Ne prima gas,gasi se u vožnji
-
- VIP Član
- Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
- Motor: 2.0hdi 110kw
- Ima zahvala: 31 put
- pohvaljen: 139 puta
-
Re: Ne prima gas,gasi se u vožnji
Sigurno je problem do dovoda goriva.Prekine se dovoljan dotok goriva i zato dolazi do loseg primanja gasa i gasenja.Moze biti senzor ubrizgavanja na rampi,regulator pumpe, da nije filter lose postavljen(saraf za ozraku mozda vuce fals zrak).
Nadji nekog sa dobrom dijagnostikom i rijesice se kvar,a veliki servis obavezno radi jer ti je veliki rizik na toj kilometrazi da vozis sa takvim remenom.
Nadji nekog sa dobrom dijagnostikom i rijesice se kvar,a veliki servis obavezno radi jer ti je veliki rizik na toj kilometrazi da vozis sa takvim remenom.
- mirza28
- Početnik
- Vozim: peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Eh drugari ovako,kvar je otklonjen pa da vam javim u čemu je bio problem,znači u pitanju je bio senzor pritiska goriva.Pokazivao mu visok pritisak i on umjesto kad treba da mu povisi pritisak radio suprotno,tj.smanjivao i to je bilo to.Zato se gasio u vožnji i zato nije palio.Sad je sve ok,kvar je otklonjen u srijedu al čeko sam malo da vidim šta će se dešavat,uradio sam i veliki servis + zamijenio ulje itd,za sad je sve ok s tim što mi se odmah prvi dan nakon urađenog servisa upalilo faulty antipollution,to se desilo nakon što sam mu dao jak gas iz druge u treću,lampica je sjala dva dana i ugasila se.Znači pri normalnom gasu u drugoj ponaša se normalno,čim mu dam jak gas pali se faulty antipollution,zbog čega se to dešava da li bi neko znao reć?Odmah me uhvati panika čim počne pištat,salio mi je strave sa ovim otkazivanjem u po vožnje.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 745 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Trebao si negdje otici na dijagnostiku kad ti se to opet upali i onda znas u cemu je caka.
Ne znam koji ti je motor, imas li FAP, mozda jednostavno samo trazi da ga produvas negdje dobro pa da odradi regeneraciju ili ti mozda fali tecnosti za FAP (ako ga imas), zato je najbolje da to negdje provjeris pa da onda vozis mirne glave
EDIT: Mogao si nam valaj i predstaviti svoje auto. Okini koju sliku pa napravi temu, da vidimo sta vozis
Ne znam koji ti je motor, imas li FAP, mozda jednostavno samo trazi da ga produvas negdje dobro pa da odradi regeneraciju ili ti mozda fali tecnosti za FAP (ako ga imas), zato je najbolje da to negdje provjeris pa da onda vozis mirne glave

EDIT: Mogao si nam valaj i predstaviti svoje auto. Okini koju sliku pa napravi temu, da vidimo sta vozis

- mirza28
- Početnik
-
Motor je 1.6,110ks-80kw.FAP filter mu je uklonjen.Vidjet ću opet kod majstora,imam zakazano sutra ili prekosutra,trebam još malo temeljito pregledat treba li mu kakvih radova isl,reć ću mu šta se dešava pa ako bude imao koju mudru neka kaže =D Caka je sad što lampica ne sja,ne znam hoće li šta na dijagnostici pokazat,vidjet ćemo,a mislio sam ako majstor ne bude znao odgonetnut,a dobar je mastor,znači otić u Tuzlu na dijagnostiku.A što se tiče slika prvom prilikom postavljam 

- Peugeot307sw
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307sw 2.0 HDI 79 kw
-
Takodjer imam problem sa Pezo 307sw 2.0 HDI 79kw nece preko 3000rpm pozdrav
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ako nece da vuce preko 3000 onda ti je u safe modu . Mora ti neku poruku na displeju izbaciti , ali i ona ti nece bas puno pomoci.
Da bi se znao uzrok trebas na dijagnostuku otici.
Da bi se znao uzrok trebas na dijagnostuku otici.
- mirza28
- Početnik
-
Iz mog iskustva ne mora bit tačno ono što piše na displeju,jer sad kad mi se gasio u vožnji,znači kad je stao izbacio je na displej oil pressure to low,i izbaciovao je to svaki put kad bi se ugasio.Kad sam tako reko majstoru nije uopšte obraćo pažnju na to i reko je da to nema nikakve veze sa pritiskom ulja već samo je dovod goriva u pitanju što se ispostavilo tačno,a auto je stalno izbacivalo oil pressure to low.Eh sad,kad palim auto piše auto locking active al ne bi trebalo to da ima veze sa motorom i safe mode,valjda je to vezano za brave.Sutra idem kod majstora pa vidjet ćemo.Šta mu znači safe mode,mislim očito se radi o sigurnoj vožnji isl,ali može li se to isključit i šta bi se desilo ako se isljuči,mislim treba li to tako i da bude u safe mode?Sad sam nešto guglao o tome i kaže da se nakon vađenja FAP filtera uključi safe mode,a kod mog je izvađen FAP filter,možda bi to mogao biti razlog?
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ispis na displeju je jedna od smijernica sta bi moglo biti a i rekao sam da nece biti od pomoci.
Safe ( sigurni) mode je ograniceni nacin rada motora koji sprecava neka veca ostecenja motora ukoliko ima problema u radu istoga. I to se nemoze iskljuciti ukoliko se kvar ne otkloni i greska ne izbrise. Sam racunar " odlucuje " za taj mod rada motora.
A to sto se tebi pojavljuje na displeju je automatsko zakljucavanje svih vrata nakon sto auto psotigne cini mi se 20 km/h a moze se iskljuciti tako sto
se drzi nekoliko sekundi taster na centralnoj konzoli na kojoj je nacrtan kljuc.
Safe ( sigurni) mode je ograniceni nacin rada motora koji sprecava neka veca ostecenja motora ukoliko ima problema u radu istoga. I to se nemoze iskljuciti ukoliko se kvar ne otkloni i greska ne izbrise. Sam racunar " odlucuje " za taj mod rada motora.
A to sto se tebi pojavljuje na displeju je automatsko zakljucavanje svih vrata nakon sto auto psotigne cini mi se 20 km/h a moze se iskljuciti tako sto
se drzi nekoliko sekundi taster na centralnoj konzoli na kojoj je nacrtan kljuc.
- mirza28
- Početnik
-
Ima li safe mode ograničenje što se tiče brzine?Jer danas sam vozio nekih 100 na sat u petoj brzini,znači ako safe mode može ograničit brzinu onda prema ovome nije u pitanju safe mode nego nešto drugo.
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- pohvaljen: 16 puta
-
Safe mode je ovo sto je kolega kula rekao, samo bi dodao da mu smanji snagu i ogranici obrtaje na 2800 u bilo kojoj brzini. Znaci ne ogranici on njega na 100 na sat ili koliko vec, nego obrtaje motora.
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
- mirza28
- Početnik
-
Pozz drugari.Bio sam kod majstora,priključio je dijagnostiku,znači izbacilo je da bi moglo biti dva kvara kako je šifra pokazala,a to su senzor turba ili nešto oko elektronike,tj.žica.Pošto je nekim slučajem imao polovan senzor turba kod sebe zamijenili smo i otišli da isprobamo i opet se pri prebacivanju iz druge u treću upalila lampica,faulty antipolluition,znači nije senzor turba,u pitanju su izgleda neke žice tu oko tog senzora,malo su se spojile,šta li već,to bi trebalo riješit kod autoelektričara.Eto to je to,znači nije safe mode jer auto vuče bez obzira koliko obrtaja nabije.