu svoj problem, uspiju rijesiti i idu do sljedeće prilike kad im zatreba savjet, u medjuvremenu ih nema, ni da pomognu drugima, ni da podignu svoje teme. Meni to jako smeta, i izbjegavam da "pomazem" pečurka/duga korisnucima(kako ih ja zovem), pojave se posle kiše, i opet nestanu do sljedeće.
Da je otvoreno oni bi vidjeli eventulano rešenje koje je nekome ponuđeno, a oni kojima je sve ovo interesantno bi pristupili forumu i dijelili svoja iskustva/slike/upite/rješenja.
Ne znam, možda nisam u pravu, treba nam neki marketing menadžer sa iskustvom u analiziranju ponasanja www korisnika, da ovo dignemo na viši nivo :)
poslato s Jadrana
Edit: jedna stvar koja mi je DRAGA i koja me zadržala kao "stranca" na BiH Peugeot - novim članovima u velikom broju prizimo dobrodošlicu jednim postom!
Na drugim forumima nije slucaj, jer sam se bas iz znatiželje registovao na jednom peugeotforumu exYu države i dobrodošlicu mi je poželio samo jedan moderator. Nije mi povrijedjena sujeta, da ne mislite, samo sam analizirao situaciju.
Tako da BRAVO ZA SVE članove!!!
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207