e-HDI Start-Stop sistem
- sonnyblack
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
e-HDI Start-Stop sistem
Pozdrav ljudi,
Je li iko uspio provaliti kako radi ovo cudo? Odnosno pod kojim uslovima ne radi? Jer od zime pa do jucer, vise od pola godine skoro da se nije ni aktivirao start-stop , samo blinkala plava lampica na tabli. Od jucer poceo uredno gasiti na svakom stajanju. Ovo mi se desavalo i prosle godine samo ne s ovolikim razmakom izmedju izmedju dva aktiviranja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Je li iko uspio provaliti kako radi ovo cudo? Odnosno pod kojim uslovima ne radi? Jer od zime pa do jucer, vise od pola godine skoro da se nije ni aktivirao start-stop , samo blinkala plava lampica na tabli. Od jucer poceo uredno gasiti na svakom stajanju. Ovo mi se desavalo i prosle godine samo ne s ovolikim razmakom izmedju izmedju dva aktiviranja.
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 323 puta
-
Re: e-HDI Start-Stop sistem
Ima more pravila. Najbolje pročitaj u uputstvu. Imaš ovdje http://public.servicebox.peugeot.com/dtt/ddb/
- StefanMD
- VIP Član
- Vozim: 308 SW 2.0 BlueHDi EAT6
- Ima zahvala: 109 puta
- pohvaljen: 147 puta
-
Jesi li ikako mijenjao akumulator ili ti je fabrički?
Meni je fabrički doživio malo preko 5g ali pred kraj gotovo nikako nije aktivirao start-stop, dok ga nisam zamijenio (FIAMM AGM uzeo), a kao što je Mara rekao ima more pravila i osim akumulatora (temperatura unutrašnjosti, motora itd).
Meni je fabrički doživio malo preko 5g ali pred kraj gotovo nikako nije aktivirao start-stop, dok ga nisam zamijenio (FIAMM AGM uzeo), a kao što je Mara rekao ima more pravila i osim akumulatora (temperatura unutrašnjosti, motora itd).
- sonnyblack
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
Nisam mijenjao nikako akumulator, ovaj je evo izdrzao 4 i po godine. Pali savrseno, i na onim minusima je palio na pola kljuca ali eto nije aktivirao ovaj start stop zadnjih pola godine.