termostat pug 307 66kw
- edinmk2
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 11 puta
-
termostat pug 307 66kw
od kako je počela zima primjetio sam ga mi pug ne nabija radnu temperaturu jutros baš krenem na pos'o pređem 20km temperatura tek na 80, ad me zanima da nije do termostata jer mi kabinu ugrije brzo

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: termostat pug 307 66kw
Moguce je da ti termostat pusta pomalo , kreni od njega to ti je najjeftinije.
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
Termostat na 2.0 HDi otvara na 83 stepena C i to mu je radna. Vrlo moguce da je do njega, a vrlo lako ces ga provjeriti. Vozi neko vrijeme dok ne vidis da se pocela dizati kazaljka, znaci cim krene dizati stani pored puta. Digni haubu i pipni gornje crijevo koje ti ulazi u hladnjak. Ako je toplo onda znas da ti je termostat "zaglavio" ili ti ga ostao otvoren i znas da ga treba mijenjat. Cijena je 20 km i mozes ga sam zamijeniti.
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
i ja sam mislio da mora tako niska temperatura biti dok nisam neki dan termostat zamijenio, sad ne ide ispod 80-i kusur (mada pise da otvara na 89 ipak otvara ranije malo)
i kod mene je prije grijao fino do ove sad zime i kad su bili minusi, tad sam se posteno smrznuo i na kraju sam sebi zamjenio, to bar nije skupo a puno znaci
i kod mene je prije grijao fino do ove sad zime i kad su bili minusi, tad sam se posteno smrznuo i na kraju sam sebi zamjenio, to bar nije skupo a puno znaci
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Zavisi benzin/dizel i koja je kubikaža, tj. godište. Najbolje ostavi ovdje broj šasije pa ćemo vidjeti na koliko otvara termostat.
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 144 puta
-
Nije isti motor ali kad ste se već dotakli termostata, da ne otvaram novu temu nego da pitam ovdje.
Svakako ću provjeriti i ovo što je Harun rekao, da vidim da li je zaglavio ili ne...
Meni čak i djeluje normalno, slično je kao kod kolege Edina, znači ovih dana kad je temperatura bila u debelom minusu, ispod -15, ako mi je grijanje pojačano na max temperatura motora bude ispod radne, recimo oko 80 stepeni. Ako malo smanjim grijanje (ventilator) vrlo brzo se krene penjati do normalne temperature.
E sad, ako može neko pametniji da kaže je li to normalno ili ne ?
Svakako ću provjeriti i ovo što je Harun rekao, da vidim da li je zaglavio ili ne...
Meni čak i djeluje normalno, slično je kao kod kolege Edina, znači ovih dana kad je temperatura bila u debelom minusu, ispod -15, ako mi je grijanje pojačano na max temperatura motora bude ispod radne, recimo oko 80 stepeni. Ako malo smanjim grijanje (ventilator) vrlo brzo se krene penjati do normalne temperature.

- Harun
- VIP Član
-
Zavisi ali kod kod kolege je 2.0 HDi.
@StefanMD Pa normalno je tehnicki gledano da malo padne. Jer kada upalis grijanje pocne uzimati zrak izvana i vodi ga preko malog hladnjaka. Ako je ventilator na velikoj brzini moze rashladiti za koji stepen, ali mislim da ne moze previse recimo 5 stepeni da ti vidis to na kazaljki bas tako.

@StefanMD Pa normalno je tehnicki gledano da malo padne. Jer kada upalis grijanje pocne uzimati zrak izvana i vodi ga preko malog hladnjaka. Ako je ventilator na velikoj brzini moze rashladiti za koji stepen, ali mislim da ne moze previse recimo 5 stepeni da ti vidis to na kazaljki bas tako.

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
i meni sad zna ici do 80 nakon sto postine radnu da otvori termostat prvi put ali ne spada ispod nikad dok je prije islo i do 70 a kad su bili oni minusi debeli onda nije moglo ni 50-60 da nabije u voznji jer je voda konstantno kruzila kroz hladnjak naprijed
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 745 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Kod mene je na 307 79kw radna temperatura (pri normalnim vremenskim uslovima i normalnim uslovima puta) bila cca 78 stepeni. Auto je imalo normalno grijanje i otvaralo je termostat.edinmk2 je napisao/la:od kako je počela zima primjetio sam ga mi pug ne nabija radnu temperaturu jutros baš krenem na pos'o pređem 20km temperatura tek na 80, ad me zanima da nije do termostata jer mi kabinu ugrije brzo
Slazem se sa Harunom, sve je fino objasnio sto se grijanja tice. Takodje, ako se vozi nizbrdo sa manjim gasom, normalno je da malo opadne temperatura pri tako velikim minusima.StefanMD je napisao/la:Meni čak i djeluje normalno, slično je kao kod kolege Edina, znači ovih dana kad je temperatura bila u debelom minusu, ispod -15, ako mi je grijanje pojačano na max temperatura motora bude ispod radne, recimo oko 80 stepeni. Ako malo smanjim grijanje (ventilator) vrlo brzo se krene penjati do normalne temperature.
- Harun
- VIP Član
-
@Avicii Gdje nadje 78 stepeni bas ti je precizna kazaljka. 
Cinjenica kod 2.0 HDi motora otvara termostat na 83 stepena bar kod ovih starijih malo. Znam jer sam kod sebe gledao na 79kw a mijenjao na 206-ci 66 kw. Tu mu je i radna temp, koja u pocetku kad dodje do 83 malo padne prije nego sto se opet vrati i u biti ne pada ispod.
Kad smo kod toga identicna je gotovo kod svih dizela slicnog godista gledao kod prijatelja majstora sve je to 83 stepena.

Cinjenica kod 2.0 HDi motora otvara termostat na 83 stepena bar kod ovih starijih malo. Znam jer sam kod sebe gledao na 79kw a mijenjao na 206-ci 66 kw. Tu mu je i radna temp, koja u pocetku kad dodje do 83 malo padne prije nego sto se opet vrati i u biti ne pada ispod.
Kad smo kod toga identicna je gotovo kod svih dizela slicnog godista gledao kod prijatelja majstora sve je to 83 stepena.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 745 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Jbm li ga, mozda sam negdje imao i sliku.. sad se vise i ne sjecam. 1mm ispod crte od 80.. tu je to negdje 

- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- pohvaljen: 2 puta
-
termostat mozes i ti sam ispitati skines ga sa auta i stavis u neku zdjelicu i naspi vode u nju stavi da se zagrijava na nekoj peci i prati treba da se otvori prije nego pocne voda da kuha u zdjelici a prije toga provjeri dali je zatvoren skroz kad ga skines sa auta