Prazni se baterija kljuca 307-ice

Odgovori
Bcdc
Aktivan član
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 2 puta
 pohvaljen: 1 put
garage

Prazni se baterija kljuca 307-ice

Post Postao/la Bcdc »

Novi sam i komplikovano mi je ovo sve, ne znam gdje da pisem.
Imam problem sa kljucem peugeot 307, ustvari imam dva kljuca i baterije se prazne brzo.
Promijenio sam tri baterije u roku od 10dana i svaku kljuc izvuce na 2.0 v-2.5v i onda ne reaguje otkljucavanje/ zakljucavanje. Prije nego sam kupio auto desilo se i bivsem vlasniku kome je majstor neki rekao da elektronika u kljucu crpi bateriju, ali kao napravio mu i radilo nekih 10 dana. Znaci dok baterija pokazuje 3v ,3.2v radi normalno, dok je malo slabija 2,6 ne reaguje nikako.
Auto palim normalno na kljuc i otkljucavam/ zakljucavam.
I da li se isplati kupiti preko ebay kljuc sa elekteonikom.
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Re: Prazni se baterija kljuca 307-ice

Post Postao/la mara- »

Prvo, kakve baterije kupuješ? Ako su one od marku dvije, zaboravi, to ništa ne valja. Da li je dobar kontakt sa baterijom? Da li se pravi negdje kratak spoj kod baterije?

Recimo, moj stari neki alarm ima na svom autu, tri nekakve baterije u daljinskom, i čim mu ispadne ključ, pomjere se, počnu da prave spoj i gotove kroz par dana. Sad smo to učvrstili i radi već mjesecima. Tako da trebaš pogledati da li je tu sve uredno, da ne dira minus plus i obrnuto.
arnes_sa
VIP Član
Vozim: Peugeot 308 1.6 eHDI 82kW 2013.god.
Ima zahvala: 9 puta
 pohvaljen: 19 puta
garage

Post Postao/la arnes_sa »

Ako imas neko povecalo pogledaj detaljno plocicu od kljuca da nema negdje hladan lem (nije dobro zalemljeno) ili da nema neke prljavstine.

Ja sam imao problem da mi je kljuc nekad htio otkljucati a nekad ne i ocistio sam detaljno sve kontakte na ploci. Od tad radi super evo vec skoro pola godine.

Poslano sa mog MI MAX 2 koristeći Tapatalk
Bcdc
Aktivan član
garage

Post Postao/la Bcdc »

Od baterija sam koristio energizer, maxwell i neku bez imena, samo pise cr2016. Danas zam zalemio mikroprekidace sa cd plyera( nemam drugih, pa ako bude do njih postavit cu originalne) i stavio bateriju od 1KM nekog naziva super 1m, jer mi se ne isplati vise uzimat druge baterije po 5KM, pa cu vidjet koliko ce trajat.
mumi
Početnik
Vozim: Peugeot 307 2.0hdi 100kw
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la mumi »

Imao sam isti problem sa svojim kljucem, sta god da sam pokusao sa kljucem i koju god da sam bateriju stavio ona se praznila. Na kraju sam narucio novi kljuc sa ebay-a(10-ak dolara cini mi se), i odvezao auto kod Pasalica(BL- radi sa auto kljucevima) da mi iskodira taj kljuc, i za tu uslugu mi naplatio 50 KM. Od tada nemam nikakvih problema...
mara-
Site Admin
garage

Post Postao/la mara- »

Puno ti je naplatio. Meni ovlašteni uzeo 15km, isto sam tako uzeo rezrvni ključ sa eBay-a.
Bcdc
Aktivan član
garage

Post Postao/la Bcdc »

mara- je napisao/la:Puno ti je naplatio. Meni ovlašteni uzeo 15km, isto sam tako uzeo rezrvni ključ sa eBay-a.
I ja mislim da je previse 50KM samo za uskladjivanje kljuca. Meni traze 80 KM da mi naprave novi kljuc, ali narucit cu sa ebay. Mozete li mi reci koji tacno kljuc trebam naruciti, imaju za 307 sa elektronikom koja ima cip na sebi i neki koji nemaju cip, PCF cip.

Poslano sa mog HUAWEI G7-L01 koristeći Tapatalk
Philby
VIP Član
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi, 66 kW
Ima zahvala: 33 puta
 pohvaljen: 159 puta
garage

Post Postao/la Philby »

Kad sam pitao kod Pašalića rekli su 100 maraka obični, 200 sa daljinskim. U ovlaštenom servisu obični 80, a sa daljinskim 185.

Poznati su u regiji da nema brave koju ne mogu otvoriti i napraviti ključ za nju pa onda zbog imena imaju baš visoke cijene.

Kod ostalih majstora u gradu se može skakavac sa daljinskim naći za 140-160 maraka, što je opet prilično mnogo jer i svi koriste iste ključeve kupljene na ebay.
Bcdc
Aktivan član
garage

Post Postao/la Bcdc »

mumi je napisao/la:Imao sam isti problem sa svojim kljucem, sta god da sam pokusao sa kljucem i koju god da sam bateriju stavio ona se praznila. Na kraju sam narucio novi kljuc sa ebay-a(10-ak dolara cini mi se), i odvezao auto kod Pasalica(BL- radi sa auto kljucevima) da mi iskodira taj kljuc, i za tu uslugu mi naplatio 50 KM. Od tada nemam nikakvih problema...
Druze, koji si kljuc tacno narucio. Gledam neki imaju sa cipom, a neki ne. Pa me interesuje koji da uzmem. Mislim na ovaj cip. Pozslika

mara-
Site Admin
garage

Post Postao/la mara- »

Kod mene je redizajn, tako da je skakavac kod mene i drugačije je. Trebaš gledati da je isti ključ kao trenutni, otvori i vidi, pročitaj uputstva što prodavci ostave u opisu kako da utvrdiš da li ti ključ odgovara.
Bcdc
Aktivan član
garage

Post Postao/la Bcdc »

mara- je napisao/la:Kod mene je redizajn, tako da je skakavac kod mene i drugačije je. Trebaš gledati da je isti ključ kao trenutni, otvori i vidi, pročitaj uputstva što prodavci ostave u opisu kako da utvrdiš da li ti ključ odgovara.
Kod mene je isti kao ovaj sa slike, samo me buni neki prodaju sa tim cipom a neki ne. Da li je taj cip ustvari samo transponder koji ja vec imam u svom kljucu, koji bi prebacio u novi ili nesto drugo.

dino
Moderator
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Jeste ovo je transpoder koji je ovde zalemljen, tebi ne treba jer vec imas u svom kljucu. Opet ces trebati otici u servis ili kljucaru sa diagnostikom da ti upari kljuc sa autom.

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
Bcdc
Aktivan član
garage

Post Postao/la Bcdc »

dino je napisao/la:Jeste ovo je transpoder koji je ovde zalemljen, tebi ne treba jer vec imas u svom kljucu. Opet ces trebati otici u servis ili kljucaru sa diagnostikom da ti upari kljuc sa autom.

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
Ok hvala na odgovoru. Poz

mumi
Početnik
Vozim: Peugeot 307 2.0hdi 100kw
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la mumi »

I kod mene je skakvac u pitanju, i kupio sam ga sa tim transponderom ili kako se vec zove. Znam da su mi u servisu objasnjavali da se moze desiti da ne mogu kodirati kljuc jer navodno kod peugeota postoji nekoliko tipova kodiranja i da ne zavise ni od modela ni od godista auta.
Sto se tice ovoga da li je previse ili nije, ovlasteni servis mi je trazio 180KM za oginalni kljuc. Ne znam da li ima neke veze ali kod mene na autu ima fabricki alarm, pa mozda i to igra neku ulogu...
Bcdc
Aktivan član
garage

Post Postao/la Bcdc »

mara- je napisao/la:Puno ti je naplatio. Meni ovlašteni uzeo 15km, isto sam tako uzeo rezrvni ključ sa eBay-a.
Citam na int. da treba neki kod(kartica,pin) ili sta vec, da bi mogli da upare kljuc( koji cu kupiti preko ebay) sa autom. Ja nemam tog koda, nisam dobio od predhodnog vlasnika( ne znam ni da li ima on), pa da li ce biti problem prilikom uparivanja kljuca ili oni to dijagnostikom rijese.

Odgovori

Natrag na “Kvarovi”