Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Nije prekruta Kula, ovakvu istu i ja koristim i ovaj metod se odlicnim pokazao. Samo kad drugi put budes radio malo vise utopi mrezicu u plastiku. Mozda ti je ta lemilica bila nejaka.. U svakom slucaju dobar posao Napravicu i ja nekad neki DIY o tome.
Tako je Vlado, žurio da samo poheftam privremeno, manja mi pištolj lemilica snage 75W. Imao sam ja ovakav posao sa zadnjom karambolkom gdje sam koristio čekić lemilicu od 150W i gdje je išlo super. Ova mrežica je jako tanka možda i 0,5 mm a zato armira plastiku i nema pucanja po šavovima poslije farbanja.
Moraću i ja kod sebe pokrpiti tu plastiku jer je pukla i nisam siguran lupka li samo ona ili još nešto.
Imam manju lemilicu i fen za skidanje farbe koji grije nekih 300-400 ºC, a ako zatreba ima i jačih oruđa na raspolaganju.
Dugo se nije pisalo nista na temu, uglavnom se sipa i vozi uz neka ulaganja na trapu, ove godine odradjeni stabilizatori, amortizeri prednji kao i šolje pripadajuce, primjetio i da slabo drzi rucna kocnica a utvrdjeno da je zbog lijeve sajle koja je propala kao sto se vidi:
Evo da ispričam jednu majstorsku:
Kaže moj junior jesenas, hajde da mijenjamo prednje amortizere, ima akcija u jednom servisu, platiš amortizere gratis ruke. Odemo i zamijenimo amortizere (SACHS) i aksijalne ležaje, kaže majstor one gore šolje su dobre pa nisam mijenjao a amortizeri su mogli još. Nakon destak dana počne škripati, metalni zvuk, kada se silazi sa ležečeg i uglavnom na istezanju amortizera. Odem da reklamiram i nakon drugog puta zamijeni mi gornji nosač motora koji je trebalo mijenjati i te šolje amortizera. Kada je kiša i vlažno vrijeme ne škripi tako da sam zimu prošao, a sada ugrijalo i pođe škripati. Ja zalijevao vodom da ne škripi i odem svom golf majstoru, on hucao, gledao, odozdo i na kraju digne na dizalicu auto i podmaže tovatnom mašću donji spoj opruge i one limene ploče amortizera. Eto ja riješio jednostavan problem, jednostavnim rješenjem uz malo više novca.
Ovo iskustvo prenosim za sve vozače i majstore.
Ovi su korisnici zahvalili autoru dino za post (ukupno 2):