Pg 2008, problem sa robo menjacem
- Aleks
- Početnik
- Vozim: Peugeot 2008
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Pg 2008, problem sa robo menjacem
Peugot 2008 1,6 hdi robotizovan menjac.
Prilikom normalnog kretanja kada pustim kocnicu auto krece sam tj. napravi vagu i auto krene(1-2 sek) pa se kretanje nastavi daljim dodavanjem gasa.
Problem: je sto mi u tom automatskom kretanju bez gasa auto trzne ili kao da tresne i ponovi opet kretanje. To se ne desava konstantno i definitivno se ne desava kada je hladan kada mu je jaci ler gas. Takodje se ne desava kada krece nizbrdo. Imam utisak da kao da mu zafali malo gasa.
Inace menjac u ostalim radnjama barem za sada nebtrza i radi normalno.
Da li je imao neko slican problem jer je auto u garanciji koja istice za 10 meseci pa da me ne olade da je ovo ili ono dok ne istekne. Garancija je kod privatnog automdilera.
Hvala.
Prilikom normalnog kretanja kada pustim kocnicu auto krece sam tj. napravi vagu i auto krene(1-2 sek) pa se kretanje nastavi daljim dodavanjem gasa.
Problem: je sto mi u tom automatskom kretanju bez gasa auto trzne ili kao da tresne i ponovi opet kretanje. To se ne desava konstantno i definitivno se ne desava kada je hladan kada mu je jaci ler gas. Takodje se ne desava kada krece nizbrdo. Imam utisak da kao da mu zafali malo gasa.
Inace menjac u ostalim radnjama barem za sada nebtrza i radi normalno.
Da li je imao neko slican problem jer je auto u garanciji koja istice za 10 meseci pa da me ne olade da je ovo ili ono dok ne istekne. Garancija je kod privatnog automdilera.
Hvala.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: Pg 2008, problem sa robo menjacem
Ako ti se to nije desavalo prije , tj ako ti se od nedavno desava idi u ovlasteni i inzistiraj da ti taj problem rijese.
Poslano sa mog Lenovo A536 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog Lenovo A536 koristeći Tapatalk
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Naj bolje pritisak na ovlastenom.da ti to rijese. Ja sam imao nesto slicno na automatu normalnom,u p kad ubacim imao sam to neko trzanje i tupi udarac a u rikverc skoro uvjek a problem se rijesio kad sam zamjenio desnu poluosovinu ona je imala luft.
- Aleks
- Početnik
- Vozim: Peugeot 2008
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Problem je sto se to retko desava i kad sam bio u servisu bas za inat se nije desavalo, a na dijagnostici kazu da je sve u redu.
Da malo priblizim problem. Desava se kao kada na manuelnom menjacu prilikom kretanja nedamo dovoljno gasa a on krene da stuca tj. hoce da se ugasi. E tako meni na ovom robotizovanom menjacu štucne, inace kada krecem sa gasom to se ne desava. Takodje nisam primetio da mi se desava u rikvercu.
Jel neko ima ovaj menjac?
Da li postoji kod njega stelovanje tog automatskog kretanja?
Da malo priblizim problem. Desava se kao kada na manuelnom menjacu prilikom kretanja nedamo dovoljno gasa a on krene da stuca tj. hoce da se ugasi. E tako meni na ovom robotizovanom menjacu štucne, inace kada krecem sa gasom to se ne desava. Takodje nisam primetio da mi se desava u rikvercu.
Jel neko ima ovaj menjac?
Da li postoji kod njega stelovanje tog automatskog kretanja?