Evo i moj izubijanko
-
- Napredan član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 1.6 88
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 21 put
-
Re: Evo i moj izubijanko
Cuo sam da ima neki dobar a jefti autolimar negdje u Semizovcu, raspitacu se pa ti ostavim broj.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Dobro je ispalo opet, kakav si mogao imati udes. Ovde bi trebao po meni, da ti isjeku i taj vezni i navare sa drugog auta, jer je peglanje tesko i nabacit ce kamaru kita da izravnaju, a koji ce pucati.
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 406
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 12 puta
-
Točno znam kako ti je, samo što sam u mom slučaju nažalost ja bio kriv al šta je tu je. Kod mene su isto sjekli sa drugog auta prag i blatobran zadnji i prebacili kod mene jer kit nikad neće biti čvrst kao lim.
Nek je glava na mjestu a lim se najlakše sredi, ja sam se vodio onom 'šta god se može popravit parama nije toliko bitno'
Sretno sa popravkom i čuvaj živce, trebat će nekad kasnije
Nek je glava na mjestu a lim se najlakše sredi, ja sam se vodio onom 'šta god se može popravit parama nije toliko bitno'
Sretno sa popravkom i čuvaj živce, trebat će nekad kasnije

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Da zadnji kod kojeg sam bio je i rekao da ce sjeci i praviti da valja bas zbog toga sto kit puca. Inace taj limar je mozda i ponajbolji lokalno ali je kod njega i cijena 500 + vrata druga + farbanje koje opet moram ja ganjati kod drugih nakon što on zavrsi.
Uglavnom kad budem radio necu toliko gledati da prodjem najjeftinije moguce nego ću kao i do sad ici da to bude posteno sredjeno, ipak ce se ovo auto i dalje vozati.
Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk
Uglavnom kad budem radio necu toliko gledati da prodjem najjeftinije moguce nego ću kao i do sad ici da to bude posteno sredjeno, ipak ce se ovo auto i dalje vozati.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
eh evo ga mali update sto se tice ovog nesretnog slucaja, upravo bio kod rodjakovog dobrog prijatelja koji radi limariju i lakiranje da vidimo sta ce reci i situacija je sljedeca
kako mi je rekao najbolje da skoknem po otpadima i kiseljaku i nadjem vrata i blatobran zadnji, od toga mi je preporucio da kupim cijeli zadnji dio od krova pa do praga koji je nitnama vezan za ostatak auta jer sam tim izbjegao bilo kakvo rezanje i marifetluke a nece me izaci puno skuplje u odnosu na to rezanje, sad koliko ce skuplje kostati ne znam ali tako cu i traziti ako uspijem naci
eh sad posto je kod mene lak popustio sa svih strana i da se sredi samo desna a ostalo ostavi kakvo jest bit ce nakaradnije kad je farba u pitanju nego sto je prije udesa bilo pala je odluka da ce nakon limarije ici kompletno auto na farbanje u boju kakva je sad
uglavnom cijena koju smo dogovorili na kraju je 1000 KM za sredjivanje lima i farbanje cijelog auta + sto moram kupiti ta vrata i blatobran, vrata koliko sam se raspitao su gola oko 100 KM i koliko sam ja vidio i testirao gola mi i odgovaraju jer elektronika u mojim radi mada postoji mogucnost da je mehanizam prozora ostecen ali to ako bude lose cu ganjati nakon sto se sve sredi, to mi je najmanji problem
uglavnom mozda i sad u subotu odem ganjati te dijelove i odmah auto ide da se radi a osiguranje nek placa kad mu volja, ako njih budem cekao necu ni do nove godine rijesiti nista
kako mi je rekao najbolje da skoknem po otpadima i kiseljaku i nadjem vrata i blatobran zadnji, od toga mi je preporucio da kupim cijeli zadnji dio od krova pa do praga koji je nitnama vezan za ostatak auta jer sam tim izbjegao bilo kakvo rezanje i marifetluke a nece me izaci puno skuplje u odnosu na to rezanje, sad koliko ce skuplje kostati ne znam ali tako cu i traziti ako uspijem naci
eh sad posto je kod mene lak popustio sa svih strana i da se sredi samo desna a ostalo ostavi kakvo jest bit ce nakaradnije kad je farba u pitanju nego sto je prije udesa bilo pala je odluka da ce nakon limarije ici kompletno auto na farbanje u boju kakva je sad
uglavnom cijena koju smo dogovorili na kraju je 1000 KM za sredjivanje lima i farbanje cijelog auta + sto moram kupiti ta vrata i blatobran, vrata koliko sam se raspitao su gola oko 100 KM i koliko sam ja vidio i testirao gola mi i odgovaraju jer elektronika u mojim radi mada postoji mogucnost da je mehanizam prozora ostecen ali to ako bude lose cu ganjati nakon sto se sve sredi, to mi je najmanji problem
uglavnom mozda i sad u subotu odem ganjati te dijelove i odmah auto ide da se radi a osiguranje nek placa kad mu volja, ako njih budem cekao necu ni do nove godine rijesiti nista
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
Re: RE: Re: Evo i moj izubijanko
Nisam jos nista a nisam ja kriv u ovoj saobracajnoj tako da moraju platiti stetu. Pokrenuo sam ja u svom osiguranju odmah sutradan postupak naplate samo sto to traje nekoliko mjeseci.mara- je napisao/la:A jesi uspio šta naplatiti od osiguranja, hoće pokriti troškove?
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
Napokon da i ja ubodem neki deal za ovo auto, iako je jos uvijek kod majstora i sigurno nece biti gotovo ni za 7 dana ovom jednostavno nisam mogao odoliti.
Sjedista Peugeot (170 KM)
https://www.olx.ba/r/26974360/1332
Evo slika stanja sto mi je prodavac naknadno poslao i koliko ja vidim stanje je super pogotovo za cijenu po kojoj ih prodaje.
A prije sjedista je narucen naslonjac za ruku, nije oroginal pugov ali je aftermarket pravljen za puga i postavlja se u onu dugu ostavu pored rucne kocnice, mada po njega idem kad dobijem auto da vidim hoce li pasati montiranje i sve.

Sjedista Peugeot (170 KM)
https://www.olx.ba/r/26974360/1332
Evo slika stanja sto mi je prodavac naknadno poslao i koliko ja vidim stanje je super pogotovo za cijenu po kojoj ih prodaje.
A prije sjedista je narucen naslonjac za ruku, nije oroginal pugov ali je aftermarket pravljen za puga i postavlja se u onu dugu ostavu pored rucne kocnice, mada po njega idem kad dobijem auto da vidim hoce li pasati montiranje i sve.

- liaar
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 2018
- Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
- Ima zahvala: 141 put
- pohvaljen: 128 puta
-
Jesi ih kupio, jesu li samo 2 ova ili i zadnja ?
Jer ako su te i prednja i zadnja izašla 170, ne da si dobro prošao, nego odlično
Jer ako su te i prednja i zadnja izašla 170, ne da si dobro prošao, nego odlično

Nothing is true; everything is permitted.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
Sve komplet toliko KM-cica, zavrseno sve za 5 minuta kad sam cijenu vidio.
- liaar
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 2018
- Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
- Ima zahvala: 141 put
- pohvaljen: 128 puta
-
To je džaba.
Kakva su, udobnost i to ?
I ja sam kontao sebi tražiti neka polukožna sjedišta profilisana, imam ova sad al' su samo tkanina...
Kakva su, udobnost i to ?
I ja sam kontao sebi tražiti neka polukožna sjedišta profilisana, imam ova sad al' su samo tkanina...

Nothing is true; everything is permitted.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
Eh to za udobnost me pitaj kad limar zavrsi sa autom, a kako god okrenem trebala bi biti bolja od mojih sad kojim su se bocne stranice na vozacevom sjedistu polomile i trakina ispala na oba prednja sjedista oko airbaga.
Uglavnom i ja to sve mogu testirati kad mi dodju dijelovi i auto zavrsim sa popravkama.
Uglavnom i ja to sve mogu testirati kad mi dodju dijelovi i auto zavrsim sa popravkama.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
O udobnosti ovih sjedista ne treba trositi rijeci. Trebalo bi ih samo redovno odrzavati i bice ko nova. Ima Sonax dobar preparat za kozu.
Cijena je stvarno extra, jedino ne kontam kako ti na njima nije dosao naslon za ruku?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Cijena je stvarno extra, jedino ne kontam kako ti na njima nije dosao naslon za ruku?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk