Kao sto naslov kaze zezam se sa ovim prilicno dugo.
Klima radi ok,hladi dobro ali nakon gasenja kompresora na AC dugme pa posle nekih 10-15 sekundi pocinje iz ventilacije da izbija neki nedefinisan smrad kao na vlagu ili ustajao vazduh,ne znam kako bi to opisao.
Dok klima radi na hladjenju nisam primijetio taj miris nikad,samo posle gasenja kompresora dok ventilator ostane da radi.
Prvo sam probao onaj mali sprej koji se aktivira i ostavi u autu,zamijenjen filter klime,2 dana mirise auta na to pa maskira smrad,posle 2 dana isto.
Probao abro pjenu u spreju da uspricam kroz odvod kondenzata u prostor oko isparivaca,opet ista stvar,2 dana ok.
Prskao asepsolom kroz prostor gdje je filter klime,bez uspjeha.
Kupio neki kao sprej sa crijevom prskao u ventilacione otvore, 2 dana ok dok ne izvjetri taj miris.
Onda sam probao sa endoskop kamerom da dodjem do isparivaca da vidim kakva je situacija,na isparivacu nema nikakvih tragova prljavstine ni ispod gdje se kao voda sliva koliko sam vidjeo,samo sam nasao komadic papira unutra kod isparivaca i to na njemackom jeziku nesto sto ce reci da je tu unutra bar 10 godina :)
Posle vadjenja papirica napunim opet kuciste isparivaca sa pjenom da isperem te komadice ako ih ima jos i bio sam ubijedjen da je to problem ali ni to nije pomoglo.
I sam sam nekad radio servis rashladnih uredjaja i znam kako to sve funkcionise i najcesci uzrok smrada je zaostala vlaga i razvoj gljivica i plijesni ali posle ovoliko sredstava koja sam koristio mislim da je unutra sve sterilisano a opet smrdi .

Ako neko ima neku jos ideju bio bih jako zahvalan.