Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Pozdrav.
Mogao bi povoljno kupiti dvije rezervne gume MISHELIN od P 508.
Jel to pametno da nosim na autu. Zasto na felgi pise 90km/h a guma mi izgleda kao i svaka druga
Koliko vidim u pitanju je točak punih dimenzija i što se tiče samog točka nema problema (da se uklope svi takvi).
Problem može biti da se takav točak ubaci umjesto standardnog. Šire gume, drugačije gume, ljetne/zimske i slično. Oznaka 90 km/h je čisto da se osigura da zbog različitih karakteriatika nebi došlo di smanjene kontrole nad vozilom i nedaj Bože kakve nesreće.
Ja sam tako na ford Mondeu mk3 upario 2 rezervne gume koje nikad nisu montirane, ponašale su se super na dosta većim brzinama. Tako da slobodno možeš to uzeti
Na mojoj rezervnoj gumi tj. na felni nije bila ta oznaka, ali na drugoj felni sa koje sam uzeo gumu jeste bila ta oznaka, znači gume su bukvalno iste, isto godište, iste oznake, bukvalno sve isto, ponašale su se odlično, mnogi vulkanizeri uzimaju tako gume od rezervnih uparuju i prodaju pod nove po dosta većim cenama.
Da, vidi koji je DOT, ja recimo imam još 6mm šare na trenutnim zimskim, još nije bezveze guma, Continental, tad najbolja bila, eno je užasna postala po snijegu zbog starosti, iako još ima dovoljno šare.
Nemam iskustva sa takvim gumama, ali ja lično ne bih uzeo tako stare. Ja sam uzeo sebi nove ljetne Barum, vrlo su povoljne a dobre gume. Imao sam ih na 17'' felgama, sada sam ih opet uzeo sa 18''. 130km komad u Guma M.
U, to je stara guma, nemoj se zezati sa tim, bolje ti je I TIGAR nov nego da voziš na staroj MICHELIN gumi, ja što sam stavljao iz rezerve bile su stare 2 godine.
kod mene 3 sa dot 2013 pa ih kontam bar 2 zamijeniti novom savom sad za sezonu a kamo li kupovati "nove" iz 2011
sjecam se prije nekoliko godina rodjak na svom golf 2 furao pireli p zero stare tako nekih 8-9 godina, u sarajevu na jednoj od raskrsnica pri brzini od 30-tak na sat nas je okrenulo za 180 stepeni na suhoj cesti a koliko se puta vrtio tako dok je sam bio u autu pojma nemam
elem moje misljenje je da je bolje nov tigar ili bilo koji jeftinjak nego polovna premium guma stara 8 godina makar bila nikad ne vozena
Eto nabacio sam ljetne 4 kom continental 215 60 16. Ima razlike skupa guma od ostalih. U krivini lijepi bilo suho bilo mokro. Prezadovoljan sam i miran par godina