Peugeot 206 1.4, ugradnja plina
- SMDNet
- Početnik
- Vozim: Peugeot 306/206
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Peugeot 206 1.4, ugradnja plina
Pozdrav svima, nisam dugo svracao na forum, radilo se prilicno, tereni i slicno...
Imam Peugeot 206 2001. godiste 1.4 8v motor.
Pre nekoliko meseci mi je riknuo map senzor na usisnoj grani, bar mi je tako majstor rekao, i posle zamene je auto islo ok. Ide i sada ok, samo sto trosi vise, ranije trosio oko 7l, sada oko 9-10l. Ne znam da li to moze biti uzrok toga? Molio bih za pomoc ako neko zna nesto o tome.
Naime pre par dana sam bio kod majstora da vidim da ne curi negde ili nesto ali nista. Na dijagnostici pokazuje opet gresku map senzora.
Da li stvarno potrosnja zavisi od njega?
A drugo pitanje je da li neko ima ugradjen plin u ovakvom automobilu i kakva su iskustva? Razmisljao sam da ugradim, pa da vidim da li vredi jer sam cuo svakakve price od majstora i kolega... Nekima je ok, nekima ne i slicno..
Prelazim svaki dan 50-100 km.
Hvala svima na odgovorima...
Pre nekoliko meseci mi je riknuo map senzor na usisnoj grani, bar mi je tako majstor rekao, i posle zamene je auto islo ok. Ide i sada ok, samo sto trosi vise, ranije trosio oko 7l, sada oko 9-10l. Ne znam da li to moze biti uzrok toga? Molio bih za pomoc ako neko zna nesto o tome.
Naime pre par dana sam bio kod majstora da vidim da ne curi negde ili nesto ali nista. Na dijagnostici pokazuje opet gresku map senzora.
A drugo pitanje je da li neko ima ugradjen plin u ovakvom automobilu i kakva su iskustva? Razmisljao sam da ugradim, pa da vidim da li vredi jer sam cuo svakakve price od majstora i kolega... Nekima je ok, nekima ne i slicno..
- karabajastart
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 201 put
- pohvaljen: 141 put
-
Re: Peugeot 206 1.4, ugradnja plina
Eb ga ako je prije par mjeseci,tad je bila i temp veća,zimi auta hladno uzimaju 1-3l više goriva,uzmi i to u obzir.Ja sam na 1.6 mjenjao taj senzor i poslije toga nisam imao problema,niti je prikazivao grešku,probaj uzeti drugi.Taj motor voli popiti goriva,svakako preporuka za plin sa kvalitetnijim stavkama i nećeš imati problema...zSMDNet je napisao/la:Pozdrav svima, nisam dugo svracao na forum, radilo se prilicno, tereni i slicno...
Sent from my E2303 using Tapatalk
- SMDNet
- Početnik
-
Moguce da je i to, zima je, a cesto ima gradske voznje... samo mi se cinilo mnogo.. Ali realno trosi prilicno goriva.
A za plin nisam siguran, nesto mi je majstor pominjao brc. Pitacu ga jos pa da se bacim u ugradnju.
A za plin nisam siguran, nesto mi je majstor pominjao brc. Pitacu ga jos pa da se bacim u ugradnju.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ne znam kakva je situacija sa plinom u Srbiji , ali kod nas u Bosni poskupljuje za 40 feninga po litri plus PDV . Tako da je isplativost ugradjivanja plina postaje upitna...
- liaar
- VIP Član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: Peugeot 308 2018
- Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
- Ima zahvala: 141 put
- pohvaljen: 128 puta
-
Jebi ga opet ti isplativije ostaje sipat plin za marku po litru nego samo benzin što će bit oko 2,50 po litru.

Nothing is true; everything is permitted.
- SMDNet
- Početnik
-
Ovde je 75 dinara litar plina, a benzin 154 dinara. sto je ok za sada. E sada procene radi znam da je u Bosni bio benzin bio 100 dinara. Pa smo uvek tamo sipali ako se ide na neki put. Mislim da cu definitivno ugraditi plin, samo sam bio u nedoumici da li uraditi to. Znas kako, svako imas neki svoj komentar koji nema dobra iskustva, a ovi sto su zadovoljni ne pricaju :)
Imam 306 1.1 monopoint ubrizgavanje, presao 200 000km kod mene na plin, zamenjene membrane jednom na isparivacu. trosi 7l. Prezadovoljan. Samo nisam bas znao oko ovog gde ide sekvent plin.
Imam 306 1.1 monopoint ubrizgavanje, presao 200 000km kod mene na plin, zamenjene membrane jednom na isparivacu. trosi 7l. Prezadovoljan. Samo nisam bas znao oko ovog gde ide sekvent plin.
- dejca
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307 HDI 2.0 66kw Karavan
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 10 puta
-
Ma plin je dobar da mi u Srbiji zivimo u normalnoj drzavi, ne mislim za cenu, ta je koja je. Atest 2013 od silnih guzvi sam jedva uradio i to uz vezu. Sada 2018 opet isti automobili dolaze na red za reatest i ponovo ce biti navalica, zato sam prosle godine prodao kola koja su imala plin i pri kupovini drugog auta birao dizel ili samo benzin, plin vise nikad u zivotu. Veci gradovi su bolje prolazili, manji kao Leskovac mnogo lose, dolazila je komisija za reatest jednom u 10-20 dana i klanica.
- liaar
- VIP Član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: Peugeot 308 2018
- Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
- Ima zahvala: 141 put
- pohvaljen: 128 puta
-
Trenutno u Bosni dižu cijene pomalo, a od 01.02 se dižu cijene dizela i benzina za 18 kf po litri, a plin 40kf po litri. Lafo akcize uvode za autoputeve.SMDNet je napisao/la:Ovde je 75 dinara litar plina, a benzin 154 dinara. sto je ok za sada. E sada procene radi znam da je u Bosni bio benzin bio 100 dinara. Pa smo uvek tamo sipali ako se ide na neki put. Mislim da cu definitivno ugraditi plin, samo sam bio u nedoumici da li uraditi to. Znas kako, svako imas neki svoj komentar koji nema dobra iskustva, a ovi sto su zadovoljni ne pricaju :)
Trenutno je benzin 95 na 1€ u prosjeku, a nakon tih akciza ce bit 1.10 do 1.20 € ovisno od pumpe, a dizel na 1.10€. Plin je trenutno na 0.40€ a ići će na 0.60€

Nothing is true; everything is permitted.