Trosi i plin i benzin
- Mrdja
- Početnik
- Vozim: Peugeot 106
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Trosi i plin i benzin
Postovani korisnici lavova imam problem naime kupio sam peugeota 307 2003 god. 1.6 benzin plin , kako ga vozim vidim da uz plin nestaje goriva ,da li neko ima savjet iskustvo ?
- gemini
- Aktivan član
- Vozim: 307 SW 1.6 HDI 66kW
- Ima zahvala: 15 puta
- pohvaljen: 8 puta
- Kontakt:
-
Re: Trosi i plin i benzin
Vjerovatno da ima automatski uređaj za prebacivanje s benzina na plin, znači upali na benzin a zatim prebaci na plin.
Druga solucija je da negdje pušta benzin što trebaš hitno provjeriti zbog lične sigurnosti.
Prema iskustvima onih koji voze na plin uz povećanu potrošnju plina za 15% u odnosu na benzin zavisno od uslova korištenja auto će trošiti i oko 0.5 l benzina na 100 km koje troši na pokretanje motora.
Druga solucija je da negdje pušta benzin što trebaš hitno provjeriti zbog lične sigurnosti.
Prema iskustvima onih koji voze na plin uz povećanu potrošnju plina za 15% u odnosu na benzin zavisno od uslova korištenja auto će trošiti i oko 0.5 l benzina na 100 km koje troši na pokretanje motora.
Zadnja izmjena: gemini, dana/u 02. pro 2016, 19:42, ukupno mijenjano 2 puta.
Ko drugom jamu kopa, trećom šlajdra! 

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
A ponovio si se , nek je sa srecom 
Sto se problema tice slazem se sa kolegom Gemini

Sto se problema tice slazem se sa kolegom Gemini
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 144 puta
-
Zar nije bilo samo da se dospe 5-10 litara goriva, da kazaljka ustvari laze da trosi, i da se onda vrati i pokazuje normalno?!
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Pa bord misli da si vozio na benzin i umanjuje na kolicini goriva a gorivo ti realno ostaje u rezervaru i sledece sipanje pokaze starnu kolicinu. Ali ima tu jedan drugi problem,kad se prebaci sistem na plin da ide autu tebi bezpotrebno radi pumpa u rezervaru,tako da to sa kazaljkom i pumpom goriva trebas rijesiti a ima nacin,izguglaj malo.
Sa srecoooom kupovina!
Diagbox- forumasima gratis pregled ljubimca. Modriča.
Sa srecoooom kupovina!
Diagbox- forumasima gratis pregled ljubimca. Modriča.
- Mrdja
- Početnik
-
Rijesio sam problem bar sad ne pada kazaljka od goriva a i na bordu stoji 155km da se moze preci , prikacio ga na Monacu na dijagnostiku i ne pokazuje nikakvu gresku svi parametri rade kako treba , e sad ima sitno pise da se pri velikim obrtajima benzin dodaje plinu , samo smo to otkacili i sad sve radi :) sta cu skoro sam ga kupio pa je malo cesce u visokim obrtajima :)
- srky_ug
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 karavan 1.6 16v
- Ima zahvala: 1 put
- Kontakt:
-
Kako si rijesio da ti ostaje kazaljka nonstop da pokazuje koliko ima goriva , ja 3 godine vozim na plinu isti motor kao tvoj i nonstop mi na 0 gorivo kao da sam ga potrosio a ustva tu je u rezervoaru...Mrdja je napisao/la:Rijesio sam problem bar sad ne pada kazaljka od goriva a i na bordu stoji 155km da se moze preci , prikacio ga na Monacu na dijagnostiku i ne pokazuje nikakvu gresku svi parametri rade kako treba , e sad ima sitno pise da se pri velikim obrtajima benzin dodaje plinu , samo smo to otkacili i sad sve radi :) sta cu skoro sam ga kupio pa je malo cesce u visokim obrtajima :)
- Mrdja
- Početnik
-
E to mi se jutros desilo , kad sam ga kupio nasuo sam 40km benzina i malo se pomjerila kazaljka i onda kako vozim sve manje i manje pokazuje , jutros ne znam sta se desilo ja ga upalio skoci kazaljka na pola , sto se toga tice nista nisam dirao vec je samo od sebe
- srky_ug
- VIP Član
- Kontakt:
-
aaa pa tako se i meni ponekad desi , i opet ce opadati kako vozis auto kao da ga trosi a ustvari ne trosi....tako je jer obracuvana to prema bordu...mislio sam da imaju resenje u servisima za to , ali nemaju izgleda :)
de mi reci kakva ti je temperatura u voznji normalnoj .... kod mene zakuca na malo ispod 70 stepeni i tu stoji
de mi reci kakva ti je temperatura u voznji normalnoj .... kod mene zakuca na malo ispod 70 stepeni i tu stoji
- Mrdja
- Početnik
-
Sto se tice temperature vozio sam ga jutros oko 4h bio je minus napolju bila je malo blizu 90, a kad je temperatura u plusu onda malo predje 90 pa se ventilator upali , ali ne brini nista kod mene djevojka vozi Peugeota 206 isti motor kod nje slabo kad da skoci na 90 to je bas nekad ljeti kad su vrucine , e sad ne znam mozda ja na svom trebam provjeriti rashladnu tecnost mozda malo fali :)
- srky_ug
- VIP Član
- Kontakt:
-
znaci samo termostat moram zamjeniti definitivno ,tecnosti ima dovoljno ,mislio sam da ga mozda plin ne jebe pa reko da usporedim sa tvojim... hvala na info :)