Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Da predstavim mog pezoa, kupio sam ga prosle nedelje doterao mi ga covek iz holandije. Pezo je karavan HDI 2.0 66 kw. na satu pise 350,000 km. Nisam ga mnogo probao ali zasad ide lepo i lepo pali, svako dugme na autu radi. Jedino mi nevalja nosac rezevnog tocka. Trebam sacekati papire i registrovati i onda proba kako treba.
Slike iz holandije.
I slike kad je stigao u dvoriste.
Zadnja izmjena: dejca, dana/u 07. lis 2019, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.
Da u Srbiji još prolaze euro 3 motori, ali neverujem da će još dugo.
Biće biće još slika samo da ga registrujem i vreme malo sredi.
Garaza mnogo vredi, moja je i otvorena tako da i kada kola uvezem u garažu mokra brzo se osuše.
Čudim se zašto je pežo na ovaj čudan način rešio smeštaj rezervnog točka kod 307-mice. Eto i na mom pežou taj mehanizam ne radi, sajla se umrsila, a i da radi teba ti umeće da skineš točak i još teže da se namesti. Moraću da vidim dali postoji neko jednostavnije rešenje ili da se rezervni točak nosi u gepiku.
Kod starijih pežoa i citroena je uvijek točak bio ispod gepeka, ali sa jednostavnim sistemom na kome se nema šta pokvariti.
Sve ima prednosti i mane. Kad je točak u gepeku ima prostora da se okolo skoro sve potrpa (kod mene sajla, kablovi za paljenje, trougao, rukavice, elastični španeri, još nekih gluposti). S druge strane, kad ideš na dalji put i imaš pun gepek torbi, kutija i kesa onda je sreća u nesreći da se ne mora sve vaditi napolje zbog točka ako zatreba.
Auto registrovan u petak, juče prvi puta vožen i ja sam zadovoljan. Lepo vuče, tih u kabini, trap dobar, vožen je malo i po ne asvaltiranom putu i lepo ide i po takvom putu. Jedina mana je što pro gradskoj vožnji na malim obrtajima traži drugu, a ladom sam vozio u treću.
Ne bih da poredim motore u ladi i pežou ali tamo na usponima gde se je lada mučila u drugoj pežo izleteo u trećoj i imalo je još mesta na gasu.
Gledam nešto na youtube i izbaci mi ovaj snimak pa se sjetio foruma. :)
Evo kako se skida i rasklapa čitav sistem. Vjerujem da većini nebi bio problem malo se uprljati, rasklopiti vitlo i staviti novu sajlu.
Inače odličan kanal, čovjek stalno postavlja nove snimke, počevši od zamjene sijalica pa do nekih krupnijih popravki koje sami možemo odraditi u garaži bez nekog specijalnig alata.