gusi se, ne vuce
- saleproka
- Početnik
- Vozim: Peugeot 407 1.6hdi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
gusi se, ne vuce
Ljudi pomagajte!!! Imam problem sa mojim 407 1.6 hdi 80/110. Auto mi se gusi i nece da prima gas uvek. Ne znam sta je i sta se desava. Dpf je skinut i softverski ugasen. Kada krenem uzbrdo moram da stanem i prebacim u prvi jer nece da povuce, a problem imam i na otvorenom putu u punoj brzini. Obzirom da stalno putujemo i dete je sa nama u kolima plasim se kod preticanja, gledao sam po forumu ali nisam nasao nista. Sta moze biti razlog?
- karabajastart
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 201 put
- pohvaljen: 141 put
-
Re: RE: gusi se, ne vuce
Prvo dijagnostika,teško ti neko može pomoći ovako jer ima puno stvari koje mogu zezati...saleproka je napisao/la:Ljudi pomagajte!!! Imam problem sa mojim 407 1.6 hdi 80/110. Auto mi se gusi i nece da prima gas uvek. Ne znam sta je i sta se desava. Dpf je skinut i softverski ugasen. Kada krenem uzbrdo moram da stanem i prebacim u prvi jer nece da povuce, a problem imam i na otvorenom putu u punoj brzini. Obzirom da stalno putujemo i dete je sa nama u kolima plasim se kod preticanja, gledao sam po forumu ali nisam nasao nista. Sta moze biti razlog?
Sent from my E2303 using Tapatalk
- gemini
- Aktivan član
- Vozim: 307 SW 1.6 HDI 66kW
- Ima zahvala: 15 puta
- pohvaljen: 8 puta
- Kontakt:
-
Re: gusi se, ne vuce
Preticati s djetetom u autu, koje je ocigledno u kvaru, covjeku stvarno treba pomoc. Vozi auto u servis ako ti treba auto.
Ko drugom jamu kopa, trećom šlajdra! 

- saleproka
- Početnik
- Vozim: Peugeot 407 1.6hdi
-
Ovako stoji stvar. Na dijagnostici ne pojavljuje nikakvu gresku, a u voznji posebno na kad krecem prvom i presaltam u drugu nece da primi gas, nego se zagusi i dok ne probije ne vuce. Desilo mi se pre neko jutro krenuo sam sa semafora i auto pocinje da se vuce, dok u jednom trenutku da kazem nije probio i izbacio crn dim i onda je krenuo kao raketa da ide
- karabajastart
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 201 put
- pohvaljen: 141 put
-
Re: RE: Re: gusi se, ne vuce
Nis onda kod majstora ocistiti usisnu,provjeriti dizne,eventualno kat-dpf,kad si zadnji put mjenjao filter goriva,zraka ?saleproka je napisao/la:Ovako stoji stvar. Na dijagnostici ne pojavljuje nikakvu gresku, a u voznji posebno na kad krecem prvom i presaltam u drugu nece da primi gas, nego se zagusi i dok ne probije ne vuce. Desilo mi se pre neko jutro krenuo sam sa semafora i auto pocinje da se vuce, dok u jednom trenutku da kazem nije probio i izbacio crn dim i onda je krenuo kao raketa da ide
Sent from my E2303 using Tapatalk
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
To je uglavnom problem da nema dovoljno zraka ili goriva. Što kaže kolega "karabajastart" trebao bi pregledati i očistiti komplet cijevi zraka i dovod goriva na dizne, a takođe i vakum sistem koji reguliše. Original dijagnostika za PGT-a može pokazati koji su parametri, a iskusan majstor zna uzrok kvara, ne mora samo biti da nema greške, ima loše parametre. Sretno da ti bude u otklanjanju kvara.
- Početnik
- Vozim: Peugeot 407
-
Kod mene je isti taj problem bio samo je motor 2.0 bio sam kod majstora i zamjenio mi je ovo,
http://pokit.org/get/?2779ea4266e282409 ... d004e7.jpg
nesto oko vakum pumpe, neki ventil i sada auto ide kao da ima 200ks a nije ni skupo 70km mi naplatio...
http://pokit.org/get/?2779ea4266e282409 ... d004e7.jpg
nesto oko vakum pumpe, neki ventil i sada auto ide kao da ima 200ks a nije ni skupo 70km mi naplatio...