Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
- Keser79
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307 sw
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 0
-
Re: Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
Sheky, kod koga si radio servis, jel imas neki broj tel da se i ja narucim
- sheky
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307sw
- Ima zahvala: 847 puta
- pohvaljen: 209 puta
-
Veljo koviljusa.nemam broj tel.sorry.al radi uglavnom pezo..lako ćeš saznat..
wicked red
- struja987
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307
- pohvaljen: 1 put
-
Pozz ekipa, kupio sam onaj Aux kabal i spoio al ne radi, pa sam malo proguglao i vidio da se mora aktivirati preko diagnostike. Ima li ko iz Tuzle da bi mi to mogao uraditi? Uvratio se u servis traze 50 km i da cekam na termin poslije bajrama.
Lp
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Lp
- IgorRadovanovic
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 407 136
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 29 puta
-
Ma kojih 25e...kupis dijagnostiku sebi za te pare! Ima neko sigurno!

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
eh ovako, od zimus primjetim da mi temperatura u autu varira nebitno sta radio, elem cackam po netu kako izgleda senzor unutrasnje temperature da ga zamjenim i po svim stranicama to izgleda ovako:

sto i narucim, stiglo nakon mjesec i kusur, jucer se nakanim zamijeniti ga ali djaba, senzor kod mene jedno 5 puta veci od ovog

eh sad problem je sto mi u prodavnici gdje sam ovo kupio ne mogu odraditi povrat jer su bukvalno narucili po sifri koju sam im ja poslao (hajvanu bilo mrsko kopati po tabli prije da provjerim je li to to
), a sad gledam po netu i za ovakve djidje kazu da je senzor isparivaca klime pa me zanima znam da je dosta vas caprkalo oko klime je li ko primjetio taj senzor i gdje se tacno nalazi, kad vec ne mogu vratiti da ga zamjenim nek bar bude nov u autu

sto i narucim, stiglo nakon mjesec i kusur, jucer se nakanim zamijeniti ga ali djaba, senzor kod mene jedno 5 puta veci od ovog

eh sad problem je sto mi u prodavnici gdje sam ovo kupio ne mogu odraditi povrat jer su bukvalno narucili po sifri koju sam im ja poslao (hajvanu bilo mrsko kopati po tabli prije da provjerim je li to to

- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
To sto si izvadio i jest senzor unutrasnje temperature koju koristi klima, gledam i na service boxu imaju dvije varijante jedna 39 km a druga 46 km u ovlastenom. A posebno imaju dva senzora na isparivacu, jedna sonda isparivaca i jedan senzor za temperaturu vode ali su sa donje strane isparivaca.
Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk
- oggy.berenji
- Napredan član
- Ima zahvala: 11 puta
- pohvaljen: 43 puta
-
Ja platio 10KM u Novopromu u Doboju aktiviranje AUX-a i ocitavanje gresakastruja987 je napisao/la:Pozz ekipa, kupio sam onaj Aux kabal i spoio al ne radi, pa sam malo proguglao i vidio da se mora aktivirati preko diagnostike. Ima li ko iz Tuzle da bi mi to mogao uraditi? Uvratio se u servis traze 50 km i da cekam na termin poslije bajrama.
Lp
307 - 1.6 - 16V
- struja987
- Početnik
-
Svjetlost na Husinunu Tuzli zastupnik na Peugeot mi rece 50 km kad nisam.sjeo.na guzicu...oggy.berenji je napisao/la:Ja platio 10KM u Novopromu u Doboju aktiviranje AUX-a i ocitavanje gresakastruja987 je napisao/la:Pozz ekipa, kupio sam onaj Aux kabal i spoio al ne radi, pa sam malo proguglao i vidio da se mora aktivirati preko diagnostike. Ima li ko iz Tuzle da bi mi to mogao uraditi? Uvratio se u servis traze 50 km i da cekam na termin poslije bajrama.
Lp
307 - 1.6 - 16V
- oggy.berenji
- Napredan član
- Ima zahvala: 11 puta
- pohvaljen: 43 puta
-
Ma jok,kakvi to,preskupo je tostruja987 je napisao/la:Svjetlost na Husinunu Tuzli zastupnik na Peugeot mi rece 50 km kad nisam.sjeo.na guzicu...oggy.berenji je napisao/la:Ja platio 10KM u Novopromu u Doboju aktiviranje AUX-a i ocitavanje gresakastruja987 je napisao/la:Pozz ekipa, kupio sam onaj Aux kabal i spoio al ne radi, pa sam malo proguglao i vidio da se mora aktivirati preko diagnostike. Ima li ko iz Tuzle da bi mi to mogao uraditi? Uvratio se u servis traze 50 km i da cekam na termin poslije bajrama.
Lp
307 - 1.6 - 16V
307 - 1.6 - 16V
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
otvarao sam i ja danas stranu od pedala gdje se gumice mijenjaju i nikakvih djekova tu nema, a ako su s donje strane nek se goni u vrazju ne kupusao ja tablu da zamjenim nesto makar nikad ne radiloHarun je napisao/la: ↑07. lip 2018, 23:25 To sto si izvadio i jest senzor unutrasnje temperature koju koristi klima, gledam i na service boxu imaju dvije varijante jedna 39 km a druga 46 km u ovlastenom. A posebno imaju dva senzora na isparivacu, jedna sonda isparivaca i jedan senzor za temperaturu vode ali su sa donje strane isparivaca.

nek stoji na piku pa ga mozda neki vlasnik bmw-a kupi

- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
Ovi dodju sa strane suvozaca i valja do njih daleko kopati 

A ne znam, jesil ti provjerio taj senzor unutrasnje temperature na dijagnostici ili kad si vadio da vidis jel do njega?

A ne znam, jesil ti provjerio taj senzor unutrasnje temperature na dijagnostici ili kad si vadio da vidis jel do njega?
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
Vala jos manje cu vaditi pretinac ispred suvozaca ponovo, jednom sam i necu vise nikad.
A neki dan sam provjeravao i ocitava temp uredno, mozda i nije do njega ko ce mu ha znati.
Uglavnom situacija je ovakva, napravim u uvjetima kakvi su zadnjih dana temp na 20 i ono konstantno puse bas hladno iako vanjsku temp pokazuje lupam 23, povecam na 20.5 pocne puhati toplo a vanjska i dalje 23

Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk
A neki dan sam provjeravao i ocitava temp uredno, mozda i nije do njega ko ce mu ha znati.
Uglavnom situacija je ovakva, napravim u uvjetima kakvi su zadnjih dana temp na 20 i ono konstantno puse bas hladno iako vanjsku temp pokazuje lupam 23, povecam na 20.5 pocne puhati toplo a vanjska i dalje 23

Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk
- Philby
- VIP Član
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi, 66 kW
- Ima zahvala: 33 puta
- pohvaljen: 159 puta
-
Ima li ko iskustva sa zamjenskim katalizatorima? Rade li posao za koji su namijenjeni i koliko otprilike mogu izgurati?
- struja987
- Početnik
-
Ljudi da ne otvaram.novu temu da pitam ovdje, dali ko koristi kakve aditive da se poboljsa gorivo i da se malo dizne prociste? Naime u jutro kada palim auto izbacuje bijeli dim koji ujeda i za grlo i za oci u voznji nekada zna da se ponasa kao da ga zagusim dajem gas al on ga ne prima motor je 1,6 66 kw i rad motora mi je nekak bucan neobican, pa sam mialio probati malo sa tim aditivima da ne gonim majstoru odmah....