Retrovizor
- anel90
- Početnik
- Vozim: Peugeot 308
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Retrovizor
Pozdrav raja.Na vozacevoj strani mi retrovizor samo kleknuo, naime prilikom ulaska u garazu ga moram sklopiti jer je ulaz uzak pa tako lakse prodjem.Jucer kad sam krenuo da ga vratim, isto kao da je spao sa vodilice ili tako nesto.Pokusavam ga namjestiti al ne znam,pa ga pokusao razmontirati i skinuo staklo al ne da mi se plastika ispod skinuti,nema sarafa al ima pinove dosta jako drze a nesmijem jako pritisnuti da ne slomijem.Retrovizor je obicni nema opciju da se sam uvlaci i izvlaci.Ima li iko neki prijedlog ili savjet?
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Retrovizor
Moraš pažljivo skinuti zaobljenu gornju plastiku sa zadnje strane retrovizora pa ćeš vidjeti šta je unutra.
Možda je plastični nosač pukao, a možda i zeger lim spao.
Možda je plastični nosač pukao, a možda i zeger lim spao.
- Početnik
- Vozim: Peugeot 308
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Re: Retrovizor
Uspio sam,Sa donje strane retrovizora imaju 2 pina koja se pritisnu i lagano plastika popusti iskidas je postepeno.Onda sam rastavio i ostatak.Retrovizor i dalje visio,zatim sam ga odsarafio sa vrata i vidio da je unutra saraf koji drzi plastiku koja se okrece bas onako kako retrovizor otvara i zatvara i tu ubacim veci saraf zavijem ga i sada je sve ok.Problem mi je bio vratiti staklo naoatio sam se ko lud,Najvise radi nazubljenih plastika koja uoadaju u zupcanike sa kojima se elektonski namjesta ugao i pozicija retrovizara pa vam savjetujem da ogledalo ne dirate ako bas ne morate.S tim da sam i par pinova slomio tegleci i cupajuci.