Lupkanje u prednjem desnom kotacu
- Paul2101
- Početnik
- Vozim: Peugeot 308 1.6 hdi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Lupkanje u prednjem desnom kotacu
Lupa mi naprijed u desnom kotacu po rupama i neravninama..lupanje je jace kada je vani hladno..nakon par kilometara voznje lupkanje se smanji,a kad je toplije vani isto se slabije cuje lupanje...
Majstor kaze da letva volana desno ima lufta....
Pa jel moguce,auto ima samo 80.000 km
Meni se cuje kao da je balans stangica
Majstor kaze da letva volana desno ima lufta....
Pa jel moguce,auto ima samo 80.000 km
Meni se cuje kao da je balans stangica
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: Lupkanje u prednjem desnom kotacu
Pa jeli.majstor to pregledavao ili onako na pamet rekao. Auto na dizalicu da bi se tacno znalo o cemu se radi druge ti nema.
- kreha2
- VIP Član
- Vozim: 206
- Motor: 1.4i 55kw
- Ima zahvala: 93 puta
- pohvaljen: 48 puta
-
Može ti biti do više stvari, meni je na 206 bilo isto tako i lupalo je kad bih puni smotao. Zamjenio sam lafetu desnu, poluosovinu (jer je majstor sumnjao na to) i nisam riješio problem. Na kraju bilo do šolje amortizera. :)
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- pohvaljen: 16 puta
-
Balans stangica (stabilizator), cuje se sitno lupkanje stalno izvadi zivce.
Krajnica, tako je mi bar u BiH zovemo (to je na kraju letve volana) i ona zna lupkati i kad ode pocne vuci u tu stranu auto.
Kugla, donji noseci dio trapa, na kraju oscilirajuceg ramena, ona ode dosta kasnije i bas se cuje tupo udari.
Solja amortizera moze biti.
Na kraju kineticki zglob ali on se cuje u krivini najcesce.
To ti je sta na trapu prednjem ima sto ode, e sada u tebe je mala kilometraza vjerovatno stabilizator. Ali vidi ne moze ti niko reci na daljinu ovako, nego fino majstoru kome vjerujes i na dizalicu ili cak i na kanal i lako je vidjeti. Ako nemas majstora kome vjerujes potrazis drugo misljenje i gotovo.
Ovakve stvari stvarno nisu za foruma ali eto.
Krajnica, tako je mi bar u BiH zovemo (to je na kraju letve volana) i ona zna lupkati i kad ode pocne vuci u tu stranu auto.
Kugla, donji noseci dio trapa, na kraju oscilirajuceg ramena, ona ode dosta kasnije i bas se cuje tupo udari.
Solja amortizera moze biti.
Na kraju kineticki zglob ali on se cuje u krivini najcesce.
To ti je sta na trapu prednjem ima sto ode, e sada u tebe je mala kilometraza vjerovatno stabilizator. Ali vidi ne moze ti niko reci na daljinu ovako, nego fino majstoru kome vjerujes i na dizalicu ili cak i na kanal i lako je vidjeti. Ako nemas majstora kome vjerujes potrazis drugo misljenje i gotovo.
Ovakve stvari stvarno nisu za foruma ali eto.
- kreha2
- VIP Član
- Vozim: 206
- Motor: 1.4i 55kw
- Ima zahvala: 93 puta
- pohvaljen: 48 puta
-
Baš tako kao što kolega Harun kaže, otiđi do majstora i na dizalicu auto, ovako možemo samo bezveze nagađat 

- Paul2101
- Početnik
-
Ma kad sam dogovarao veliki servis i odma sam majstoru reko da pogleda sta to naprijed lupa...on gledao i kaze lupaju iza kapice amortizera,kazem ja njemu da ja cujem to naprijed,.on kaze malo ima letva lufta al kao to jos nema sanse da se cuje..
I drugi dan kad sam odvezo majstoru da napravi veliki servis bio drugi majstor,ja mu sve isto objasnim,kaze mi na kraju on ima letva lufta,u medjuvremenu se pojavio i taj prvi majstor koji je gledo..nije uopce spomeno zadnje amortizere
Al ja i dalje sumnjam da je letva...mozda cak vise lupa na sitne rupe i neravnine nego na vece
Na volanu ne osjetim nikakve promjene
Nikako ne vjerujem da je letva
I drugi dan kad sam odvezo majstoru da napravi veliki servis bio drugi majstor,ja mu sve isto objasnim,kaze mi na kraju on ima letva lufta,u medjuvremenu se pojavio i taj prvi majstor koji je gledo..nije uopce spomeno zadnje amortizere
Al ja i dalje sumnjam da je letva...mozda cak vise lupa na sitne rupe i neravnine nego na vece
Na volanu ne osjetim nikakve promjene
Nikako ne vjerujem da je letva
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- pohvaljen: 16 puta
-
Cekaj veliki servis na 80 hiljada, koje je godiste to?
Majstor bi vala ako nije siguran sjeo i provozao pravi zna prepoznat i u voznji, a stvarno ne razumijem jesil vidio kad rade tehnicki, odnosno kad pregledava mjastor?
Znaci na dizalicu ili ja cak gledao na kanalu kako, pajser veliki i dobro ga "ispipa" po trapu, bas se "objesi" na pajser koliko pritisne i nema tu sta se premisljati jel ili nije do necega.
Majstor bi vala ako nije siguran sjeo i provozao pravi zna prepoznat i u voznji, a stvarno ne razumijem jesil vidio kad rade tehnicki, odnosno kad pregledava mjastor?
Znaci na dizalicu ili ja cak gledao na kanalu kako, pajser veliki i dobro ga "ispipa" po trapu, bas se "objesi" na pajser koliko pritisne i nema tu sta se premisljati jel ili nije do necega.
- Paul2101
- Početnik
-
Da ,mjenjao na 80.000 2010 godina
Cuo se zvuk nekakav iz zubcastog remena
Ima zvuk na drugom postu koji sam snimio
Evo zvuk
Auto je uzeo moj tata u ovlastenom dok je bio star 9 mjeseci,imao je 19.000 km