Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
- slobo2712
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 hdi 80KW
- Ima zahvala: 35 puta
- pohvaljen: 8 puta
-
Re: Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
Nesto mi pocelo lupati unzadnjem desnom tocku tj malo jace lupne kad se naidje na rupu,kad se silazi sa trotoara nista se ne cuje..?
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Podigni auto, pregledaj zadjni most i silen blokove na mostu, mozda tu ima lufta. Pregledaj amportizere, vidi da nisu iscurili. Cimni tocak lijevo desno, vidi da nema lufta u lezaju. To su neki od mogucih uzroka.
- nvram
- Napredan član
- Vozim: 307 1.6 16v LPG
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 49 puta
-
Imao isti problem mjesecima i nisam mogao da skontam sta je,sve uredno na dizalici.
Na kraju naletim na nekom forumu da landaraju zastitne plastike na amortizerima kada nisu ucvrscene a vremenom ispadnu iz one gore solje amortizera.
Rjesenje odradjeno tako sto sam navlake navukao gore do kraja i zavrnuo saraf koji prolazi kroz solju i kroz gumu.
Nisam mogao da vjerujem da ta plastika moze da stvara takav jak zvuk i to samo na nekim vecim rupama ili izbocinama na putu.
Na kraju naletim na nekom forumu da landaraju zastitne plastike na amortizerima kada nisu ucvrscene a vremenom ispadnu iz one gore solje amortizera.
Rjesenje odradjeno tako sto sam navlake navukao gore do kraja i zavrnuo saraf koji prolazi kroz solju i kroz gumu.
Nisam mogao da vjerujem da ta plastika moze da stvara takav jak zvuk i to samo na nekim vecim rupama ili izbocinama na putu.
- sheky
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307sw
- Ima zahvala: 847 puta
- pohvaljen: 209 puta
-
To je i kod mene bill spalo-baš se čulo lupanje-očistio ,zalijepio silikonom.
wicked red
- Philby
- VIP Član
- Motor: 2.0 HDi, 66 kW
- Ima zahvala: 33 puta
- pohvaljen: 159 puta
-
Kod mene je stegnuto plastičnim vezicama i ne mrda. Prije je baš znalo da zastruže u krivini.
- slobo2712
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 hdi 80KW
- Ima zahvala: 35 puta
- pohvaljen: 8 puta
-
To je bilo u pitanju hvala na pomoci pa nikad ne bih skontao ,sad je ko bentli nista se ne cuje.
- oggy.berenji
- Napredan član
- Ima zahvala: 11 puta
- pohvaljen: 43 puta
-
Dok vozim auto volan odjednom bude tvrd,ne mozes motati sa dvije ruke koliko je tvrd i odjednom pusti i sve tako dok je auto u voznji. Ulja ima,zna li neko sta moze biti problem? U pitanju je 307SW, 2005, 2.0, benzin
- liaar
- VIP Član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: Peugeot 308 2018
- Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
- Ima zahvala: 141 put
- pohvaljen: 128 puta
-
Da nije servo pumpa na izdisaju ?
Ili to ili nešto oko letve volana.
Ili to ili nešto oko letve volana.

Nothing is true; everything is permitted.
- nvram
- Napredan član
-
Vjerovatno pumpa,ne vjerujem da bilo sta drugo moze toliko otezati volan a posle sve ok.
Mozda da probas sa dijagnostikom kod nekog,trebalo bi da zabiljezi gresku ako je pumpa prestajala sa radom.
A mozes i probati da oslusnes da li radi kad se to desi ,servo pumpa je izmedju desnog prednjeg tocka i motora i kod mene se cuje kako zuji kad radi,cak vise nego sto je normalno.
Mozda da probas sa dijagnostikom kod nekog,trebalo bi da zabiljezi gresku ako je pumpa prestajala sa radom.
A mozes i probati da oslusnes da li radi kad se to desi ,servo pumpa je izmedju desnog prednjeg tocka i motora i kod mene se cuje kako zuji kad radi,cak vise nego sto je normalno.
- Philby
- VIP Član
- Motor: 2.0 HDi, 66 kW
- Ima zahvala: 33 puta
- pohvaljen: 159 puta
-
Najbolje dijagnostikom provjeriti stanje. Ako je mehanički oštećena pokaže odma da vuče više struje i da je preopterećena.
Takođe, treba izbjegavati da se namota pun i stalno drži u krajnjem položaju osim kad baš mora. U tom trenutku vuče preko 70 A, a samo malo kad se popusti vrati se na neke normalne vrijednosti.
Takođe, treba izbjegavati da se namota pun i stalno drži u krajnjem položaju osim kad baš mora. U tom trenutku vuče preko 70 A, a samo malo kad se popusti vrati se na neke normalne vrijednosti.
- Tom
- Moderator
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: 204, 208, 308
- Motor: 1.6 hdi
- Ima zahvala: 241 put
- pohvaljen: 482 puta
-
Evo ti je pola posla završio kolega, kad znas koje vrijednosti treba da daje onda je lako znati stanje!
Poslato s Jadrana
Poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
- milos_je
- Iskusan član
- Motor: 2.0 HDi 88kW
- Ima zahvala: 345 puta
- pohvaljen: 308 puta
-
Cudna stvar mi se desila danas. Prilazim autu i ne radi daljinsko otkljucavanje, gledam kroz prozor i vidim sa se cd plejer pali i gasi sam. Otkljucam na bravu manuelno vozaceva vrata, dam kontakt i pokazuje mi da nema ulja, stoji ono veliko STOP i sve ostale lampice popaljene. Probam da upalim ali vergla u nedogled. Izgasim kontakt, opet probam i auto upali ali se upali lampica airbag i na bordu pise passanger airbag deactivated, pa onda izbaci airbag fault i pisti. Ulja i dalje pokazuje da nema. Krenem 5 metara naprijed, auto radi ali se sve lampice, osvjetljenje table i bord pali i gasi, obrtomjer i brzinomjer takodje (kazaljke idu same gore dolje, kao kad se auto upali/ugasi). Stanem, ubacim u ler i gledam light show haha. Airbag i dalje pisti i izbaca greske na bordu. Culo se takodje i malo zujanje iz table na suvozacevoj strani (odmakao sam glavu jer sam imao osjecaj da ce eksplodirati jastuk).
Kljucem izgasim jastuke on opet prijavi gresku. Ugasim i upalim auto, greska i dalje stoji. Upalim jastuke, ugasim auto, upalim auto, greske nema niti gori lampica. Poslije toga sve normalno evo pali, zakljucava, otkljucava..
Auto vozeno jutros normalno, parkirao ispred zgrade, krenuo do grada maloprije i to se desi. Akumulator jeste slab, jace od tri godine mu je. Da li su to simptomi loseg akumulatora ili moze biti nesto drugo?
Probacu za jedno pola sata opet da ga upalim, vozim, da vidim jel to samo bio trenutacno pobudalio ili je nesto ozbiljnije..
Zaboravio sam napomenuti, 307 2.0 HDi 66kw je u pitanju
EDIT: Probao, otkljucava, pali ali i dalje prijavljuje gresku airbag i tokom voznje gubi struju... sve se pogasi samo motor radi
[youtube][/youtube]
EDIT 2: Upalio antipollution fault i gori check engine lampica...
Poslato sa fiksnog pomoću Tapatalk
Kljucem izgasim jastuke on opet prijavi gresku. Ugasim i upalim auto, greska i dalje stoji. Upalim jastuke, ugasim auto, upalim auto, greske nema niti gori lampica. Poslije toga sve normalno evo pali, zakljucava, otkljucava..
Auto vozeno jutros normalno, parkirao ispred zgrade, krenuo do grada maloprije i to se desi. Akumulator jeste slab, jace od tri godine mu je. Da li su to simptomi loseg akumulatora ili moze biti nesto drugo?
Probacu za jedno pola sata opet da ga upalim, vozim, da vidim jel to samo bio trenutacno pobudalio ili je nesto ozbiljnije..
Zaboravio sam napomenuti, 307 2.0 HDi 66kw je u pitanju
EDIT: Probao, otkljucava, pali ali i dalje prijavljuje gresku airbag i tokom voznje gubi struju... sve se pogasi samo motor radi
[youtube][/youtube]
EDIT 2: Upalio antipollution fault i gori check engine lampica...
Poslato sa fiksnog pomoću Tapatalk
wagon life
- nvram
- Napredan član
-
Danas padala kisa,da ti ne ulazi voda u BSI pa pobudalio?
Pogledaj dole lijevo od volana kad skines poklopac ima li vlage i vode.
Pogledaj dole lijevo od volana kad skines poklopac ima li vlage i vode.