Malo da se vratim na ovu temu i podijelim svoja iskustva u proteklih godinu i visak.
- Prva stvar koju sam mijenjao su bile sijalice, potom gume. Imao sam solidnu ponudu od 65KM po komadu za tigar s/m 195/55/15. (pik)
- Poslije toga odradjen mali servis zajedno sa zamjenom kartera posto je negdje pustao, sve je bilo oko 300KM. (motorex dijelovi, Ikic ugradnja)
- Sarafi na tockovima su varirali velicinom sto me jako nerviralo pa sam tu dao cca 50KM za nove a stare bacio. (isto motorex...)
- Neko vrijeme sam imao problem sa vibracijama i zvukovima (metal od metal) u regionu motora, nakon sto sam zamijenio prednje amortizere (190KM) na prijedlog majstora problem je opet bio prisutan. Poslije sam otisao kod Ikica i rijesio je problem u par minuta, slomljen nosac motora, 60KM sa ugradnjom.
- Slomila mi se plasticna kugla mjenjaca, nisam mogao koristiti prve dvije brzine zbog cega sam bio limitiran po pitanju gdje mogu odvesti auto na popravak, ostavio ga u Delta servisu gdje su popravili za 50KM, jedina zamjerka sto su mi sve iz nekog razloga uprljali motornim uljem, poprilicno mi je dugo vremena trebalo da ocistim.
- Nedavno mi pregorio starter zbog neispravne brave, zamjena za novi i popravak brave = 320KM. (autoelektrika "struja")
Buduci planovi ukljucuju ugradnju rikverc kamere i zamjenu sirene. Trenutno uzivam u android multimediji i moram priznati da je zabavna