Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Momci eto slika.. Zanima me ima mi dosta ulja na crijevu br 7. I tu curi.. Odnosno iznad tu na br 9. Sta mislite odakle toliko ulje tu, i sta raditi dalje?
Lp momci
Zadnja izmjena: Tahir89, dana/u 27. tra 2017, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.
To su cijevi koje se nalaze između usisne grane i sistema turbine na klapni toplog zraka. Ulje može biti od uljnih para sa "iberlaufa" ili, manja mogućnost, sa turbine. Provjeri cijev broj 10 prema br. 11 i provjeri količinu ulja, a ja bi ti preporučio i čišćenje usisne grane br. 14. Ako nemaš gubitak ulja u sistemu nije strašno, sve to služi za podmazivanje sistema.
Kad sam kupio auto prije dvije godine, i rad je bilo ulja u crijvima zraka, pri zamjeni filtera zraka uvijek je malo ulja na cosku bilo. Majstor mi je danas gledao i kaže da po njemu da je turbina loša, da pušta previše ulja. Al meni auto ne potroši ni dvije dece ulja od zamjene do zamjene. Kako biti baš siguran da je do turbine ima li ikakav način. Inače auto leti nikad nije vala ni sekunde prestao da vuče ili slično..
Ma ne diraj nista ako trosi 2dl izmedju dvije zamjene. Nije novo auto, mora biti malo ulja po tim crijevima. Nego ako si voljan i imas uslove, odradi ovo sto ti dino kaze, ciscenje usisa.. dosta nas je to radilo i dosta je bilo zacepljenih grana. Imas DIY o tome ako si zainteresovan.