Novi lav u čoporu...
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Re: Novi lav u čoporu...
svaka cast, moj favorit na forumu od 407-ica... volim karavane ljepsi su mi i volim silver boju, a o panorama krovu da ne pricam :) sve pohvale i pozdrav
- dino4991
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 407 SW
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 1 put
-
Pozdrav raja
nije me bilo neko vrijeme, obaveze su me jednostavno preplavile
ali evo trudim se da nadoknadim propusteno
Ovih dana sam uradio par sitnica na ljubimcu pa da ih podijelim s vama. Najveca promjena jesu felge koje sam nabavio za zimu, s obzirom da su mi ljetne na 17" trazio sam 16". Duuugo vremena sam trazio sto po netu tako i po radnjama celicne felge ali jednostavno ih nisam uspuo naci :/ tako da sam kraju kupio aluminijske i zadovoljan sam
origibalne sa 407, sa senzorima pritiska zraka. Jos jedna sitnica koju sam obavio jesu ukrasne plastike na volanu, koje sam ovlijepio crnom carbon folijom. Isprva je ideja bila da idu u bruseni aluminij ili chrom, medjutim tesko je bilo doci do te folije a strpljena nisam imao tako da sam ipak uradio carbon folijom
ali da se u svakom slucaju ponovo uraditi

- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- pohvaljen: 4 puta
-
Neka i se vratio
drago nam je,a ubaci slike pa da bolje vidimo te stvari koje si uradio,felge,volan... i mene zanima to sa volanom 

- dino4991
- Aktivan član
-
Za sada sam zadovoljan, ali definitivno ovo na volanu mijenjam cim dodjem do chrom ili bruseni aluminij folije, mislim da ce se u svakom slucaju bolje uklapati sa ostatkom unutrasnjosti
bit ce ovih dana slika i kompletnog auta na novim felgama 

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
I meni se vise svidja volan sa sivim detaljima, mada nije ni ovako lose. Like za slike 

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Fino, fino. 
Sto se folije tice mislim da ce chrom puno da sljasti, po meni mnogo ljepse ce mu biti ako uspijes naci bruseni aluminij
Nabaci slike sa 16-kama mislim da ce mu fino leci.
Sretno u daljim radovima.

Sto se folije tice mislim da ce chrom puno da sljasti, po meni mnogo ljepse ce mu biti ako uspijes naci bruseni aluminij

Nabaci slike sa 16-kama mislim da ce mu fino leci.
Sretno u daljim radovima.
- dino4991
- Aktivan član
-
Da definitivno ce sivo bolje pristajati uz ostatak unutrasnjosti :) razmisljao sam i o tome da bi chrom kao sto kula rece bljestao :/ a mozda pomalo i gadzi izgledao haha folija bruseni aluminij se moze naci i to cu najvjervatniej sa ebay-a poruciti
Evo pogledajte i kako lavu pristaju nove felge
Auto je mnogo udobnije sa 16-kama, sto zbog sirine i visine guma ali i sto su zimske gume same po sebi mekse, ali ipak 17 ljepse prisataju

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Fino izgleda i sa ovim 16-kama vjerujem da je udobniji , al eto ja slabo primjetim razliku u udobnosti kada predje sa 17 na 16.
Jedin sto ja osjetim da je bolji u krivinama na 17 , vjerovatno sto ima guma ima manje bocno gibanje.
Sve u svemu SW ti je za svaku pohvalu
Jedin sto ja osjetim da je bolji u krivinama na 17 , vjerovatno sto ima guma ima manje bocno gibanje.
Sve u svemu SW ti je za svaku pohvalu

- dino4991
- Aktivan član
-
Hvala kula
definitivno jeste vozilo stabilnije na 17-kama, guma je niza i sira kao i sama felga.

- dino4991
- Aktivan član
-
Danas dosada proradila pa sam slobodno vrijeme iskoristio da zavrsim i ovu sitnicu u autu. Folija koju sam prvobitno zalijepio definitivno nije bila pravo rjesenje, posebno ne za tople ljetne dane, jer se pocela vec guzvati i rastezati pod rukom. Mislim da ovako puno bolje izgleda i uklapa se u cjelini s autom. Koristio sam akrilnu aluminij boju u spreju, prije toga sam ocistio i odmastio plastike, presmirglao ih vodobrusnim finoce 1000, prajmer nisam koristio (tako mi receno u trgovini gdje sam kupio boje i lakovi, iz razloga sto je vec bilo farbano prije)

- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-