Vozili ste..
- Tom
- Moderator
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: 204, 208, 308
- Motor: 1.6 hdi
- Ima zahvala: 241 put
- pohvaljen: 482 puta
-
Re: Vozili ste..
Utisak?
poslato s Jadrana
poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
- ro.OXy'
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 SW
- Ima zahvala: 18 puta
- pohvaljen: 19 puta
-
Ubrzanje ,izduv cista 10ka
Udobnost 0 bodova...
A kad udarite prstima po limu vrata sve zivo zvoni...
Zadnja klupa kada se postavi prednje sjediste na neku normalnu udaljenost za voziti prostora ima smijesno reci ali 15 cm...
Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk
Udobnost 0 bodova...
A kad udarite prstima po limu vrata sve zivo zvoni...
Zadnja klupa kada se postavi prednje sjediste na neku normalnu udaljenost za voziti prostora ima smijesno reci ali 15 cm...
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
upravo se vratio iz Kiseljaka sa ovom krstaricom, vozio je na carinu

auto ide super a ovo je najzanimljivija stvar oko njega:

pod haubom je 1.8 TSI motor sa 160 haman konja, koliko sam skontao ovo je turbo benzin mada se u oznake na svabama ne razumijem, i ide odlicno za velicinu i tezinu auta
uglavnom rodjak koji ga je kupio je nasao primjerak boli glava, ciko u svici ga kupio novog i vozao do sad, servisna uredna ne moze urednija biti, prije mjesec dana haman tamo registrovan i prosao njiho vehnicki bez problema, dobio 2 seta alu felgi za zimu i ljeto, ma sve covjek kupio drugo i sa ovim dao sve sto je imao za njega a cijena ce na kraju biti oko 7500 KM sa svim placenim i registrovanim

auto ide super a ovo je najzanimljivija stvar oko njega:

pod haubom je 1.8 TSI motor sa 160 haman konja, koliko sam skontao ovo je turbo benzin mada se u oznake na svabama ne razumijem, i ide odlicno za velicinu i tezinu auta
uglavnom rodjak koji ga je kupio je nasao primjerak boli glava, ciko u svici ga kupio novog i vozao do sad, servisna uredna ne moze urednija biti, prije mjesec dana haman tamo registrovan i prosao njiho vehnicki bez problema, dobio 2 seta alu felgi za zimu i ljeto, ma sve covjek kupio drugo i sa ovim dao sve sto je imao za njega a cijena ce na kraju biti oko 7500 KM sa svim placenim i registrovanim
- Peugeotizacija
- Početnik
- Vozim: Peugeot 508 2.0 HDI FELINE SPORT 120 kW - 163 KS
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
U predstavljanju na forum sam napisao da čekam svog lava kog sam kaparisao. Čekajući ga, još vozim, kao i poslednje 4 godine, BMW-a 525d e39 120kW iz 2001. godine.
Vozačku dozvolu posjedujem 14 godina. Za tih godina vozio sam, to jeste probao, mnogo automobila. Naučio sam da vozim na starom tenku, jumbašu. To mi je jedno od dražih auta. Uvijek razmisljam da nekada u životu nađem jedan očuvani primjerak pa da ga sredim za uzivanja. Automobili koje sam vozio, to jeste automobili koji su bili u vlasništvu mojih roditelja, od dana kada sam položio vozački su:
-opel vektra dcx 2.0 iz 1996 godine - bio je to odličan automobil kojem je jedina mana bila velika potrošnja.
-fiat tipo, cini mi se 1.9 iz 1991 godine - ima ona stara "Čuvaj se rata i fiata". Odlično auto za nekoga ko ima 19 godina i ko nema pojma sta vozi i kako da. Automobil koji je često bio u rukama majstora. Kada razmislim kako je održavan, dobro je i prošao.
-renault clio 1.2 benzin iz 2004. godine - koliko para toliko muzike. Kupljen nov, u salonu. Skoro je napunio 13 punih godina. Sada je u rukama moje majke. Ima nekih 280.000 na satu.
-BMW 525 e39 iz 2001. godine. - to je automobil koji vozim oko 4 godine i prvi automobil koji je bio lično moj, što kazu zaradio ga sa svojih 10 prstiju. Odluka da bas uzmem taj automobil je bila sasvim slučajna. Tas na vagi je bio taj da je to vozilo bilo od mog prijatelja. To znaci da sam u tom trenutku znao sve o automobilu...kako je održavan, da su km pouzdani...da nije lupan... Za ove 4 godine pesao sam sa njim negdje oko 90.000 km. Inace za ove modele kazu da su motori izuzetnog kvaliteta. Moj ima sad na satu 322.000 i motor se ponasa odlično. Ipak je to BMW :). Problema sa njim nisam imao osim nekih sitnica...bas te sitnice su uticale da kupim neko mladje auto. Postao je auto koji nije pouzdan za duze kilometraze. Izdao me nekoliko puta. Jedan od tih puta je bio na auto-putu BG-Zg. Nedelja, stade auto, a ja sa suprugom i sinom od 1 godine. Ipak ima dosta dobrih ljudi pa sam se snasao. Na kraju kvar je bio sitnica od 50KM (regler). Ostale situacije su bile, srecom, u gradu u kojem zivim. Sto se tice ostalih stvari izuzetno sam zadovoljan. Mozda su mane jos jedino ramena kojih ova vrsta bmw-a ima dosta i koja su "krivci" za udobnost. Zbog nasih puteva cesto se krive i odlaze tako da sam se njim namjenjao.
Kako mi je javljeno, u cetvrtak bi trebalo da stigne moja 508-ca. Onda taj BMW postaje za mene prošlost jer ga dajem u račun za Peugeota!
Eto...dok čekam lava da se malo ispišem pa sam nasao ovu temu.
Vozačku dozvolu posjedujem 14 godina. Za tih godina vozio sam, to jeste probao, mnogo automobila. Naučio sam da vozim na starom tenku, jumbašu. To mi je jedno od dražih auta. Uvijek razmisljam da nekada u životu nađem jedan očuvani primjerak pa da ga sredim za uzivanja. Automobili koje sam vozio, to jeste automobili koji su bili u vlasništvu mojih roditelja, od dana kada sam položio vozački su:
-opel vektra dcx 2.0 iz 1996 godine - bio je to odličan automobil kojem je jedina mana bila velika potrošnja.
-fiat tipo, cini mi se 1.9 iz 1991 godine - ima ona stara "Čuvaj se rata i fiata". Odlično auto za nekoga ko ima 19 godina i ko nema pojma sta vozi i kako da. Automobil koji je često bio u rukama majstora. Kada razmislim kako je održavan, dobro je i prošao.
-renault clio 1.2 benzin iz 2004. godine - koliko para toliko muzike. Kupljen nov, u salonu. Skoro je napunio 13 punih godina. Sada je u rukama moje majke. Ima nekih 280.000 na satu.
-BMW 525 e39 iz 2001. godine. - to je automobil koji vozim oko 4 godine i prvi automobil koji je bio lično moj, što kazu zaradio ga sa svojih 10 prstiju. Odluka da bas uzmem taj automobil je bila sasvim slučajna. Tas na vagi je bio taj da je to vozilo bilo od mog prijatelja. To znaci da sam u tom trenutku znao sve o automobilu...kako je održavan, da su km pouzdani...da nije lupan... Za ove 4 godine pesao sam sa njim negdje oko 90.000 km. Inace za ove modele kazu da su motori izuzetnog kvaliteta. Moj ima sad na satu 322.000 i motor se ponasa odlično. Ipak je to BMW :). Problema sa njim nisam imao osim nekih sitnica...bas te sitnice su uticale da kupim neko mladje auto. Postao je auto koji nije pouzdan za duze kilometraze. Izdao me nekoliko puta. Jedan od tih puta je bio na auto-putu BG-Zg. Nedelja, stade auto, a ja sa suprugom i sinom od 1 godine. Ipak ima dosta dobrih ljudi pa sam se snasao. Na kraju kvar je bio sitnica od 50KM (regler). Ostale situacije su bile, srecom, u gradu u kojem zivim. Sto se tice ostalih stvari izuzetno sam zadovoljan. Mozda su mane jos jedino ramena kojih ova vrsta bmw-a ima dosta i koja su "krivci" za udobnost. Zbog nasih puteva cesto se krive i odlaze tako da sam se njim namjenjao.
Kako mi je javljeno, u cetvrtak bi trebalo da stigne moja 508-ca. Onda taj BMW postaje za mene prošlost jer ga dajem u račun za Peugeota!
Eto...dok čekam lava da se malo ispišem pa sam nasao ovu temu.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Sve je ovo fino, kao i vecina prethodnih prica iz teme, samo mi ipak jedva cekamo da vidimo FELINIJA

- ro.OXy'
- VIP Član
-
Alfa Romeo 159 kupe poznatija kao Brera. Auto full fuleva sto se tice opreme...panorama,elektricna sjedista,koza...sve sve. Pod haubom mocni 2.4 dizel sa 210 KS. Malo reci da guzva asfalt pod sobom....

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
zar se ona i ne zove Brera a ne 159 kupe
elem ako je vlasnik iz sarajeva znam i cija je i da je auto stvarno drama dobro, dok ako je neko drugi onda je samo auto drama dobro

elem ako je vlasnik iz sarajeva znam i cija je i da je auto stvarno drama dobro, dok ako je neko drugi onda je samo auto drama dobro

- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Pre*beno auto, uvjerio sam se da su alfe (dizeli) na potezanju Bog i batina.
Motion & Emotion
- kreha2
- VIP Član
- Vozim: 206
- Motor: 1.4i 55kw
- Ima zahvala: 93 puta
- pohvaljen: 48 puta
-
Vozili ste..
Jesu na potezanju do mehanicarake radionePhantom je napisao/la:Pre*beno auto, uvjerio sam se da su alfe (dizeli) na potezanju Bog i batina.

Salim se malo...upravo sam pogledao po YT koji video stvarno bolesno ovi JTD motri idu!

Sent from my iPhone using Tapatalk
- ro.OXy'
- VIP Član
-
Nije iz Sa ,iz Viteza je covjek...
Bozo,startne su boli glava,a sto se tice posjeta mehanicarskoj radnji puno vise je vw na servisu nego alfi iako smo ovlasteni za alfu...
Bozo,startne su boli glava,a sto se tice posjeta mehanicarskoj radnji puno vise je vw na servisu nego alfi iako smo ovlasteni za alfu...
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Znam znam. Alfa 156 od 110 pojede 307 od 110 a da ne pricam sta je radila bmw 525, do 130 u braniku i smeta joj 

Motion & Emotion
- hksturbo
- Početnik
- Vozim: Mazda 3 1.6HDI
- pohvaljen: 0
-
Jucer sam probao novu M3 Takumi , 2.0 benzin 120ks
Sta da kazem , osim da je auto fantazija , ne fali joj snage nigdje u odnosu na mog dizela. Potrosnja prosjecna , gradska , pokazuje 7,4l sto je smijesno. StartStop je odlican , a i bez njega auto se ne cuje u leru , ne znas kad je ugasen , a kad upaljen
. Masina vuce dobro od dna sto se kaze i zaboravis u kojoj si brzini. Mekse kvacilo i gas nego u dizela i to mi se najvise dopalo . Start/stop. Koza-alcantara je vrhunska izvedba za unutrasnjost. Bijela boja, fabricki zatamnjena/tonirana stakla crne 18ke(pilot sport 3 gume) . Unutra veliki display/tablet , led glavna i dnevna svjetla , grijana sjedista , bluetooth , kamera za parking itd itd , ma sva moguca oprema
Ma joj mogu pisati roman koliko je dobra

Steta sto nemam 38300KM , odma bi je kupio
Pozz
I ono glavno
, zavrsio sam sa dizelima , ova moja crna ce mi biti zadnji

Sta da kazem , osim da je auto fantazija , ne fali joj snage nigdje u odnosu na mog dizela. Potrosnja prosjecna , gradska , pokazuje 7,4l sto je smijesno. StartStop je odlican , a i bez njega auto se ne cuje u leru , ne znas kad je ugasen , a kad upaljen

Ma joj mogu pisati roman koliko je dobra

Steta sto nemam 38300KM , odma bi je kupio

Pozz

I ono glavno

Zadnja izmjena: hksturbo, dana/u 19. ožu 2017, 19:51, ukupno mijenjano 1 put.
- Miki 307
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307
- pohvaljen: 3 puta
-
Evo da i ja opišem ovo, išli mi gledati jednu S klasu da kupimo, prodavali stariji čovjek i žena u penziji, probam auto vozili na W (winter) reko šta je ovo vako lijeno trebalo bi ovo za 400 cdi V8 da vuče malo bolje. Baš bila neka strana manja a otvorena cesta, pritisnem ja na tipku S, ja kad je auto pocepalo asfalt. Nisam vozijo ništa brže. Kolega posle kupijo za 2500 €, 2001 godište, oprema nema da nema, blazine, sve živo. Prešlo auto 450.000 km. Vožnja se ne da opisati, nema auta da ovako pliva i poteže. Izajdeš na autoput ne čuješ a 200 s mesta što kažu. Ima i sam se spusti nivo podvoza na autobahnu dok pređeš 140 km/h.

- kreha2
- VIP Član
- Vozim: 206
- Motor: 1.4i 55kw
- Ima zahvala: 93 puta
- pohvaljen: 48 puta
-
Imao sam priliku voziti se u istom modelu, auto je sila stvarno, za limuzinu od preko 2tone ide ko lud (dovoljan dokaz snage je taj sto imaju probleme sa mjenjacima a sve od njegovog obrnog momentaMiki 307 je napisao/la:Evo da i ja opišem ovo, išli mi gledati jednu S klasu da kupimo, prodavali stariji čovjek i žena u penziji, probam auto vozili na W (winter) reko šta je ovo vako lijeno trebalo bi ovo za 400 cdi V8 da vuče malo bolje. Baš bila neka strana manja a otvorena cesta, pritisnem ja na tipku S, ja kad je auto pocepalo asfalt. Nisam vozijo ništa brže. Kolega posle kupijo za 2500 €, 2001 godište, oprema nema da nema, blazine, sve živo. Prešlo auto 450.000 km. Vožnja se ne da opisati, nema auta da ovako pliva i poteže. Izajdeš na autoput ne čuješ a 200 s mesta što kažu. Ima i sam se spusti nivo podvoza na autobahnu dok pređeš 140 km/h.

- Miki 307
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307
- pohvaljen: 3 puta
-
ovde je bijo mjenjač na novo obnovljen, imao čiko para pa sve zamjenuo, kad smo gledali sve živo u motoru pola novih djelova. kolega ga kupijo i prodao dalje za 3500 € a vozao 1 godinu nije ni banke uložijo u njega. Šteta auta što ga prodade. Potrošnja je bila 9 litara ali koliko udobnosti i snage to nudi smješna je potrošnja. Vakumsko zatvaranje vrata, drveni volan lagan ko perce za obračanje, imao šank za viski i hladnjak u zadnjim sjedištima u konzoli unutra. Tv, navigacija, beige leder sve, hlađenje, grijanje siceva, elektro zadnja zavesa, pozimi pali webasto več na 5 stepeni, motor odma vruč, ništa tu nije bilo dirano, ni čipanje ni Egr delete, Dpf nije imao,....Ovakva vožnja se ne zaboravlja nikad.