Peugoet 206 1.6b 80kw PROPALO KVAČILO
- SALLELLAS
- Aktivan član
- Vozim: peugeot 206
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
- Kontakt:
-
Peugoet 206 1.6b 80kw PROPALO KVAČILO
Pozdrav svima,
danas sam naletio na jedan problem. SAd da li je veliki ili ne nadam se da ću saznati ovdje.
Naime, sjedem u automobil, koji je uredno bio ubaćen u prvu brzinu i parkiran, pritisnem kvačilo (malo zapne) pritisnem jače i propade papučica kvačila i osta da stoji dole. Znači niti se vraća niti išta, samo stoji. Također sam primjetio da mi je papučica od kočnice iskočila u tom trenutnku ka gore, i jako je tvrda na dodir stopala.
Prije par dana sam također primjetio da mi je kada šaltam brzine ili prebacujem znao mjenjač ispasti iz brzine - otiči u ler...
Ako neko ima ideju šta bi moglo otići, na osnovu ovih podataka i simptoma, bio bih jaaaaaaaako zahvalan.
Pozdrav svima.
danas sam naletio na jedan problem. SAd da li je veliki ili ne nadam se da ću saznati ovdje.
Naime, sjedem u automobil, koji je uredno bio ubaćen u prvu brzinu i parkiran, pritisnem kvačilo (malo zapne) pritisnem jače i propade papučica kvačila i osta da stoji dole. Znači niti se vraća niti išta, samo stoji. Također sam primjetio da mi je papučica od kočnice iskočila u tom trenutnku ka gore, i jako je tvrda na dodir stopala.
Prije par dana sam također primjetio da mi je kada šaltam brzine ili prebacujem znao mjenjač ispasti iz brzine - otiči u ler...
Ako neko ima ideju šta bi moglo otići, na osnovu ovih podataka i simptoma, bio bih jaaaaaaaako zahvalan.
Pozdrav svima.
- karabajastart
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 201 put
- pohvaljen: 141 put
-
Re: Peugoet 206 1.6b 80kw PROPALO KVAČILO
Moze tu biti hrpa stvari po tom što si rekao,ako ti je ispadao sam iz brzine,mjenjač ti je rika,eventualno da ti je neka poluga slaba al to je jedan slučaj od milion,taj drugi problem s kvačilom,jedan od cilindara ti otišao,vjerovatno na mjenjaču,da je glavni na papuči,vidjelo bi se,to za kočnicu,normalno je da postane tvrda ako stisnes dva-tri puta na ugašeno auto...pravac majstoru.
Sent from my E2303 using Tapatalk
Sent from my E2303 using Tapatalk
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Ne znam kakvo je kvacilo na benzincima, pa pogledaj da ti samo nije cilindar kvacila procurio.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- SALLELLAS
- Aktivan član
- Kontakt:
-
E hvala svima napravio sam dns. Otisao bio tacnije pukla sajla od kvacilo (kao na biciklu
ugl 29km sajla u Motorexu plus 20 ruke momku sto je zamijenio sve u svemu, super sam prošao. Sreca nema hidraulike kod ovog motora 

- Davor The Great :)
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 SW
- pohvaljen: 2 puta
- Kontakt:
-
Re: RE: Re: Peugoet 206 1.6b 80kw PROPALO KVAČILO
Ja nisam hteo da pametujem jer se ne razumem toliko u mehaniku novijih auta, ali se meni desilo isto na Opel Kadett (suza kako su ga popularno zvali)...SALLELLAS je napisao/la:E hvala svima napravio sam dns. Otisao bio tacnije pukla sajla od kvacilo (kao na bicikluugl 29km sajla u Motorexu plus 20 ruke momku sto je zamijenio sve u svemu, super sam prošao. Sreca nema hidraulike kod ovog motora
Krenuo do grada nesto i bukvalno iza ugla kuce, da prebacim u trecu, nesto pukne, izbaci mi iz brzine i propadne mi papucica kvacila... Srecom, izbacio je iz brzine, pa sam ugasio auto, i odgurao ga do kuce... Dosao kum, odslepali ga do majstora koji je odmah video da je sajla, imao drugu, zamenuo je za pola sata ili koliko i gas

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
- SALLELLAS
- Aktivan član
- Kontakt:
-
medjutim sad imam novi problem ...
poslije ove zamjene kad upalim automobil pocinju mi skakati obrtaji i naglo padati (tako taje par sekundi) i onda se ugasi auto.
Pokusao sam vise puta i ista stvar se dogodi, znaci upali se uredno pocnu obrtaji da skacu preko 1000 i naglo spadnu i igase automobil. Morat cu sutra provjeriti ispod haube da nije prilikom zamjene nesto slucajno ostalo iskljuceno ili ...
Ako neko ima ideju sta bi moglo biti neka baci prijedlog???
Hvala
poslije ove zamjene kad upalim automobil pocinju mi skakati obrtaji i naglo padati (tako taje par sekundi) i onda se ugasi auto.
Pokusao sam vise puta i ista stvar se dogodi, znaci upali se uredno pocnu obrtaji da skacu preko 1000 i naglo spadnu i igase automobil. Morat cu sutra provjeriti ispod haube da nije prilikom zamjene nesto slucajno ostalo iskljuceno ili ...
Ako neko ima ideju sta bi moglo biti neka baci prijedlog???
Hvala
- Miki 307
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307
- pohvaljen: 3 puta
-
Sad sigurno nije do zajle. Prije da je iskopčan kakav senzor. Zna biti da treba samo očistiti motorić prostoga rada u leru.
- SALLELLAS
- Aktivan član
- Kontakt:
-
Uspio sam s gasom riješit problem. Sad vrlo vjerojatno da su svjecice umastile se pa cu ih mijenjati, i klapnu gasa procistiti. Na dijagnostici nista nije pokazao da ime gresaka. Sad je ok sve.
Poz svima i hvala. Na savjetima.
Cheers
Poz svima i hvala. Na savjetima.
Cheers
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
za svjecice samo provjereno kupuj jer je taj motor poznat kao izbirljiv kad su one u pitanju, cak je i bosch kad je auto tek izaslo morao praviti baska svijece za njega
9.20 KM ti je cijena jedne u ovlastenom
- SALLELLAS
- Aktivan član
- Kontakt:
-
hocu obaveznoanel007 je napisao/la:za svjecice samo provjereno kupuj jer je taj motor poznat kao izbirljiv kad su one u pitanju, cak je i bosch kad je auto tek izaslo morao praviti baska svijece za njega
hvala anele na savjetu
lp
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Re: RE: Re: Peugoet 206 1.6b 80kw PROPALO KVAČILO
Nema problema, i ja kuburim s tim motorom pa znam dosta oko njega.SALLELLAS je napisao/la:hocu obaveznoanel007 je napisao/la:za svjecice samo provjereno kupuj jer je taj motor poznat kao izbirljiv kad su one u pitanju, cak je i bosch kad je auto tek izaslo morao praviti baska svijece za njega
hvala anele na savjetu
lp
Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk