Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Ma gdje nece biti druze, ozbiljan je ovo posao. Nego nesto mi puno ovaj set kvacila 700KM, jesi siguran da nisi mogao to jeftinije naci.. s obzirom na to da je fiksni (ako sam dobro razumio).
Srecno sa radovima!
Tacna cijena 650km...Mora u kompletu set kvacila i zamajac, ne moze odvojeno...Majstor mi je rekao moze on i jeftiniji staviti neke marke Nacional ali kaze da je kvalitet los, a planiram jos da se "kalim" na ovome a i u skorijoj buducnosti planiram drugo auto uzimati a ovaj planiram da ostavim starom tako da radije bih da uradim ovo sve kako treba i onda sam miran...
Pri mjenjanju prvi put seta kvacila kada su rastavili rekao mi je majstor i zvao je ljude u mojoj prisutnosti ne pase kvacilo LUK marke koje naruceno na ovaj zamajac, pokusali su da vide da li mozda moze Valeo medjutim ni on ne pase, tako kad se mjenja na ovom fiksnom kvacilo moras da narucis taj set uz koji dolazi opet taj fiksirani zamajac ne moze odvojeno ne prodaje se novo, dolazi u kutiji zajedno sve set kvacila i fiksirani.Pitao je ljude koji su ovo radili takodje sa ovim fiksiranim i ne pase ovo "standardno" kvacilo novo na taj fiksirani zamjenski jednostavno...To kvacilo koje smo prvobitno narucili morao je danas da vrati jer jednostavno ne pase nece dobro raditi i moze samo jos vise stete prouzrokovati.
ne ide, za dvomasni zamašnjak, ide drukciji set sa "rupama" u lameli, za fiksni ide set s oprugicama. Ovi zamjenski fiksni zamajci dođu s nekim ludim setovima,gdje ne proizvode odvvojeno. Moj savjet ako vec nisi jos nis ugradio, uzmi set s plivajucim, s fiksnim ce ti trpiti nosaci, radilica, cilindri itd itd...
Bio sam jutros kod majstora, odlucio sam da samo zamjeni druk lezaj kojem je pukla jedna zabica, na ovom setu ja mogu jos nekih 40-50 hiljada pa cu za mjesec-dva odraditi onda zamajac i kvacilo, izaslo me i ovo potrosnih materijala fino...pa i ja bih radije da stavim plivajuci tako da navjerovatnije icu na to.
Vjerovatno par sati, nisam siguran, moj majstor inace radi u pezo ovlastenom, tako da tek kad dodje s posla oko 4-5 radi na autima tako da je meni trajalo dan, rastavio navece i sljedeci dan opet vratio sve.
Posto nisam mogao Peugeot coupe 18 felge da nadjem sa povoljnom cijenom, odlucio sam se za ove 17ke koje su stigle jutros, samo jos gume da vidim koje cu 8J su felge, stavljam slike kad namontiram