Ugašen se kreće u prvoj
- tifoz85
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Ugašen se kreće u prvoj
Zimski pozdrav :)
Na blagoj nizbrdici, kad ugasim auto, krece se, tj. trza pomalo. Isto se desava i u prvoj i u rikvercu. Pustio sam ga 3x da trzne i nisam smio ostaviti tako, nego sam na ovom minusu povukao rucnu. Citao sam da ovo ima veze sa kompresijom motora, ali mi se dosad ovo nije desavalo. Da li ovo moze imati neke veze sa ovom hladnocom ili to nema nikakve veze?
Peugeot 307 HDI 2.0 66kw
LP
Na blagoj nizbrdici, kad ugasim auto, krece se, tj. trza pomalo. Isto se desava i u prvoj i u rikvercu. Pustio sam ga 3x da trzne i nisam smio ostaviti tako, nego sam na ovom minusu povukao rucnu. Citao sam da ovo ima veze sa kompresijom motora, ali mi se dosad ovo nije desavalo. Da li ovo moze imati neke veze sa ovom hladnocom ili to nema nikakve veze?
Peugeot 307 HDI 2.0 66kw
LP
- Paul2101
- Početnik
- Vozim: Peugeot 308 1.6 hdi
-
Re: Ugašen se kreće u prvoj
????????ja tebe nisra ne razumijem...
Cekaj,ugasis auto a on i dalje radi???
Kolko dugo jos radi?
Hoces rec kad ka ostavis na nizbrdici u brzini da auto ide,to jest da preskacu zubci u mjenjacu...
Pa nemozes ostavit auto na nizbrdici samo u brzini,.pa naravno da treba rucnu povuc
Cekaj,ugasis auto a on i dalje radi???
Kolko dugo jos radi?
Hoces rec kad ka ostavis na nizbrdici u brzini da auto ide,to jest da preskacu zubci u mjenjacu...
Pa nemozes ostavit auto na nizbrdici samo u brzini,.pa naravno da treba rucnu povuc
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Prvo zavisi kakvo je brdo,uglavnom pokazatelj da je kompresija ofalila,kazem uglavnom,treba je izmjeriti,dok je mod benzinaca to normalna pojava,jer je inace manja kompresija... E sad vracam se na prvo,pitanje je kakvo je brdo u pitanju...
- SinisaMihajlovic
- Početnik
-
Ako si tek ugasio motor nebih smijelo doci na manjoj nizbrdici do tog problema jer kad je tek ugasen motor odnosno vruc kompresija mu je jos jaca nego kad je hladan jer su karike klipovi stubline i ventili vreli nesto sire pri radnoj temperaturi i bolje zaptivaju.
u svakom slucaju naj bezbolnije ti je izmijerit kompresiju i vidit sta je sa tim tvojim PUGICEM
u svakom slucaju naj bezbolnije ti je izmijerit kompresiju i vidit sta je sa tim tvojim PUGICEM

- tifoz85
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307
-
Znaci vozio 160 km, i stao. Nizbrdica je blaza ispred stambene zgrade, predvidjena je za parkiranje. I dosad sam je koristio i svi je koriste, pa me zanima da li moze imati kakve veze sa ovom hladnocom. Takodjer, da li bi mozda stao nakon sto je 3x trznuo ili je to bas ofalila kompresija...
Poz
Poz
- Struja
- VIP Član
-
Da me kolega pogresno ne shvati,ali citajuci ovaj naslov teme ti ni ne moras paliti auto 

- Struja
- VIP Član
-
Nemoj zamjerititifoz85 je napisao/la:To malo prc prc

Ja sam imao slicnu situaciju sa peugeotom 207 benzinac je doduse bio,ponekad prebaci na nizbrdici,a nekad drzi ko lud,dumao sam ispitivao ljude citao i na kraju odlucio dizati rucnu i nikad nije zaledla ili sl. bez obzira na minuse,znalo je do -18 ici,jos su nazad dobosi bili...