Zaledila Nafta
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
Re: Zaledila Nafta
Taj zvuk je zato sto prvih nekoliko sekundi radi motor "na suho" bez ulja, dok ulje ne dodje na sva potrebna mjesta. Sada sto je hladnije ulju treba vise vremena da dodje pa se vise cuje naravno.
To je normalno kada odstoji motor neko vrijeme na hladnome i ne smeta jer je napravljen da to podnese bez problema.
To je normalno kada odstoji motor neko vrijeme na hladnome i ne smeta jer je napravljen da to podnese bez problema.
- adnanmerdzanovic
- Aktivan član
- Vozim: peugeot 307sw
- pohvaljen: 1 put
-
Ljudi, ja sam isao u neki servis prije neki dan i pitao sam majstore sta da naspem od tih aditiva da mi ne smrzne oni su mi rekli ovim rijecima "ma pusti aditive, slobodno naspi litar benzina u rezervoar i upali ga 15 min da odradi i nece ti nikada zalediti"
Ja nasuo manje od litra i na -32 stepena u pola 6 ujutru upali nije ni sekunde zaverglo :))) i sada dalje pali kao da je ljeto
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nasuo manje od litra i na -32 stepena u pola 6 ujutru upali nije ni sekunde zaverglo :))) i sada dalje pali kao da je ljeto
Sent from my iPhone using Tapatalk
Adnan Merdžanović 

- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Nekada davno sam sipao u golfa benzin u rezervoar, kada su zimski uslovi. To je bilo kada je postojala samo jedna vrsta tzv. dizela, a sada postoje euro norme i trebali bi se pridržavati na pumpama.
Međutim ja bi radije sipao aditiv u rezervoar nego benzin.

Međutim ja bi radije sipao aditiv u rezervoar nego benzin.
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307
- pohvaljen: 0
-
Auto sam u subotu kad su bili najveci minusi upalio bez problema, no nakon kilometar upalila se lampica i ugasilo se.
Kasnije ga vise nisam ni palio do jucer, kada sam ubacio napunjrn akumulator i radi sve normalno. Al lampica i dalje gori... kako to rjesiti...?
Kasnije ga vise nisam ni palio do jucer, kada sam ubacio napunjrn akumulator i radi sve normalno. Al lampica i dalje gori... kako to rjesiti...?
- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- pohvaljen: 7 puta
-
I meni se isto desilo i otišao mi EGR ventil, stoji lampica upaljena, par puta otišao u safe mod ali sad radi normalno. Greška se ne može obrisati, trajna je. Ide u ponedeljak na servis pa ćemo vidjeti šta dalje...
Послато са EVA-L09 уз помоћ Тапатока
Послато са EVA-L09 уз помоћ Тапатока