Ne prima gas,gasi se u vožnji

Odgovori
mirza28
Početnik
Vozim: peugeot 307
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Ne prima gas,gasi se u vožnji

Post Postao/la mirza28 »

Pozdrav raja.Užas užas užas,katasrofa.Kupio sam Pežo 307 1.6hdi 80kw prije mjesec.Sve uredu bilo,par dana vozio sve ok,najednom počne tušit,ne prima gas,ugasi se u vožnji.Otišo sam kod majstora,zamijenjen filter goriva,i opet sve ok,sjeo majstor vozio,kaže ide ko raketa,i stvarno je bilo tako,al 10-tak dana,.Danas u vožnji opet počeo malo trzat,ko neće gas pa najednom trzne,povuče,i tako malo pomalo i stade skroz,neće da upali,verglaj verglaj neće i neće.Zovem majstora kaže vjerovatno ti nekako povuko zraka,kaže skini poklopac i stišći crijevo upalit će,ja tako uradim i stvarno upali,joj reko evo ga,obradovo se,kad mu dadoh gas ugasi se opet,i neće da upali,neće više ni da vergla,displej poludio,izbacuje nešto na holandskom,nemam pojma šta,a bio postavljen na engleski,brisači rade sami,kad hoću upalit čuje se zviz zviz ko neka sklopka al neće da zavergla,kontam nestalo goriva al kazaljka pokazuje da ima goriva.Ipak nisam siguran,nazovem zeta donese mi gorivo,naspem i aditiv,opet neće.Probamo na guranje,upali,radi malo i ugasi se,čim mu dadnem jači gas ugasi se.I tako par puta na guranje al neće gasa,ide u prvoj ide udrugoj,al čim mu dadnem gas stane,ugasi se i opet neće da upali,mora se upalit na guranje,neće nikako da sastavi na ključ.Znači ne prima gas,tuši ga i neće da upali.Inače vuče dobro,uz lijepo brdo puna kola vuko bez problema,hoće i brzinu,110 sam taj dan kad je prvi put se počeo gasit,na maloj razadaljini nabio bez problema,znači hoće dobro povuć.Šta bi mu moglo bit kvar zna li neko?Ja se izvinjavam ako je bila tema,čitao sam nešto ali nisam našao odgovor šta bi konkretno moglo da bude,ako neko zna neke linkove da pročitam ili savjet neki šta da radim.Zaboravio sam reć,morao sam zvat BIHAMK da me odšlepaju,znači danas sam skroz stao.
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Re: Ne prima gas,gasi se u vožnji

Post Postao/la kula »

Moj savjet ti je na dijagnostiku za pocetak time ces utvrditi sta dalje. Ali mi se opet mota po glavi filter goriva , pitanje je kakav je stavljen.
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Mozda dovod goriva do motora?
Motion & Emotion
mirza28
Početnik
garage

Post Postao/la mirza28 »

kula je napisao/la:Moj savjet ti je na dijagnostiku za pocetak time ces utvrditi sta dalje. Ali mi se opet mota po glavi filter goriva , pitanje je kakav je stavljen.
Nisam ja kupio filter,došo u kolima,neko kupio u Hrvatskoj.Al majstor je gledo u katalogu kaže to je taj,isti su za 1.4 i 1.6.Filter plaćen oko 270 kuna.Kad je mijenjan filter gledo je dijagnostiku,bilo je nekih greški koje je izbriso,trebalo je i relej na grijačima zamijenit što nisam uradio pa jel moguće da zato nije htio upalit,a što onda kad već upali neće da gas.Strah me da neću morat velike pare dat,a moram mu i veliki servis uradit što sam mislio u subotu,sad me ovo počelo :omg:
mirza28
Početnik
garage

Post Postao/la mirza28 »

Phantom je napisao/la:Mozda dovod goriva do motora?
Ako bude to šta tu treba uradit,jel skupo?
Phantom
Site Admin
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Ma trzanje, gubitak gasa i gasenje mi povezuje odmah na to. Sad moze svasta biti, al prvo krenuti od pumpe za goriva pa do elektronike
Motion & Emotion
mirza28
Početnik
garage

Post Postao/la mirza28 »

Phantom je napisao/la:Ma trzanje, gubitak gasa i gasenje mi povezuje odmah na to. Sad moze svasta biti, al prvo krenuti od pumpe za goriva pa do elektronike
Moguće,jer mi je gubio gas i nakon stavljanja filtera,al sam mislio da je zbog zime,nije htio puno gas u drugoj,u trećoj i dalje ide normalno,a u drugoj nije htio,konto sam da nije neki safe mode po zimi i u krivini jer do kuće moram uzbrdo i ima krivina pa idem u drugoj pa kad stisnem gas u krivinu neće,a nije htio ni uzbrdo kad nema krivina,al kad je usjalo sunce oni dva tri dana probo sam i nije bilo problema,stisnem gas ide ko raketa,al nisam puno vozio,sad ne znam jel do zime il je nešto drugo jer po suncu se drugačije ponašo.
Phantom
Site Admin
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Eco mode ako ti baci ne mozes preci 50-60, a to za krivinu i brdo da nine ESP
Motion & Emotion
mirza28
Početnik
garage

Post Postao/la mirza28 »

Phantom je napisao/la:Eco mode ako ti baci ne mozes preci 50-60, a to za krivinu i brdo da nine ESP
U kojoj brzini misliš ne može 50-60?Jer išo sam 110 bez problema razvije do 110,al tad mi se ugasio čim sam usporio,i tad nisam mogo upalit,jedva sam doguro do majstora,ugasio mi se 4-5 put,taj dan sam zamijenio filter goriva i bilo je ok sve do danas kad je počeo najednom trzat,prvo je nešto izbacio na displej "to slow",pa su kola sama malo ko zastala da bi nakon nekih 400-500 metara stao skroz.
Harun
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la Harun »

Kad ti udje u safe mode, a ne eco mode ( kakav je to mode cisce je auto jel? :jezik: ) to znaci da je auto zakljucilo da ima neki veci problem i ogranici sebe da se ne bi desila veca steta. Kad je u tom modu ogranici obrtaje na oko 2800 obr/min bez obzira u kojoj brzini se nalazio.

Ja bi ti preporucio opet dijagnostiku da provjere sve, od pritiska pumpe, pa napona pumpe, napona dizni i sve redom moze provjeriti.
mirza28
Početnik
garage

Post Postao/la mirza28 »

Harun je napisao/la:Kad ti udje u safe mode, a ne eco mode ( kakav je to mode cisce je auto jel? :jezik: ) to znaci da je auto zakljucilo da ima neki veci problem i ogranici sebe da se ne bi desila veca steta. Kad je u tom modu ogranici obrtaje na oko 2800 obr/min bez obzira u kojoj brzini se nalazio.

Ja bi ti preporucio opet dijagnostiku da provjere sve, od pritiska pumpe, pa napona pumpe, napona dizni i sve redom moze provjeriti.
Moguće,jer vrijeme mu je radit veliki servis,kad smo pregledali prvi put majstor je vidio na zupčastom da je malo puko,al reko je da može još malo vozit.Veliki servis mu je na 240000,a on je već prešo oko 236000.Znači moguće bi bilo da je to to,treba mu veliki servis,jer tačno to što kažeš,neće na preko tako oko 2800 obrtaja,danas kad sam upalio i probo davat gas tako dođe do tih obrtaja i ugasi se,pa kasnije nije nikako htio ni zaverglat.
Harun
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la Harun »

Mislim nisam nigdje spomenuo veliki servis, ali ako ti kazes tako. :D

Salu na stranu nema on pojma kad mu treba veliki servis nazalost a i ne moze biti do njega. Vjerovatno je u safe modu bio, e sada puno je razloga zasto se to desi. Ali kod tebe je nesto sa gorivom ja bi na dijagnostiku pa provjeri parametre, ispitati pumpu u rezervaru i vidjeti koliki je pritisak na Bosch pumpi, uglavnom sve provjeriti oko goriva i elektronike.
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

bojim se da nema veliki servis nesto previse veze sa problemom koji imas, veliki servis podrazumjeva zamjenu zupcastog, kojekakvih spanera, vodene i permant ja mislim dok ovo kod tebe bar po nekom mom shvatanju vuce na problem oko doziranja goriva/zraka i da ti zbog toga trza i pravi probleme

nadji pismenog majstora koji hoce fino odraditi dijagnostiku a ne samo pobrisati greske i nek ti pokusa odgonetnut problem

EDIT: harun napisa prije :green:
slika ¦ slika
mirza28
Početnik
garage

Post Postao/la mirza28 »

Harun je napisao/la:Mislim nisam nigdje spomenuo veliki servis, ali ako ti kazes tako. :D

Salu na stranu nema on pojma kad mu treba veliki servis nazalost a i ne moze biti do njega. Vjerovatno je u safe modu bio, e sada puno je razloga zasto se to desi. Ali kod tebe je nesto sa gorivom ja bi na dijagnostiku pa provjeri parametre, ispitati pumpu u rezervaru i vidjeti koliki je pritisak na Bosch pumpi, uglavnom sve provjeriti oko goriva i elektronike.
OK,bit će provjereno :D Hvala svima na ponuđenim odgovorima :ok: Javit ću šta je bilo ako bude bilo :omg:
mirza28
Početnik
garage

Post Postao/la mirza28 »

anel007 je napisao/la:bojim se da nema veliki servis nesto previse veze sa problemom koji imas, veliki servis podrazumjeva zamjenu zupcastog, kojekakvih spanera, vodene i permant ja mislim dok ovo kod tebe bar po nekom mom shvatanju vuce na problem oko doziranja goriva/zraka i da ti zbog toga trza i pravi probleme

nadji pismenog majstora koji hoce fino odraditi dijagnostiku a ne samo pobrisati greske i nek ti pokusa odgonetnut problem

EDIT: harun napisa prije :green:
Ma šta znam,za ovoga kažu da je dobar majstor,vidjet ćemo,za prvi put sumnja je bila na filter goriva što smo zamijenili,sad ćemo vidjet šta će reć nakon ovoga šta se danas desilo.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”