Kakve amortizere kupiti?

Odgovori
kole_kolak
Aktivan član
Vozim: 307 2.0hdi 136ps
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 5 puta
garage

Kakve amortizere kupiti?

Post Postao/la kole_kolak »

307hdi limuzina 2.0 redizajn 100kw.2005.g
Kako je zahladilo i ovaj minus, auto je tvrd ko da se vozim na drvenim kolima slika. Gume su nove mekane Sava S3 205/16
Kupio sam ga ljetos, auto je očuvano, dobro leži, sve je stvarno utegnuto, ništa ne lupka.
Fkt malo tvrđi, ali sve je bilo ok.
Sad ovo kako je minus vani , razočaran sam katastrofa, izbija kamenac iz bubrega slika, i to oni mali titraji i kao da je više na mojoj strani .

Auto je iz uvoza moguće da je vlasnik već mjenjao amortizere, i stavio neke lijeve??. Sad ima provjereni 190 hiljada.

Svaka pomoć dobro došla slika

307 Hdi Hatcback
Rhr 100kw

slika
Zadnja izmjena: kole_kolak, dana/u 17. pro 2018, 13:53, ukupno mijenjano 1 put.
Boris11222
Početnik
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Re: Kakve amortizere kupiti?

Post Postao/la Boris11222 »

kole_kolak je napisao/la: 17. pro 2018, 13:53 307hdi limuzina 2.0 redizajn 100kw.2005.g
Kako je zahladilo i ovaj minus, auto je tvrd ko da se vozim na drvenim kolima slika. Gume su nove mekane Sava S3 205/16
Kupio sam ga ljetos, auto je očuvano, dobro leži, sve je stvarno utegnuto, ništa ne lupka.
Fkt malo tvrđi, ali sve je bilo ok.
Sad ovo kako je minus vani , razočaran sam katastrofa, izbija kamenac iz bubrega slika, i to oni mali titraji i kao da je više na mojoj strani .

Auto je iz uvoza moguće da je vlasnik već mjenjao amortizere, i stavio neke lijeve??. Sad ima provjereni 190 hiljada.

Svaka pomoć dobro došla slika

307 Hdi Hatcback
Rhr 100kw

slika
Pa inače su dosta tvrdi i dobro leže na putu, doduše kod mene je 2002 god, dvoja vrata..
Ali nije to sada da baš odbija bubrege, auto je udoban..
Ljetos sam baš mjenjao prednje amortizere, u Milovanovicu tražili 360km za par Monroe, što je baš baš bilo preskupo..stavio sam na kraju Deko 60km komad, i isti mi je auto, nema razlike..
Jel ti to prvi pug ili?
kole_kolak
Aktivan član
Vozim: 307 2.0hdi 136ps
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 5 puta
garage

Post Postao/la kole_kolak »

Ma nije prvi, prošli 307 je bio ok 2002, vozio ga duuugo, al fkt serijski na 15"., pa možda udobnost bolja.
Al ovo sad definitivno nešto nije uredu, možda se i smrzavaju ujutro , svašta sam pročitao

307 Hdi Hatcback
Rhr 100kw

Philby
VIP Član
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi, 66 kW
Ima zahvala: 33 puta
 pohvaljen: 159 puta
garage

Post Postao/la Philby »

Kod mene je 307 na istim gumama (eskimo s3+) i sad mi je baš udoban, a došao na tigricama koje su bile prilično tvrde (imale su oznaku extra load). Prije mjesec dana sam stavio zadnje bilstein amortizere i odlični su. Stari record su bili masni na sve strane pa u odnosu na njih i ne mogu dati ocjenu jer su bili nikakvi, ali moj utisak je da su ovi taman kako treba. Dovoljno udobni, a opet onako odlučni u krivini. Vjerujem i da sa prednjim nema greške.
beno.benjamin
Početnik
Vozim: Peugeot 307SW 1.6. 66kw
Ima zahvala: 8 puta
 pohvaljen: 1 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la beno.benjamin »

Meni je jučer pukla lijeva prednja opruga (1.6/66/2006) pa sam u dilemi da li da tražim samo oprugu (ako neko zna gdje ima povoljno-loakcija Zenica) ili da se bacim u trošak pa zamijenim oba amortizera u kompletu (vjerovatno i distancere treba) iako do sada nisam imao problema sa istim i koja varijanta tj. koji proizvodjač amortizera bi bilo najbolje. Mislim da bi mi za početak preporuka oko opruge najbolje došla , pozdrav
Boris11222
Početnik
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la Boris11222 »

Pa opruge ćeš svejedno morati odvojeno kupiti, ja sam par amortizera platio 120km, DACO marka..ne žalim se na njih uopšte, da traju 30k ja sam zadovoljan, razlike nikakve na fabrički bar ja nisam osjetio..za monroe traže 360km par, a jeftiniji je bio bilstein samo čini mi se... Šta se tiče opruge ako su ti amortizeri dobri i ne pišaju nigdje, zamjeni tu oprugu novu ili polovnu i tjeraj dalje..
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”