Zaledila Nafta

Odgovori
Don Ahmed
Aktivan član
Vozim: Peugeot 206 Sporrt
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 6 puta
garage

Zaledila Nafta

Post Postao/la Don Ahmed »

Pozdrav pugovci sta dalje i kako nafta mi zaledila ako je imao ko ovaj problem nek pomogne
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 18 puta
garage

Re: Zaledila Nafta

Post Postao/la ArminM »

I meni je isto zaledila. Izverglao aku pokusavajuci da upali. Dospem nafte i verglao preko kablova dok nije sastavio. Kod mene je u rezervoaru smrzla. Jako bitno da znas gdje je smrzla, da bi mogao reagovat

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Sasa D
VIP Član
Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
Motor: 2.0hdi 110kw
Ima zahvala: 32 puta
 pohvaljen: 140 puta
garage

Post Postao/la Sasa D »

Mene od juce zeza nafta u filteru.Upali auto napolju na -18 iz prve ali cim dodam jace gas pocne da se gasi,a upali se lampica motora.Kad se ugrije motor sve radi,ali lapica i dalje gori.
Don Ahmed
Aktivan član
garage

Dobro je odledio sam u filteru goriva bila zaledila stavio grijalicu na motor okrenuo da puse u filter napunio akumulator 3-4 puta grijace ugriao ono i sastavi iz prve sad otisao nakantao ga da ne bih opet ujutro zaledilo aa inace dezurat veceras svak sat i po palit nek radi da grije naftu nema mi druge inace sinoc temperatura -33 aa sada je vec -20
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

pa imate one aditive za naftu, bas namjenjena da spijece to kristaliziranje nekih djidja koje se nalaze u dizel gorivu i vidim da raja to sipa, kao pomaze pa sad ne znam

ja danas svog dotakao nisam, mrzne se od podne jucer a vidjet cu kako ce upaliti sutra kad ga krenem registrovati
slika ¦ slika
StefanMD
VIP Član
Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
Ima zahvala: 109 puta
 pohvaljen: 147 puta
garage

Post Postao/la StefanMD »

Meni je jutros jedino duže verglao (nije mi ni aku najnaj), sigurno koju sekundu dok nije "sastavio". Temperatura je bila oko -21, prošle godine je bolje palio na -25 dok je aku bio svježiji.

Na koliko mrzne odnosno kristalizira ili šta već nafta, pošto je i kod mene auto vani?
slika
Don Ahmed
Aktivan član
garage

aa kazu da nece do -28 zaledit kao Ina stavalja adetive neke da Dizel ne ledi sad sinoc je bilo -33 kod mene iako je auto u garazi bez vrata uspjelo je da zaledi eh sada evo slika nakon testiranja sta se desi sa naftom na -15 aa kamoli na -30
slika eto kako je gorivo kod nas :angry: samo reci nego fuj digli cijenu aa oktanska vrijednost sve manja
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 46 puta
garage

Post Postao/la Struja »

Promatrajuci ovu situaciju iz EU :) odlucio sam po povratku iz Budimpeste da naspem neko europsko gorivo da bas vidim ima li neka razlika,nakon kratkog googlanja od 4h odlucio sam da prije granice HUN i HR napsem gorivo na Shell pumpi i tako stizem,parkiram se pitam covjeka govori li engleski,kaze da i ja ga pitam koji je dobar diesel i covjek mi nesto mnja nja znjaaa hnja rece,ja mu uljudno kazem: In english please,on ljutito odgovara:It was english slika...Ajde nekako mi rukama nogama dodje decko koji govori engleski i kaze ima ovaj Shell V-Power Nitro+ Diesel i ne ledi do -32 i naspem ja nekih 41 litar izadje me 19 120 forinti,ali kako vidjeh na racunu 19000 nije mi nesto dobro bilo,ono kao sa je koji otkucaj preskocio,cuj 19 000(uzas valuta) i vidim da ima neki benzin kaze kad naspes auto ne mozes ugasiti :D...
Uglavnom,nakon 100tinjak kilometara,sad ne znam da li je samo osjecaj,ali auto mekse radi,na autoputu vuce ko lud,medjuubrzanja dosta meksa i hitrija,a na semaforu sam ga pokusao upaliti,rekoh ugasio se :D
Bez sale mislim da ima razlike,e sad za ovaj minus cemo ujutro da vidimo...
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Ima razlike i to drastične i u dizelu i u benzinu, kad god sam išao negdje vani autom i sipao gorivo osjetila se reazlika svemu u odnosu na ovaj naš bućkuriš.
P.S. MIslim da nema gore valute, račun u pabu u Budimpešti nam došao 80000 forinti, već spremni bili da ćemo da peremo suđe.
Clapton is God!
Harun
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la Harun »

Jutros zato lavori vrele vode se iznose i redom cijeli parking se klema ispred zgrade i zaljeva, prava zimska idila. :D
A nemamo mi kod Peugeot-a grijac filtera goriva jel tako, imal bar kod novijih?

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 18 puta
garage

Post Postao/la ArminM »

Ja mislim da ima grijac nafte. Nesto ne mogu da se sjetim, dizao sam auto jednom na dizalicu samo, ali zakleo bi se da ima. Koliko je dobra nafta meni je plovak smrzo,ostao na rezervi a ima 50l goriva

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Don Ahmed
Aktivan član
garage

ma eto ja sam jucer oko 4 uspio da odledim i odem na tenkujem ga i sinoc svako 2 sata ustanem i upalim ga po 15 minuta jutros upalio bez problema minus 23 je trenutno.
Jucer prizor pored Binga u brezi steta sto nisam imao telefon kod sebe da uslikam haube dignute i nesto pokusavaju da upale ali bespomocno evo nama snijega sad bi temperatura trebala da se spusti bar na -5-6 stepencica
Harun
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la Harun »

Evo gledam na Service box-u imamo ga, ali kao sto se vidi sa slike on je prije filtera za gorivo. Mislim da on onda samo u voznji moze da grije u ovakvim situacijama je bespotreban.
Bas cu pogledati na dijagnostici jel aktivan kad se da kontakt i u voznji. :think:

Evo kako izgleda:

slika

Njegov polozaj, mislim da nema pomoci od njega kad u filteru zaledi. :D

slika
Don Ahmed
Aktivan član
garage

eh to je too al kad u filteru zeledi nema mu pomoci dok neka toplota ne dode valjda ovi minusi prodju brzo ovo je nepoodnosljivo.
jedini spas od toga da zaledi jeste paliti automobil svako 2 sata po 15 min da radi i rahat si.
GazdaPaja
Iskusan član
Vozim: peugeot 307
 pohvaljen: 3 puta
garage

Post Postao/la GazdaPaja »

Ja fala bogu nisam ima ti problema ovih dana ,a bilo je do -22 . A gorivo sam sipao na Gazpromu onaj disel premium sa aditivom.

Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”