Problemi sa volanom
- mirza28
- Početnik
- Vozim: peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Problemi sa volanom
Pozz drugari.Imam problem sa volanom,znači malo radi malo ne radi.Prije par dana skroz stao,neće da se okreće,jedva smota u krivinu do kuće.Eh stajao je tako dan da bi ga upalio i nije bilo nikakvih problema,sve normalno,otišao sam do majstora da vidimo u čemu je problem,priključili smo dijagnostiku i nije ništa pokazalo.Pa smo provjerili ulje kad ono suho ko barut,nema ulja ništa,nasuli smo novo ulje i bilo je ok,jedno 10 tak dana radio je normalno.Dok nisam krenuo na malo duži put i nakon nekih 40KM vožnje opet stane.Opet provjerim ulje,ima.Probam otvorit čep od ulja i motat volan jerbo kažu tako se zrak izbaci,kad ono još gore,neće nikako.Ugasim kola,kroz pola sata palim opet radi.Dolazim do kuće ima nekih 70km nikakvih problema.Ugasim auto,pa upalim da odem do grada kad kroz jedno 5 minuta opet počne trzat i teško mota,stanem provjerim ulje,sad nema ulja.Uzmem na benz.pumpi ulje i naspem i opet je počeo se ponašat normalno.Al samo do sutra,upalim kola i nakon nekih pola sata opet stane,neće da mota nikako,polahko u drugoj išao sam nekih par minuta i u vožnji opet proradi ko da mu nije ništa.Opet gledam ulje,sad ima ulja,ne fali puno do vrha.O čemu bi se tu moglo radit?
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Re: Problemi sa volanom
Moguce da je pumpa riknula
Poslano sa mog T03 koristeći Tapatalk
Motion & Emotion
- mirza28
- Početnik
-
Zar onda ne bi trebala skroz prestat radit?Phantom je napisao/la:Moguce da je pumpa riknula
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Je li govoriš o servo ulju? Pa čuj, ako ga nestaje, onda logično negdje curi. Treba provjeriti sistem i pronaći gdje pušta i to sanirati. A pumpa je inače električna kod 307 i možda je zeza taj nestanak ulja, ali će definitivno crći na kraju jer ne bi trebala da radi na suho.
- mirza28
- Početnik
-
Sad sam se vozio i nije bilo nikakvih problema,a sad ulje ima,ne curi više,znači jučer je se bio ispraznio,nije skroz ali je bio prazan u odnosu kad sam se vraćao kući.Eh sad,otkad sam dosuo ulje ima ga,nije da fali.Sad da li je moguće da je bilo zraka i nedovoljno ulja pa povuklo,pa se sad malo stabilizovalo,ne znam.Vidjet ćemo šta će bit...mara- je napisao/la:Je li govoriš o servo ulju? Pa čuj, ako ga nestaje, onda logično negdje curi. Treba provjeriti sistem i pronaći gdje pušta i to sanirati. A pumpa je inače električna kod 307 i možda je zeza taj nestanak ulja, ali će definitivno crći na kraju jer ne bi trebala da radi na suho.

- mirza28
- Početnik
-
pozz...Volan me nije zezao nekih 10-tak dana i danas odem do majstora povodom drugog problema,nešto je negdje hlupkalo i otišli smo da vidimo šta je,da li je možda ležaj,kugla itd,helem vozili smo se uskim putićima malo brže jer samo kad idem malo brže i smotam naglo čuje se hlupanje,i tako tamo ga vamo ga,neće da hlupa i neće,a jesam li sjeo sam odmah hlupi.Al u tim naglim okretajima stade servo,pa smo spojili na dijagnostiku međutim ništa ne pokazuje.Kaže jučer je bio isti slučaj sa Pežoom,a neće da mu pokaže na dijagnostiku šta je.Pita jesil vozio kaldrmom,reko jesam,kaže isto ko ovaj jučer na kaldrmi mu se nešto poremetilo pa su probali nosit električaru međutim električar ništa nije mogo napravit pa su morali uzet drugi.Eh sad,u zadnjih 3-4 mjeseca ja sam morao ić relacijiom gdje je kaldrma asfalt,pa sveukupno sam prešao jedno 500-600km.A i kad mi se prvi put pokvarila izlazio sam sa jednog baš pravog kaldrme puta i čim sam na asfalt izašo otkazo je servo.A ovih zadnjih 10-tak dana nisam se vozio na kaldrmi nego lokalno po dobrom asfaltu i ništa nije pokazivao nikakve simptome da će otkazat,normalno se ponašao,do danas.Eh danas je on njega digo i provjerio da li mu je šta oko struje,kaže kako on vidi da nije,al ima vidi se se da pušta neku mast i da se to ne može napravit osim zamjenom serva.Naravno uzet polovan koji košta oko 250km.Eh zanima me da li bi u Tuzli u ovlaštenom servisu mogli to napravit da ne uzimam drugi polovan servo jer i njemu nije nikakva garancija.Ako im neko pouzdan da se javi i da pouzdano zna može li se to 100% napravit i kolika bi bila cijena popravka u ovlaštenom servisu i daju li garanciju na popravak?Hvala.