Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Dje ste raja dugo nisam pisao na forumu .... Sto se tice auta, sipaj i vozi imao sam manji problem sa senzorom radilice ali i to je rijeseno. Od radova, uradjeno svjetlo u kvakama, otvorima klima uredjaja, ispod retrovizora, svjetlo nogu naprijed nazad, svjetlo oko uticnice naprijed nazad (407 pozadi nema uopste svjetlo oko uticnice, uz malo muke i to je uradjeno)
A jes' osvjetljen, ko spejs šip
Posebno mi se svidja ovo svjetlo u retrovizoru, prava stvar. Reci mi koju si sijalicu stavio ovdje, jel ovo ima neki oklop, ne vidi se bas najbolje?
Čitam Kula čitam, hoću prvo da uživate u slikama. Što se tiče osvjetljenja sve su led trake one najobičnije jer se lako savijaju. Amibent light su dvije ubodne crvene sijalice, ne T5 nego one skroz male ubode. Osvjetljenje retrovizora je radjeno iz dva pokušaja. Prvi pokušaj je bio kupovina 2 led modula sa okruglim staklom, moduli su tanki ionako sam morao frezovati plastiku da sve legne kako treba. Module spojio neće da rade, probam na ispravljač neće da se ne raspravljam sa prodavcom raspakujem module uzmem sebi staklo a ostalo bacim. Izbušim rupu na plastici da staklo može proći zalijepim ga za plastiku, u staklo stavim led traku, tačnije jednu diodu ostale dvije su u plastici tako da se ne vide. To je to. Svjetlo u ventilaciji isto traka, jedna dioda na rupicu ostale iza prelivene plastikom. Pokušavam nabaviti SMD diodice one kao u telefonu što su, međutim naši papci to ne drže tako da mi ne ostane ništa drugo nego ebay, ako uspijem sa njima cu odradit jedan projekat.
Super si ti to sve, svaka cast
Samo mi reci kakav si to modul uzeo i sa njega iskoristio ovo staklo? Jel imas kakvu sliku kako to izgleda ili gdje si kupio, posto vidim da bas izgleda originalno