Peugeot 207 hdi ulje na klapni

Odgovori
adis91
Početnik
Vozim: Peugeot 207 1.6 hdi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Peugeot 207 hdi ulje na klapni

Post Postao/la adis91 »

Pozdrav,
E ovako imam problem sa autom Peugeot 207 1.6hdi 80kw.Vec 4 put gasim lampicu depollution system faulty.Dijagnostika javlja neki prevelik protok zraka na klapni ovako nesto, a na leptiru gasa u onim kanalicima mi je sve ulje predpostavljam da tu ne smije biti. Da napomenem lampica mi se upali samo kad stisnem papucicu pa na nekih 110-120 kmh. :angry :angry:

Molim za pomoc sta da radim???
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Re: Peugeot 207 hdi ulje na klapni

Post Postao/la dino »

Imaš kvar na sistemu, a ulje postoji u nekim manjim količinama koje nije opasno. Ne mogu skontati rad klapni na 207 na prvu, dok malo pregledam dokumentaciju, valjda će se još neko javiti. :think:

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
adis91
Početnik
Vozim: Peugeot 207 1.6 hdi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Re: Peugeot 207 hdi ulje na klapni

Post Postao/la adis91 »

dino je napisao/la:Imaš kvar na sistemu, a ulje postoji u nekim manjim količinama koje nije opasno. Ne mogu skontati rad klapni na 207 na prvu, dok malo pregledam dokumentaciju, valjda će se još neko javiti. :think:
Hvala,

Ne mogu vise da dajem pare i gasim lampicu a nista nisam uradio.Pretpostavljam da je ta klapna jer na njoj je samo ulje, a pretpostavljam da moze biti i da je protokomjer zraka pa da se to desava.Jer lampica se nece upalit ako ga normalno vozim i saltam na neke 2000 -2500 obrtaja.Samo ako ga stisnem.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”