Pežo 206 problem sa primanjem gasa
- liaar
- VIP Član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: Peugeot 308 2018
- Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
- Ima zahvala: 141 put
- pohvaljen: 128 puta
-
Pežo 206 problem sa primanjem gasa
Pozdrav, od danas mi se dešava ovaj čudan kvar/problem.
Naime, nekad u sred vožnje, nekad po paljenju, kilometar sat tj sat koji pokazuje brzinu padne na nulu, te se dešavaju sljedeće stvari :
- od pada na nulu pa do ponovnog pokretanja kazaljke (ako se pokrene) kilometraža auta stoji i ne kreće se, znači prešao sam sad 15-ak kilometara svo vrijeme stoji na 241166
- prilikom dodavanja gasa, auto ne prima gas skroz nego sjecka, tj kao po malo prima gas
Koliko sam upoznat, gas nije na sajlu, tj elektronski je, pa sumnjam ili na to, ili na senzor brzine
Ako je neko imao sličnih situacija, pišite.
Naime, nekad u sred vožnje, nekad po paljenju, kilometar sat tj sat koji pokazuje brzinu padne na nulu, te se dešavaju sljedeće stvari :
- od pada na nulu pa do ponovnog pokretanja kazaljke (ako se pokrene) kilometraža auta stoji i ne kreće se, znači prešao sam sad 15-ak kilometara svo vrijeme stoji na 241166
- prilikom dodavanja gasa, auto ne prima gas skroz nego sjecka, tj kao po malo prima gas
Koliko sam upoznat, gas nije na sajlu, tj elektronski je, pa sumnjam ili na to, ili na senzor brzine
Ako je neko imao sličnih situacija, pišite.

Nothing is true; everything is permitted.
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Pežo 206 problem sa primanjem gasa
Može biti senzor to su njegove indikacije, a ja bi, dok majstor ne dođe, prvo otvorio komandnu tablu da pogledam konektore.
- VIP Član
-
Posumnjao sam na možda zaprljan senzor jer sam taj dan išao na Bjelašnicu i gore je padalo i u snijegu je bilo auto, da l' je zapljano.
Jučer i danas normalno radi, i brzina i kilometar sat i primanje gasa...
Jučer i danas normalno radi, i brzina i kilometar sat i primanje gasa...

- Worf
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 T9 2.0 110kw
- Motor: 2.0 BlueHdi 110kw
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 5 puta
-
Imao sam gotovo identican problem sa svojim 206, isto tako povremeno padne brzinomjer na nulu, i meni je tad nekako trzao u momentu kad dajem gas ili pustam, ne broji kilometre te i potrosnja na boardu nije realna, samo se penje kako god da vozim. Cim se vrati brzinomjer i gas je primao kako treba i sve ostalo je radilo kako treba.
Nevezano za to sam jednom mijenjao sajlu gasa, tako da nema veze sa tim, u pitanju je neka greska na elektronici, sta tacno nikad nisam skontao niti sam ikad to rijesio. Nisam se nesto pretjerano puno bavio tim problemom zbog nedostatka vremena, ali par elektricara je pokusavalo i niko nije uspio rijesiti, na kraju sam auto prodao, zbog kupovine drugog lava.
Iskreno se nadam da ces imati vise srece i da ce ti neko rijesiti raj problem.
Nevezano za to sam jednom mijenjao sajlu gasa, tako da nema veze sa tim, u pitanju je neka greska na elektronici, sta tacno nikad nisam skontao niti sam ikad to rijesio. Nisam se nesto pretjerano puno bavio tim problemom zbog nedostatka vremena, ali par elektricara je pokusavalo i niko nije uspio rijesiti, na kraju sam auto prodao, zbog kupovine drugog lava.
Iskreno se nadam da ces imati vise srece i da ce ti neko rijesiti raj problem.
- liaar
- VIP Član
-
Kod mene opet nije sajla gas, elektronski je pa ni ne mogu probati sa tim. Kaže mi majstor onako telefonski najvjerovatnije da je senzor ABS-a ili u kvaru (a nije, jučer i danas evo čitav dan normalno radi) ili da je bio zaprljan ili možda kontakt da je zaledio, jer sam mu rekao da je taj dan auto cijeli dan bilo van garaže, na Bjelašnici u snijegu bukvalno itd. Do vikenda ne stižem otići al' eto trknut ću, pa ćemo vidjeti.