Koji mobilni telefon koristite?
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: Koji mobilni telefon koristite?
Isto se meni desilo u mtel-u sa LG L9. Crko mi dva dana pred istek garancije od 2 god, ista prica, zamjenjena maticna + dobio opet 2 god garancije.
- Davor The Great :)
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 SW
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 2 puta
- Kontakt:
-
E pa evo i ja da se upisem medju korisnike kineza
️
Elem, trenutno koristim Xiaomi Redmi Note 4
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/5633 ... ote-4-64GB
Telefon ima magnezijumsko kuciste (ili neka tako legura), 5.5" ekran, tanak, fingerprint sensor, baterija 4100mAh,traje 2 dana akanja, svw mi je uvek ukljuceno (4G,wifi,gps,vreme, face, massinger, mail, viber, whatsapp, instagram, AliExpres, Tapatalk...).
S.O.T. sam imao rekord sa preko 6h i jos 23% baterije... Trenutno, dok kucam ovo je skinuo 7% sa 41min S.O.T...sto.mu dodje na nekih 10% na sat...
️
Telefon je sa 10 jezgara na 2.1GHz sa 3gb rama i 64gb interne memorije... Ima hybrid sim slot tj ili dual sim ili single sim+sd card.
Kupio sam ga pocetkom decembra za 220€ sa garancijom, sada se moze isti naci za 180€...antutu i tako to, rezultati su mu u rangu sa S6 i iPhone6. Jasan, glasan, prijem jako dobar, extremno brz, sa 3gb rama nema ni najmanjih problema u multitaskingu.
MIUI sam koristio i ranije, MIUI 8 mi je extra sa svim novinama, najvise mi se svidja jer ima svoje aplikacije za čišćenje memorije i svega, svoj antivirus, cloud itd.
Za ove pare bolje nema... Cak ni Huawei...
Ima i Note 3,malo slabiji model, isto sa 3gb rama i Snapdragon osmojezgrenim prpcesorom, sa 32gb roma, moze se naci i za ispod 150€ nov, a malo malo ke slabiji po performansama od ovog mog...
Eto toliko za sada od mene
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Elem, trenutno koristim Xiaomi Redmi Note 4
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/5633 ... ote-4-64GB
Telefon ima magnezijumsko kuciste (ili neka tako legura), 5.5" ekran, tanak, fingerprint sensor, baterija 4100mAh,traje 2 dana akanja, svw mi je uvek ukljuceno (4G,wifi,gps,vreme, face, massinger, mail, viber, whatsapp, instagram, AliExpres, Tapatalk...).
S.O.T. sam imao rekord sa preko 6h i jos 23% baterije... Trenutno, dok kucam ovo je skinuo 7% sa 41min S.O.T...sto.mu dodje na nekih 10% na sat...

Telefon je sa 10 jezgara na 2.1GHz sa 3gb rama i 64gb interne memorije... Ima hybrid sim slot tj ili dual sim ili single sim+sd card.
Kupio sam ga pocetkom decembra za 220€ sa garancijom, sada se moze isti naci za 180€...antutu i tako to, rezultati su mu u rangu sa S6 i iPhone6. Jasan, glasan, prijem jako dobar, extremno brz, sa 3gb rama nema ni najmanjih problema u multitaskingu.
MIUI sam koristio i ranije, MIUI 8 mi je extra sa svim novinama, najvise mi se svidja jer ima svoje aplikacije za čišćenje memorije i svega, svoj antivirus, cloud itd.
Za ove pare bolje nema... Cak ni Huawei...
Ima i Note 3,malo slabiji model, isto sa 3gb rama i Snapdragon osmojezgrenim prpcesorom, sa 32gb roma, moze se naci i za ispod 150€ nov, a malo malo ke slabiji po performansama od ovog mog...
Eto toliko za sada od mene

- Napredan član
- Kontakt:
-
Evo screenshot... Skinuo sa punjaca, znaci bio 100%...spao na 92% sa 50min S.O.T 

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Bgm fina masina, odlican SOT.. i vise nego dovoljan. Gledam po oglasima, kod nas oko 200e dodje.
- anak1n
- Aktivan član
- Vozim: 3008 (T84E; 2008–2016)
- Motor: 2.0 HDi
- Ima zahvala: 26 puta
- pohvaljen: 86 puta
-
Ja od pre neki dan Xiaomi Redmi Note 4x, mat crni. Pre toga P9Lite.. Oduševljen, vratio se na Xiaomi posle godinu dana skoro. Ja sam izvukao SoT nekih 8-9h, na 3 dana, sve popaljeno, 2 sim, 3 mail naloga, fb, ig, wa, viber...ja prezadovoljan!
'vaki je moj:
'vaki je moj:

- Napredan član
- Kontakt:
-
Re: RE: Re: Koji mobilni telefon koristite?
4x je valjda sa SnapDragon procesorom, moj je sa MediaTek... Msm da je 4x za nijansu bolji po antutu score-u, i msm da ima i varijanta sa 4gb ramaanak1n je napisao/la:Ja od pre neki dan Xiaomi Redmi Note 4x, mat crni. Pre toga P9Lite.. Oduševljen, vratio se na Xiaomi posle godinu dana skoro. Ja sam izvukao SoT nekih 8-9h, na 3 dana, sve popaljeno, 2 sim, 3 mail naloga, fb, ig, wa, viber...ja prezadovoljan!
'vaki je moj:

Video sam Mi6 da je u pretprodaji bio oko 250$,a da ce mu zvanicna cena biti oko 400$...nekako mi to zvuci neverovatno, ali ajd... Videcemo

Elem, mat crni je pun pogodak... Moj je belo/sivi ali imam 3 maskice koje obrcem i menjam i tako

- anak1n
- Aktivan član
- Vozim: 3008 (T84E; 2008–2016)
- Motor: 2.0 HDi
- Ima zahvala: 26 puta
- pohvaljen: 86 puta
-
Da, upravo zbog SD ga i uzeo, jer volim da čačkam sa custom romovima. 4/64 verzija je navodno samo za Kinu planirana, ali stici ce i do nas. Mi6 je bombonica, malo je falilo da uzmem Mi5, pala mu cena skroz, ali zbog problema sa pločom, slabo ga uzimaju kod nas bar.
Ja narucao za sad jednu sa Alija, videcemo kad stigne.
- Napredan član
- Kontakt:
-
Ja sam sve narucivao sa Alija, stizale su mi u proseku za mesec dana (3-5 nedelja)...anak1n je napisao/la:Da, upravo zbog SD ga i uzeo, jer volim da čačkam sa custom romovima. 4/64 verzija je navodno samo za Kinu planirana, ali stici ce i do nas. Mi6 je bombonica, malo je falilo da uzmem Mi5, pala mu cena skroz, ali zbog problema sa pločom, slabo ga uzimaju kod nas bar.
Na Aliju sam jednu kupio za 4,5$,a u Srbiji se prodaju za 12€ tako da mesec dana cekanja se isplati

- Napredan član
- Kontakt:
-
Sa poslednjim update-om na Miui 8.2.1.0 SOT je sad 75 min za 10% sto znaci oko 11-12h maximalaAvicii je napisao/la:Bgm fina masina, odlican SOT.. i vise nego dovoljan. Gledam po oglasima, kod nas oko 200e dodje.

- Djetko
- Aktivan član
- Vozim: 508 sw
-
4x je masina za te pare (150€)
A mi6 je bio oko 350-400$ u pretpordaji, takoo da, nije bas jeftin :)
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- Napredan član
- Kontakt:
-
4x je isti kao i 4,razlika je u procesorima... Performanse su im skoro identice, 4x je za indijsko trziste jer iz nekog razloga MediaTek ne moze u Indiju...Djetko je napisao/la:4x je masina za te pare (150€)
A i obican N4 ima za 150€ sa 2gb rama i 16gb roma...

A kolega mi rekao da je mi6 u pretprodaji bio ispod 300$ sto je za svaku pohvalu ako je tacno

Realno, ja sam i sa ovim prezadovoljan i msm da je prvi telefon koji ce se zadrzati kod mene duze od 6 meseci

- Djetko
- Aktivan član
- Vozim: 508 sw
-
Nije tacno, slagao te je :) to je bila prica, al je onda iskocila cijena is 450$ :)
Ja sam prije mijenjao telefon na svakih 6.mjeseci... al evo sad koristim s7edge vec godinu i mjesec preko
i necu ga mijenjati prije note 8 ili iphone 7s/8/X
Ja sam prije mijenjao telefon na svakih 6.mjeseci... al evo sad koristim s7edge vec godinu i mjesec preko

- nedicm
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 16V
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 0
-
Da se nadovežem, malo sam se bavio Xiaomi-ima, pa se odlučio za Xiaomi Redmi Note 4 sa Snapdragon 625 procesorom. Nekako mi Mediatek deluje malo "kineski", ipak je SD SD. Uzimam varijantu 3/32. Cena u SRB je 158e sa godinu dana garancije.
- Napredan član
- Kontakt:
-
Neces se pokajati u svakom slucaju.nedicm je napisao/la:Da se nadovežem, malo sam se bavio Xiaomi-ima, pa se odlučio za Xiaomi Redmi Note 4 sa Snapdragon 625 procesorom. Nekako mi Mediatek deluje malo "kineski", ipak je SD SD. Uzimam varijantu 3/32. Cena u SRB je 158e sa godinu dana garancije.
Po toj ceni,i vise nego opravdano jer su performanse u rangu sa iPhone 6 koji polovan,star 2 god kosta 200+€

I ja sam bio skeptican po pitanju MTK procesora,ali mogu ti reci da sa ovim su otisle sve sumnje koje sam imao...stvarno je za svaku pohvalu,sve odradjuje u momentu,bez zagrevanja,trokiranja,zakucavanja i slicno,mada ni sa QC SD nema greske

- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Svakako je bolje Snapdragon jer ovi sa Mediatekom nikada neće dobiti novi Android. Na kojem izbace telefon taj i ostane. A o custom romovima da ne govorim. Buraz se tako izradio sa Redmi Note 3, uzeo MTK, i ništa, i dalje je 5.0.2 Android dok je Snapdragon verzija dobila 6 a možda sad i 7, nisam provjeravao.