407 sa automatskim mjenjačem 2.0 HDi
- Francuz
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
407 sa automatskim mjenjačem 2.0 HDi
Pozdrav, u ogromnoj sam dilemi u vezi automatika u 407-ice sa 2.0 HDi motorom. Našao sam primjerak u svom gradu sa 187.000km kilometraza je ispravna, vidi se po servisnoj knjižici. 2006. godina. Dajte mi iskustva recite, pomagajte, sviđa mi se auto baš, vozio sam manuelce, a automatik mi se sviđa jer puno vozim. Probao sam ga i po mom mišljenu je sve okej. Imao sam nekog iskustva sa peugeotima pa otprilike znam na šta se trwba obraditi pažnja... Zamajac (u ovom slučaju ne), dizne, fap, provjeriti turbinu i trap... Iskustva sa automatikom???? Hvala
- karabajastart
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 201 put
- pohvaljen: 141 put
-
Re: 407 sa automatskim mjenjačem 2.0 HDi
ja sam vozio istog,karavan s 2.0 hdi motorom, nije loše, lijepo se vozi, neka ultrabrza saltanja ne ocekuj ali je sasvim ok za normalnu upotrebu. Dosad nisam cuo da su imali problema, evo i ovaj od komsijeje vvec godinu i nes, nema problema...
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
- Francuz
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307
-
Ma ne očekujem. Želim normalnu vožnju. Bitmo mi je da ga mogu voziti 5 godina
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Ne znam jesi upratio, neko je pisao na forumu vec da su ti mjenjaci sa 4 brzine ako se dobro sjecam. Nisam siguran, nadam se da ce ti potvrditi neko ko je vozio.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- Krstin
- Početnik
- Vozim: Peugeot 407 sw
-
Ja ga imam i vozim skoro pola godine. Zadovoljan sam radom 6-o-brzinca, jedino što zameram jeste prevelika potrošnja, posebno ako se "koristi turbina"..!
Ako imaš malo teže stopalo desne noge, može se lako desiti da dotakneš 13 litara potrošnje na 100 pređenih kilometara, u gradskim uslovima vožnje, dok sa isto tako teškom nogom na autoputu, potrošnja može biti između 8 i 10 litara.
Čim se malo primiriš i ne guraš ga mnogo preko 2000 rpm po gradu će se zadovoljiti sa 8, a na otvorenom 5,5 l/100 km.
Sam menjač perfektno radi uz onaj poznati nonsens automatskih menjača kod turbo dizela, da kickdown završi u nekorisno visokim obrtajima, pa je često dovoljno sam malo oštrije pritisnuti pspučicu gasa i ne gurati je baš do daske, ne bi li brzine koristio u najoptimalnijem opsegu obrtaja.

Čim se malo primiriš i ne guraš ga mnogo preko 2000 rpm po gradu će se zadovoljiti sa 8, a na otvorenom 5,5 l/100 km.
Sam menjač perfektno radi uz onaj poznati nonsens automatskih menjača kod turbo dizela, da kickdown završi u nekorisno visokim obrtajima, pa je često dovoljno sam malo oštrije pritisnuti pspučicu gasa i ne gurati je baš do daske, ne bi li brzine koristio u najoptimalnijem opsegu obrtaja.