Peugeot 307 1.6 16V
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
- nedicm
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 16V
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 0
-
Re: Peugeot 307 1.6 16V
Stavljena nova šoferka. Na njemu je bila solarna, ali sam stavio običnu, pošto je 50% jeftinija od solarne, rzlike u kvalitetu nema, jedino je razlika u jednom sloju dodatne folije koju ima solarna i ta folija sprečava prodor sunčevih zraka i toplote u auto. Dok ne osiguram stakla, nosim običnu, ako bude išta, sledećom registracijom svakako osiguravam i stakla, pa ćemo se ako, ne daj Bože bude trebalo, vratiti na solarnu.. Naravno stavio sam Evropsku, nisam ni pomišljao na Kinesku. NordGlass-ova je ugradjena, bila je na njemu fabrička Pilkington. Po rečima servisera, nema razlike, NordGlass isto ide na prvu ugradnju. Razlika izmedju svih tih šoferki, koje nisu iz ovlašćenog je samo u znaku marke proizvodjača automobila, Proizvodjač i kvalitet su isti.. Doduše, originalna je bila E1, odnosno iz Nemačke, a sad je stavljena E20, znači proizvedena u NordGlass-ovoj fabrici na Malti..
Ko bude imao ovakvih problema, tu sam, malo sam se raspitao, kako oko oznaka, tako i oko detalja...
Evo i link, za oznake na šoferci:
http://www.carwindshields.info/windshieldmarkings
Ko bude imao ovakvih problema, tu sam, malo sam se raspitao, kako oko oznaka, tako i oko detalja...
Evo i link, za oznake na šoferci:
http://www.carwindshields.info/windshieldmarkings
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Hm, zanimljiv link, valja znati. Slazem se ovo sa marom, cak sam nekad davno negdje na forumu naveo kao jedan od 'nedostataka' 307ce velika soferka i to sto ubi sunce ljeti, tabla gori bukvalno. Doduse, kod mene isto nije bila sa tom zastitom, ali jbg sigurno je ta skuplja masu. Ako nije tajna koliko te dosla sajba?
- nedicm
- Napredan član
-
Eto koliko znači zaštita kad ja nisam primetio ni da je imam. Tek kad se malo bolje zagledaš, vidi se nijansa plave u boji stakla i razlika u odnosu na bočna. Videćemo, možda sad primetim da je nemam. :)
Mada i ova "obična", zovu je i zelena, ima neku zaštitu, ne kao ta solarna, ali ima je..
Trošak je veliki na vrednost vozila solarna. Sva sreća pa nemam senzore, bio bi tako još veći i kako mi reče majstor, onda bih i morao da idem na solarnu, da bi senzori radili posao kako treba. Da je auto mladji i noviji, pa da se i isplati.
Osnovna greška i propust je što stakla nisu osigurana. Nisam ja registrovao, došao je već registrovan kod mene, pa nisam mogao da utičem, ali je to zakon, posebno za nekog ko dosta vozi i stalno je izložen riziku ove vrste. Da sam bio osiguran, legla bi solarna, već bi se pušila, sa sve novim plastikama okolo. :) Minimalna je stavka, a mnogo znači.
Solarna je ozbiljno skuplja.
Običnu sam dobio za 135e, rekoh NordGlass, uhvatih neku sajamsku akciju, pa je ugradnja bila gratis. Inače je ugradnja 30e.
Solarna je 235e.
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Mada i ova "obična", zovu je i zelena, ima neku zaštitu, ne kao ta solarna, ali ima je..
Trošak je veliki na vrednost vozila solarna. Sva sreća pa nemam senzore, bio bi tako još veći i kako mi reče majstor, onda bih i morao da idem na solarnu, da bi senzori radili posao kako treba. Da je auto mladji i noviji, pa da se i isplati.
Osnovna greška i propust je što stakla nisu osigurana. Nisam ja registrovao, došao je već registrovan kod mene, pa nisam mogao da utičem, ali je to zakon, posebno za nekog ko dosta vozi i stalno je izložen riziku ove vrste. Da sam bio osiguran, legla bi solarna, već bi se pušila, sa sve novim plastikama okolo. :) Minimalna je stavka, a mnogo znači.
Solarna je ozbiljno skuplja.
Običnu sam dobio za 135e, rekoh NordGlass, uhvatih neku sajamsku akciju, pa je ugradnja bila gratis. Inače je ugradnja 30e.
Solarna je 235e.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Koja razlika u cijeni jbt auf
Ali ok, nije te ovako puno izaslo.
Ovo za osiguranje stakla se potpuno slazem

Ovo za osiguranje stakla se potpuno slazem

- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 322 puta
-
A šta znam, ja otvorim prozor osjeti se kako prži ruku, čim zatvorim prozor ništa, iako je i dalje ruka na direktnom suncu. Vidjećeš kako će biti sada.
- nedicm
- Napredan član
-
Bočna nisu solarna, samo je šoferka bila. Sad je i šoferka kao i bočna?!
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 322 puta
-
Ne znam ja šta su tebi solarna stakla, pune se na sunce?
Kod mene sva stakla imaju zaštitu od sunca, od zračenja, možda ti na starom modelu nemaš ili ti nisu originalna stakla.

- nedicm
- Napredan član
-
Tako ih je krstio majstor u servisu stakala. Solarna - imaju još jedan sloj folije, koji staklu daje plavičasto - ljubičastu nijansu. Taj sloj je ustavri UV zaštita, koja sprečava protok Sunčevih zraka kroz staklo, odnosno izolator koji ne propušta toplotu. To je vizuelno jedina razlika od "običnih", odnosno zelenih stakala. Ona imaju neku vrstu zaštite, ali ne i tu UV foliju. Obratio sam pažnju, a obrati i ti, videćeš dosta P307, kod kojih je samo šoferka druge boje, tako je i kod mene bio slučaj. Ta šoferka je dolazila samo sa višim paketom opreme. Inače, sva stakla su kod mene originalna. Provereno. Ne bih da grešim dušu, moguće je da su novije serije i u najbogatijem paketu opreme imala i sva stakla sa tom UV zaštitom, odnosno solarna. p.s. bez ljutnje, ali šala ti je neslana. Želja mi je bila da pojasnim i pomognem nekom ko će ne daj Bože biti u sličnoj situaciji..
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Re: RE: Re: Peugeot 307 1.6 16V
Koje su ti boje stakla?mara- je napisao/la:Ne znam ja šta su tebi solarna stakla, pune se na sunce?Kod mene sva stakla imaju zaštitu od sunca, od zračenja, možda ti na starom modelu nemaš ili ti nisu originalna stakla.
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
- nedicm
- Napredan član
-
Stavljeno davno, evo sad i slika. Kina je, 2e, ali radi posao, izgleda solidno:

Kompletirao LED unutrašnje osvetljenje sa gepekom i pretincom. Stavljene ove ledice.

Kompletirao LED unutrašnje osvetljenje sa gepekom i pretincom. Stavljene ove ledice.

- nedicm
- Napredan član
-
19.04. -1° Novi Sad, Srbija, proleće. :)
Nije se loše Hankook Prime 3 pokazao ni po snegu, a zrele su za zamenu. :)

Nije se loše Hankook Prime 3 pokazao ni po snegu, a zrele su za zamenu. :)

- nedicm
- Napredan član
-
Ima li neko neki koristan savet, vezano za skidanje ptičjeg izmeta? Već druga fleka, kojom sam ribanjem, skinuo zaštitni sjaj i lak je matirao na tom mestu..