šajba i rezervoar 207sw
- aladins
- Početnik
- Vozim: 207 sw
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 0
-
šajba i rezervoar 207sw
pozdrav imao sam udes i treba mi nova šajba, orginalna je bila saint gobein fotosenzibilna tonirana sa senzorom, našao sam zamjensku toniranu sa senzorom i ona je 220 km ali nije fotosenzibilna. u ovlaštenom je nova za moj auto 940 km, neznam na koju opciju da se odlučim znam da je razlika u kvaliteti kao i u cijeni, zanima me vaše mišljenje šta bi vi uradili.
i drugo pitanje pukao mi je i rezervoar interesuje me može li ovaj od 207 odgovara li kod mene je model 207sw.
hvala svima
i drugo pitanje pukao mi je i rezervoar interesuje me može li ovaj od 207 odgovara li kod mene je model 207sw.
hvala svima
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: šajba i rezervoar 207sw
Za šajbu, slobodno koristi zamjensku jer je original preskup za naš džep. Nemoj ni polovnu uzimati jer su uglavnom loše, izuzev ako ne naletiš na extra dobru.
Rezervoar mislim da je identičan, pa uzmi na probu sa dogovorom za povrat ako ne bude dobar.
Rezervoar mislim da je identičan, pa uzmi na probu sa dogovorom za povrat ako ne bude dobar.
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Zamjenske sajbe su po meni sasvim ok, imam takvu na sadasnjem autu, pogotovu iz razloga sto su sa cijenom prihvatljive. Jedino sto ti nece biti kao originalna, fotosenzibilna kao sto rece.. al ajde sad.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- nedicm
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 16V
- Ima zahvala: 1 put
-
Ja sam skoro menjao šajbu. Gledaj da ne bude Kineska, da bude neki od Evropskih proizvodjača. Fotosenzibilna, odnosno narodski rečeno solarna, je preskupa, tako da je u redu da šajba bude obična, "zelena". Razlika u ceni kod auto staklara i ovlašćenog je samo što u ovlašćenom na šajbi stoji i pežoov znak, što kod ovih nema, ali je ostalo sve isto. Po oznakama sam sve proverio. Na ovom linku imaš tumačenje oznaka na šajbi: http://www.carwindshields.info/windshieldmarkings
Ja sam stavio NordGlass, a u klasi su i Pilkington, koja je bila fabrička. Ako treba još nešto, pitaj, proučio sam dosta detalja.
Ja sam stavio NordGlass, a u klasi su i Pilkington, koja je bila fabrička. Ako treba još nešto, pitaj, proučio sam dosta detalja.
- aladins
- Početnik
- Vozim: 207 sw
- Ima zahvala: 2 puta
-
a ne znam više ni sam, o zamjenskim sam svašta loše čuo sama šajba za 207 je jako visoka i velike površine a ljeto tek ide, sa druge strane solarne ili fotosenzitivne su jako skupe. pogledaću polovne na otpadima pa ako nađem neku da je baš očuvana, baš mi strašno smetaju šajbe kad imaju nekih falinki. ma na kraju ako ako mi pukne film odem u ovlašteni servis jest brdo para al sve ima svoje nekako tome sam dosad najbliži. najgore je što sam istresao brdo para prvo na auto sad i na servis pa sam na rubu sa financijskim mogućnostima.