Vjerovatno ste mnogi imali kvar na naslanjaču za ruku na Peugeotima. Ja sam imao s tim problem nedavno, konkretno na Peugeot 308. Vremenom je olabavilo pa naslanjač nije mogao ostati u poziciji izvučen/uvučen već je "iskakao" i na najmanji trzaj auta ili ako se dirne laktom. Na auto-otpadima skoro niko ne želi prodati samo taj dio koji se izvlači/uvlači već prodaju u kompletu sa konzolom koja ide skroz do mjenjača i okolo njega, i cijene su otprilike oko 150KM, kada sam se ja raspitivao. Što davati tolike novce kad je problem zapravo u samo malom komadu plastike od nekoliko centimetara. I tako sam ja "guglao" po Ebayu, sve što sam našao jesu oni aftermarket naslanjači koji se realno ne bi ni uklapali u interijer auta. Da bih jednom prilikom nabasao na nekog Rusa koji 3D printerom printa tu plastiku koja vremenom popusti. On ju je nazvao "armrest locker" i takav naziv joj najbolje i pristaje. Konkretno, njegov oglas na Ebayu je za "armrest locker" za Peugeot 308. Cijena za taj pišljivi dio je bila čini mi se oko 15$ + 5$ što je previše za nešto malo veće od smokija, ali sam s njim u dogovoru dobio za 10$ i poslao mi je nekom poštarinom jeftinijom od 5$.
Njegov profil: http://www.ebay.com/usr/tereschenkovictor?ul_noapp=true
Link na "armrest locker": http://www.ebay.com/itm/Peugeot-308-408 ... Swo4pYMwUe
Vremenom je i ta njegova plastika popustila, nakon cca 6 mjeseci i ja se uredno javio čovjeku. Kontao sam da će me otkačiti, međutim obećao mi je da će eksperimentisati, da će kupiti novi materijal i probati isprintati od 3-4 različita materijala (čvršća/elastičnija) i da će mi besplatno poslati. Tako je i uradio, neki dan mi dođe paketić sa 3 nova "armrest lockera". Ovaj put je koristio "nylon" i još neki materijal i znatno su čvršći. Da napomenem, poslao mi je BESPLATNO. Svaka mu čast. Ja sam zauzvrat obećao da ću pisati o tome na forumu i da ako neko od vas bude imao problem, da ću ga uputiti njemu.
To čudo izgleda ovako (zapravo sva bit je u ovim krajevima koji izgledaju kao kliješta, koji hvataju):

Ovo je bilo prvo koje mi je poslao (i koje je vremenom popustilo). Novo od najlona, koje je poslao nedavno izgleda ovako (žilavo i jako, skoro nemoguće slomiti, isto je kao i ovo iznad samo što je ovo glavni dio koji hvata za držaš, bez nožica kojima se utakne za metalnu bazu, poslao je on u kompletu samo što sam ja razdvojio):

Metalna baza, središnji dio koji klizi kroz nju, izbočine za koje hvataju "škare na plastici" (označena strelicom, a ima i na drugoj strani) i zaokruženo su nogice od novog dijela, a bijelo je polomljeni stari dio.

Vremenom te "škare" popuste i ne drže dobro kad uhvate za bazu (tj ovaj izbočeni dio označen strelicom). Najveći problem jeste skidanje i stavljanje novog. Nažalost nisam to danas slikao korak po korak, ali pokušat ću u kratkim crtama. Rasklopit sve i doći do metalne baze nije problem. Kad se sve rasklopi, bitno je napomenuti da ovu "staru" plastiku treba šarafcigerom izmrvit kroz metalnu bazu (tj polomit kao na slici iznad) da poispada sve, i onda izvući središnji dio iz metalne baze koji se kreće/klizi između izbočina za koje hvataju pomenute plastične "škare". Zatim uklopiti nogice od ove plastike na taj središnji dio koji se izvuče iz metalne baze i sad je problem to ponovo nagurat unutra. Ja sam nekako na silu to ugurao sve, problem je jer ta plastika smeta i bukvalno nailazi preko onih "izbočina" pa ne može tek tako proći. Ali sam ja polako manjim čekićem to uklopio (izbočina malo pređe preko ove plastike pa je zguli malo dok se ne uklopi sve). Uglavnom, ja skoro za džaba imam naslanjač koji je kao nov :)
Pa eto ako neko bude imao problema s tim, neka naruči ovaj dio od prodavača (možete se cjenkati, zna i on da to ne vrijedi ni par dolara - spustio je i meni cijenu) i ako budete trebali mijenjati, mogu pomoći.