307 Rucica zmigavca
-
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 16V 100 KW
- Ima zahvala: 4 puta
- pohvaljen: 3 puta
-
307 Rucica zmigavca
Zdravo ljudi. Imam sljedeci problem sa rucicom zmigavaca. Naime kada dam lijevi zmigavac, odzmiga 3 puta i u potpunosti izgubi kontakt, dakle ugase se zmigavci i osvjetljenje kontrolne ploce ( kratka svjetla se ne gase jer se ona automatski pale kad startam motor), a kada dam desni zmigavac onda sve funkcionise bez problema. Jednom sam imao problem gdje mi se gasilo osvjetljenje kontrolne ploce ali to sam popravio ciscenjem kontakata koji se nalaze pri vrhu rucice tako da mislim da ovde to ne pravi probleme. Da li je imao neko slican problem, da li ipak moze biti do kontakata rucice koji se nalaze na njenom dnu i koji dodiruju COM 2000 i zaduzeni su za zmigavce i kratka i duga svjetla (ne kod ovih sto se nalaze na vrhu rucice i sluze za prebacivanje sa pozicije na kratka svjetla) ili je ipak relej crkao, il je losa masa ili je mozda i BSI pobudalio. Pomagajte ljudi.
- sonnyblack
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
307 Rucica zmigavca
Sto se tice tih rucica za zmigavac, svjetla, brisace itd i generalno onaj modul ispod volana, Mujo u Velesicima je doktor. Mene je spasio troska od cca 250-300KM koliko kosta polovan modul u kompletu sa rucicama na otpadima, a da ne govorim za novo naruciti. Covjek rasklopio sve, podesio kontakte, zalemio i poslije toga rucice bile ko nove. Naplatio oko 100KM.
Kontakt broj: 0 61 377 173
Ja sam bio kod njega prije 5-6 godina, valjda koristi isti broj jos uvijek.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kontakt broj: 0 61 377 173
Ja sam bio kod njega prije 5-6 godina, valjda koristi isti broj jos uvijek.
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Re: 307 Rucica zmigavca
Ja bas htjedoh pitati kad je to poskupljao jer je meni prije oko 4 godine za taj posao naplatio 70, naravno ako pričamo o istom majstoru jer sam ja stvarno zaboravio kako se zove a radnja mu je u valesicima kad se ide od dzamije pa prema zeljeznickoj stanici prva garaza s lijevu stranu.
Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk
-
- Početnik
-
Mislis na dzamiju u donjim velesicima kad se prodje bosnalijek?anel007 je napisao/la:Ja bas htjedoh pitati kad je to poskupljao jer je meni prije oko 4 godine za taj posao naplatio 70, naravno ako pričamo o istom majstoru jer sam ja stvarno zaboravio kako se zove a radnja mu je u valesicima kad se ide od dzamije pa prema zeljeznickoj stanici prva garaza s lijevu stranu.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
Da, od bosnalijeka uzbrdo kroz groblje pa onda ulicom iznad pruga kojom mozes do kruznog kod penny-a doci, e od de dzamije prva haraza s lijeve strane je njegova.
- sonnyblack
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
307 Rucica zmigavca
Ja koliko se sjecam, predje se pruga kod El Tarik Oil pa se skrene desno, i sad ne znam tacno jel opet desno ili pravo, uglavnom nekih 500-700m poslije tog prvog skretanja je na desnu stranu uz ulicu odmah. Nije poskupio vec je meni cackao dosta toga, bio je i pukao dio pa je nasao svoj (imao je na kamari mnogo tih rucica pa je iskombinovao). Opet je bio posten, preko telefona je rekao da ce izaci oko 100KM max ali je, kad je popravljao, morao dodatno taj dio mijenjati pa sam zapravo trebao platiti 120 ali nije htio uzeti vise od onog sto je rekao preko telefona. Ne znam jel to fakat tako bilo ili taktika, ali covjek je stvarno strucan oko toga i uradio je posao vrhunski. Ja koliko znam rijetko ko se usudjivao cackati oko tog modula i rucica, cak je i on kad je vracao sve nazad, x puta okretao volan i nesto podesavao jer rece da malo fali da se zaebe...
Dakle iz ovog smjera od pruge pa desno kad se skrene, dodje uz ulicu odmah s desne strane. Ja ne znam gdje je ta dzamija i kako je uz lijevu stranu. Vjerovatno suprotan smjer. Uglavnom javi ako dogovoris i ako uradis posao, da znamo kako je proslo
Dakle iz ovog smjera od pruge pa desno kad se skrene, dodje uz ulicu odmah s desne strane. Ja ne znam gdje je ta dzamija i kako je uz lijevu stranu. Vjerovatno suprotan smjer. Uglavnom javi ako dogovoris i ako uradis posao, da znamo kako je proslo

-
- Početnik
-
Hvala nazovem sutra pa vidim. Nadam se da je samo do kontakata, da nije pobudalio bsi ili sta god vec.anel007 je napisao/la:Da, od bosnalijeka uzbrdo kroz groblje pa onda ulicom iznad pruga kojom mozes do kruznog kod penny-a doci, e od de dzamije prva haraza s lijeve strane je njegova.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
Ma isti je to covjek vjerovatno samo sto sam mu ja isao iz vogosce pa mi bilo blize pored bosnalijeka a ti iz grada pa picio pored penny-a.sonnyblack je napisao/la:Ja koliko se sjecam, predje se pruga kod El Tarik Oil pa se skrene desno, i sad ne znam tacno jel opet desno ili pravo, uglavnom nekih 500-700m poslije tog prvog skretanja je na desnu stranu uz ulicu odmah. Nije poskupio vec je meni cackao dosta toga, bio je i pukao dio pa je nasao svoj (imao je na kamari mnogo tih rucica pa je iskombinovao). Opet je bio posten, preko telefona je rekao da ce izaci oko 100KM max ali je, kad je popravljao, morao dodatno taj dio mijenjati pa sam zapravo trebao platiti 120 ali nije htio uzeti vise od onog sto je rekao preko telefona. Ne znam jel to fakat tako bilo ili taktika, ali covjek je stvarno strucan oko toga i uradio je posao vrhunski. Ja koliko znam rijetko ko se usudjivao cackati oko tog modula i rucica, cak je i on kad je vracao sve nazad, x puta okretao volan i nesto podesavao jer rece da malo fali da se zaebe...
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Okretao je x puta je postoji tačno procedura kako se to postavlja nakon rastavljanja da ne bi pukla unutra traka zbog natezanja kada motaš volan.
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Imao sam problem s zmigavcima, gasili se, duga nema sanse da se zadrze i sl.
U Jelahu lik zamijeni rucicu (flet kabal ode) cijena 70KM
Poslano sa mog T03 koristeći Tapatalk
U Jelahu lik zamijeni rucicu (flet kabal ode) cijena 70KM
Poslano sa mog T03 koristeći Tapatalk
Motion & Emotion
-
- Početnik
-
Ne javlja se mujaga morat cu otic na lice mjesta. Mada ovo meni lici na relej ili neki kratak spoj jer ajde sto se ugasi kontrolna ploca i lijevi zmigavac nego se ugasi i sirena, a kad dam desni zmigavac sve fercera.
-
- Početnik
-
Da vam javim da je mujo rijesio problem. Na rucici je bio savijen i puknut flat kabal pa smo morali zamjenti rucicu a mujo toga ima na stanju hejbet. Uglavnom rucica i ruke 100 KM. Ovaj covjek je maher za elektroniku na francuzima, radi u citroenu 5 godina pa ako ko bude imao problema sa elektronikom znate kome da se obratite :)