Vežete li pojas?
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Vežete li pojas?
Ajde da i ovo malo prokomentarisemo. Molio bih sve koji citaju ovu temu da ucestvuju u anketi. Hvala!
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Vežete li pojas?
Ubaci još opciju "PONEKAD (KADA UGLEDAM KONTROLU...)", to je moja opcija
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
ja to vala uvijek, navika mi i hvala bogu da je tako, znaci ide sjedanje u auto, paljenje auta, palje muzike, caprkanje po telefonu volj mi navigacija volj sta drugo, pojas pa kretanje
ljudi se nekad smiju kad kao suvozac sjedem i automatski se fatama za pojas ali meni navika i nesto je ne bih kvario
ljudi se nekad smiju kad kao suvozac sjedem i automatski se fatama za pojas ali meni navika i nesto je ne bih kvario
- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
Fina tema,pohvale od mene :) vezem se na otvorenom obavezno,vjerujem u moc pojasa dok po gradu slabo :).
- Avicii
- Moderator
-
E jbg ljudi, ja ubacio Dinov prijedlog pa mi se sad svi glasovi resetovali.. glasajte opet
Ja nesto imam obicaj samo na otvorenom, mrzi me po gradu, a i nemam nesto naviku da se previse vozikam sa izbacenim laktom po gradu
Fino je to kad covjek stekne naviku, ipak kad covjek ode negdje 'vani' osjeca se ko seljak jer nema naviku da se veze

Ja nesto imam obicaj samo na otvorenom, mrzi me po gradu, a i nemam nesto naviku da se previse vozikam sa izbacenim laktom po gradu

Fino je to kad covjek stekne naviku, ipak kad covjek ode negdje 'vani' osjeca se ko seljak jer nema naviku da se veze

- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
ma ajd sto se osjeca ko seljak nego plati kaznu dok trepnes, prosle godine prijatelj u svici tako nagrabusio, nije bio vezan, na zadnjem sjedistu
da hoce i ovdje poceti pisati kazne za sve i jedan prekrsaj bez mogucnosti dogovora i na kafu, da se ova stoka konacno dovede u red

da hoce i ovdje poceti pisati kazne za sve i jedan prekrsaj bez mogucnosti dogovora i na kafu, da se ova stoka konacno dovede u red
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Ja se prvo vežem pa palim auto, tako uvjek, nije bitno gdje vozim.
Clapton is God!
- Avicii
- Moderator
-
O kaznama da i ne pricam.. ne treba daleko ici da se covjek mora i pozadi vezati, na samom prelazu prema HR znaju kaznu pisati zbog pojasa pozadi.anel007 je napisao/la:ma ajd sto se osjeca ko seljak nego plati kaznu dok trepnes, prosle godine prijatelj u svici tako nagrabusio, nije bio vezan, na zadnjem sjedistu![]()
![]()
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Izvini za sugestiju i resetovanje glasova, nije bilo namjerno. Ja sam mislio na povremeno vezanje. Npr. kada sam lokalno ne vežem se, s tim da uvijek natjeram suvozača da se veže, a ja se držim za volan i ne vozim prebrzo. Kada sam u strožijim uslovima tada se obavezno vežem. Sigurno je kultura vožnje na niskom nivou, a time i svijest o pojasu. Digresija: šta kada padneš u vodu, a zavezan pojas?
- VIP Član
- Kontakt:
-
ako vozis normalno puno je veca vjerovatnoca da ce te klepiti hajvan nego da ces uletit u vodu 

- Avicii
- Moderator
-
Meni je zanimljivo to, da je prije jedno godinu-dvije dana bila akcija 'pojas' i da se bukvalno za 2-3 dana 85% ljudi vezalo cim sjede za volan. Znaci, mogu se natjerati ljudi da vezu pojas uz strozije kontrole i vece kazne policecar
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
ma bolan da se uvedu strozije kazne da vidis kako bi sve to doslo pod konac, mislis da se ovi iz dijaspore vezu cim predj prego grane jer vole to i navika im, vezu se zato sto ih boli novcanik
ovo se odnosi i na sve i jedan drugi prekrsaj koji se napravi, sve se to moze dovesti pod konac samo ako se krene udarati po dzepu pa da vidim kad ce neko baciti koru banane kroz prozor ko neki dan vozac auta ispred mene, sekunda da meni na sofersajbu sleti
mene suze od smijeha oblile kad sam cuo za ove nove pogodnosti plati u roku sedam dana pa plati duplo manje, jbt sto treba da se uspostavi neki autoritet oni se cjenkaju sa hajvanima
ovo se odnosi i na sve i jedan drugi prekrsaj koji se napravi, sve se to moze dovesti pod konac samo ako se krene udarati po dzepu pa da vidim kad ce neko baciti koru banane kroz prozor ko neki dan vozac auta ispred mene, sekunda da meni na sofersajbu sleti

mene suze od smijeha oblile kad sam cuo za ove nove pogodnosti plati u roku sedam dana pa plati duplo manje, jbt sto treba da se uspostavi neki autoritet oni se cjenkaju sa hajvanima

- Avicii
- Moderator
-
Hahahah.. ziva istina lolanel007 je napisao/la:ma bolan da se uvedu strozije kazne da vidis kako bi sve to doslo pod konac, mislis da se ovi iz dijaspore vezu cim predj prego grane jer vole to i navika im, vezu se zato sto ih boli novcanik
ovo se odnosi i na sve i jedan drugi prekrsaj koji se napravi, sve se to moze dovesti pod konac samo ako se krene udarati po dzepu pa da vidim kad ce neko baciti koru banane kroz prozor ko neki dan vozac auta ispred mene, sekunda da meni na sofersajbu sleti![]()
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Po gradu se rijeeetko vezem, skoro pa nikada, ali cim izlazim iz grada odmah pojas na mjesto ide 

Motion & Emotion
- Avicii
- Moderator
-
U skladu sa sveme lool
[bbvideo=560,315]http://www.youtube.com/OzHpznTNph0[/bbvideo]
[bbvideo=560,315]http://www.youtube.com/OzHpznTNph0[/bbvideo]